Protez tırnağın abdest geçirmediğine dair ifadeler de bulunmaktadır. İşte protez tırnak hakkında bilgiler... Protez tırnak günah mı? Tedavi amaçlı ve geçici bir süre ile kullanıldığı için söz konusu işlem sargı hükmünde olacağından, suyun doku veya deriye ulaşmaması guslün/abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Sonuç olarak oje ve tırnak cilası abdest ve gusle mâni değildir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturan, suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin abdest ve gusül abdestine engel teşkil ettiğini açıkladı. "Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Her iki yöntem de birbirinden farklı avantajlara sahiptir. Jel tırnaklar, tırnağa doğal bir görünüm kazandırırken, protez tırnaklar daha sağlam ve dayanıklıdır. Ayrıca, protez tırnaklar daha uzun süre kullanılabilirken, jel tırnaklar 2-3 hafta içinde bakım gerektirir.
Oje abdeste ve gusle manidir. Bu sebeple alınan abdest geçerli olmaz. Tırnağa sürülen parlatıcılar da oje gibi tırnak üzerinde tabaka oluşturuyor ve suyun tırnağa temasında mani oluyorsa bunlar giderilmeden abdest ve gusül alınmaz.
İlgili 42 soru bulundu
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre Protez tırnakla abdest alınır mı sorusu şu şekilde cevaplandı; "Gusül veya abdest alırken, yıkanması gereken organların kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması gerekir. Aksi halde gusül veya abdest geçerli olmaz.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur.
İkinci protez tırnak türü ise jel tırnak. Bu uygulama tırnakta doğal, temiz ve bakımlı bir görünüm vadediyor. Sağlam ve güçlü tırnaklara sahip kişilere uygulanıyor. Jel tırnak akrilik protez tırnağın aksine gerçek tırnağın bir uzantısı değil.
Suya dayanıklı olması nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edilen, sürekli soyulan ojeleri yenilemek zorunda kalmadan haftalar boyunca bakımlı tırnaklara sahip olmayı sağlayan jel tırnaklar son dönemde çok popüler.
Kadının, zarar vermeyecek şekilde tırnaklarına oje sürmesi mübahtır ve tırnakları ojeli halde namaz kılmasında da bir sakınca yoktur. Ancak bu durum ojenin altına su girmesine engel oluyorsa, oje giderilmeden alınan abdest ve boy abdesti geçerli değildir. Bu durumda abdest geçerli olmadığı için namaz da geçerli olmaz.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
Süslendiğinde dışarı gözlerini kapamadan çıkmaması gerekliliği oluşur. Takma kirpik yapıştırıcısı tende bir su geçirmez tabaka oluşturuyorsa abdeste mani olur.
Protez tırnak, bakımı düzenli yapıldığı sürece iki ay kullanılaiblir.
Son zamanlarda jel tırnak olarak bilinen, tırnakların uçlarına tip yapıştırılmadan, kağıt bir şablon aracılığıyla tırnaklarınızın tamamen jel ile kaplanıp uzatılarak yapılan bir protez tırnak işlemidir. En eski protez tırnak sistemi olan akrilik sistem daha çok problemli tırnaklarda tercih edilir.
HATİPOĞLU, sözlerine şöyle devam etti: "Deri altına yapılan kalıcı makyaj abdest veya gusüle engel değil. Fakat Peygamber Efendimiz vücutla bu şekilde oynamayı hoş görmüyor. Protez tırnağın ise hiç kurtarır yanı yok, elinizden geldiğince kaçının! Protez tırnak abdest ve gusüle engeldir.
En çok karşılaştığımız sorular ve ayırt edilmekte güçlük çekilen uygulamalardan bazıları; Protez tırnak ve jel protezin farklı olduğunun düşülmesi “Hayır, protez tırnak ve jel tırnak aynı işlemdir.” Bazen de protez tırnak ve kalıcı oje işlemlerinin karıştırılmasıyla karşılaşabiliyoruz, kimi zaman iki uygulamanın da ...
Bu yüzden kullanım süreleri jellerden daha fazladır. Akrilik tırnaklar sert ve kalın dış etkenlere oldukça dayanıklı , kolayca kırılmayan tırnaklar iken , Jel Protez tırnaklar; daha ince ,akriliğe göre daha esnek, dayanıklılık açısından daha zayıf tırnaklardır.
tutmak istiyorsanız, asetondan uzak durun. Bu iyi yapılırsa ilk etapta üstüne cila uygulanmamış gibi görünmelidir.
Özel ışınlar yardımıyla kurutulan jel ile yapılan bir protez tırnak çeşididir. Tırnak yeme problemi olanların, meşgul olanların kurtarıcısıdır. Düzgün kullanım ve bakım halinde tırnağa zarar vermez. Yapılışı 1-2 saat sürer.
Jel tırnakların çıkarılması durumunda tırnak makası ya da metal törpü kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu açıdan tırnak üzerinde gerekli olan düzeltmenin kağıt törpü vasıtası ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte tiner ya da tiner benzeri olan kimyasallar ile tırnak hiçbir şekilde temas ettirilmemelidir.
Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir. Saça sürülen jöle ise bir tabaka oluşturmadığından abdest ve gusle engel olmaz.
İşlem esnasında kullanılan bitkisel bazlı kalıcı makyaj boyaları; kıl köklerinin kapanmasına engel olmadığından dolayı uygulama, abdeste engel olmamaktadır.
Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri