JavaScript için
JavaScript Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, JavaScript'in temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Fakat JavaScript'in çeşitli kütüphanelerinde uzman olmak aylar veya yıllar bile alabilir.
Yani android için Java, IOS için swift bilmemize hiç gerek yok javascript kullanarak bunların hepsini zaten yapabiliriz. Güçlü bir Javascript bilgisine sahip olmak son zamanlarda yazılım adına yapmamız gereken en önemli adımdır.
Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
Python ve JS birbirine oldukça benzer olsa da karmaşıklık (veya daha doğrusu basitlik) açısından ele alındığında Python çok daha basit. Boşuna en basit programlama dillerinden biri olarak görülmüyor. JS öğrenilmesi “zor” bir dil olarak görülmese de Python öğrenmek JS öğrenmeye göre çok daha az çaba gerektiriyor.
İlgili 39 soru bulundu
Eğer bu yazıyı şahsi bilgisayarınızdaki bir web tarayıcı üzerinden okuyorsanız, JavaScript kodlamaya hemen başlayabilirsiniz. JavaScript ile programlamaya başlamak için, diğer dillerde olduğu gibi, geliştiricilere yönelik araç/gereçlerin kurulumuna ihtiyacınız yok.
JavaScript; web geliştirme, mobil uygulamalar, oyunlar ve ağ uygulamaları için kullanılan dünyadaki en popüler komut dosyası programlama dillerinden biridir.
JavaScript günümüzde gelişmiş olan tüm web sitelerinin neredeyse tamamında kullanılan ve web sitelerinin dinamik olmasına katkı sağlayan bir programlama dilidir. Web sitelerinin kullanıcılar ile iletişim kurmasını sağlar. JavaScript, kullanıcı taraflı ve sunucu taraflı çalışabilir.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
Özel amaçlar için web sayfalarının daha fonksiyonel olmalarını sağlar. Ancak bir takım sebeplerden dolayı devre dışı bırakılmış ise, içerik ya da sayfanın fonksiyonelliği sınırlı veya devredışı olabilir. Yaygın web tarayıcılarında JavaScript'i nasıl etkinleştireceğinize yönelik yönergeleri burada bulabilirsiniz.
Oyun geliştirme alanında JavaScript'e göre daha güçlü olan programlama dilleri bulunsa da basit oyunların tasarımında JavaScript ön plana çıkar. Yüksek görselliğe sahip büyük çaplı oyunlarda ise JavaScript tek başına yeterli bir dil değildir.
Bunlar içerisinde en çok kullanılan Notepad ++'tır.
Sık gelen sorulardan bir tanesi de JavaScript öğrenmek için HTML ve CSS bilmeye gerek olup olmadığıdır. Aslında buna evet veya hayır diye bir cevap vermek gerekirse, günümüzde HTML ve CSS bilmeden evet JavaScript öğrenebilirsiniz.
Bununla birlikte, JS, CSS'nin kendi başına yapamayacağı bir şey olan kullanıcı etkileşimini sürdürür. JS'nin web, mobil uygulama ve oyun geliştirme içindeki uygulamaları, betik dilini öğrenmeye değer kılar.
3. Yazılımda İlk Adım
Tavsiyem HTML ve CSS ile başlamaktır. HTML aslında yazılım dili değildir, kendisi işaretleme dilidir, fakat başlangıç için ideal ve basittir. HTML ve CSS kullanarak basit web siteleri yapın ve tasarlayın.
Java. Java programlama dili yıllardır bu listenin başında yer alıyordu, ancak 2023 yılı gereksinimleri nedeniyle Python daha popüler hale geldi.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
Hayal Gücünü Sınırlama: C++
C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor.
JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir. JavaScript işlevleri, sosyal medya akışlarını yenilemekten animasyonlar ve etkileşimli haritalar göstermeye kadar, bir web sitesi kullanıcısının deneyimini iyileştirebilir.
JavaScript üst seviye betik bir dil olduğu için öğrenmesi kolay bir dildir. Fakat daha öncesinde HTML ve CSS bilmek önemlidir. Öğrendikten sonra geniş bir ürün yelpazesinde geliştirme yapmak için kullanılabilir.
Yazılan JavaScript kodları <head> veya <body> etiketleri içerisine eklenebilir. NOT: Uzun JavaScript komutları sayfa açılışını yavaşlatabilir. Sayfa içinde yer alan veya harici JavaScript dosyalarında yer alan kodlar <body> etiketi sonuna eklenirse sayfa daha hızlı açılacaktır.
Javascript, web programlama alanında yaygın olarak kullanılan dinamik bir programlama (Betik ) dilidir. Etkileşimli ve dinamik web sayfaları geliştirmeye yardımcı olan Javascript, isminden dolayı Java ileri karıştırılsa da aslında ikisi de birbirinden farklı teknolojilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri