En iyi çözüm tıraş sonrası tahriş ve sivilce kremi olarak da geçen hidrokortizonlu bir krem edinmek olacaktır. Bu steroid kremlerin tahrişi, iltihabı ve kaşıntıyı azalttığı gösterilmiştir. Daha sonrasında tıraş şişliklerine ılık kompres uygulayın.
Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
Bazı kılların kökü derin yerleşimlidir. Bu kıllar lazer epilasyon esnasında yandığı zaman vücut bunları dışarı atabilmek için yabancı cisim reaksiyonu geliştirir. Dolayısıyla ciltte sivilce meydana gelebilir. Kılları kalın, yoğun ve çok sert olan kişilerde de lazer epilasyondan sonra sivilce görülebilmektedir.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
Tıraş sonrası soğuk su ile ıslatılmış bir bez veya buz torbasını cildinize uygulayarak kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olabilirsiniz. Doğal aloe vera jeli, cildi yatıştırır ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir. Tıraş sonrası cilde hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Tahriş ve Sivilce Geçirmek İçin Yapılması Gerekenler
Ilık, nemli bir bez kullanarak rahatsızlığınızın olduğu bölgeye kompres yapabilirsiniz. Tıraştan sonra cildinizi rahatlatmak için doğal içerikli, serinletici, hipoalerjenik bir nemlendirici sürün. Daha doğal bir yöntem olarak çay poşetlerini deneyebilirsiniz.
Jiletle tüy almak için vücuduna duş jeli veya tıraş kremi kullanmanı öneririz. Jiletin daha kolay uygulanması için vücuduna mutlaka bir jel sürmelisin. Yoksa jilet sonrası vücudun daha sert ve kuru görünebilir.
Çilek bacak, ağda ve jilet kullanımı veya epilasyon sonrası ciltte kıl kökleri ve genişlemiş gözenekler nedeniyle derinin çukurlu ve küçük kırmızı noktalar (çilek çekirdeğini andıran) halinde gözükmesiyle ortaya çıkan görünümü tanımlamak için kullanılır.
Ameliyattan ortalama 14 gün sonra deri yaması yatağına yapışmış ve deri yaması alınan alan da kendiliğinden iyileşmiş olur.
Jilet iltihaplı sivilceyi patlatarak, bakterilerin yayılmasına neden olur.
Nemlendirici sürün
Tıraş sonrası nemlendirme, yeni tıraş edilmiş cildinizi sağlıklı ve nemli tutacaktır. Dahası, su ve sabun sıklıkla cildin kurumasına neden olacağından, tıraş sonrası nemlendirici sürmeniz, cildin tıraş sırasında nem kaybetmesini önleyecektir.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Jilet Vajinada Kararma Yapar mı? Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir. Özellikle esmer tenli bireylerde bu tip kararmalara daha sık rastlanır.
Olası bir kesik anında hemen E vitamini yağını alın ve birkaç damla kanı sildikten sonra cildinize sürün. E vitamini yağının hücre onarıcı etkisi yüksek olduğu için kesilen alan kısa sürede acı vermeden iyileşecektir. E vitamini yağını jilet yapacağınız bölgelere nemlendirici etkisi vermesi için de kullanabilirsiniz.
Tıraş sonrasında cilde bakım sağlar, dinlendirir ve besler. Sakal yapısının yumuşak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Tıraş bölgesinde bulunabilecek açık yaraların olumsuz etkilenmesini engeller.
Lazer epilasyon seansından sonra cildinizi temiz tutun ve ciltte hiçbir şey kalmadığından emin olun (bu, cildi enfekte ederek sivilce olasılığını artırır). Ayrıca iltihabı ve kızarıklığı azaltmak için aloe vera ve iltihap önleyiciler gibi iyileştirici ve onarıcı maddeler içeren kremler ve merhemler kullanın.
Peeling, tıraş kolaylığının yanı sıra, gözeneklerin açılmasını sağlayacağı için cildin rahatlamasına da yardımcı olur. Bunun yanı sıra tıraş yapılacak olan bölgeye uygun losyon, krem, jel ya da köpükler sürülmelidir. Bu tarz ürünler kayganlık ve yumuşaklık sağlayarak kılların kolay temizlenmesini sağlamaktadır.
Bu nedi̇r? Tıraş makinesi yanması veya tıraş makinesi kızarıklığı, kuru tıraş olma, biraz fazla sert tıraş olma veya kör bıçaklarla tıraş olmaya bağlı bir cilt tahrişidir. Genellikle, tıraş olduktan birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve yeterince kötü ise kızarıklık biçiminde olabilir.
Tıraş sonrası oluşan tahriş ile kızarıklık için uygulanan en eski, en kolay yöntemlerden biri buz kompresidir. Soğuk kompres kızarıklık ile kaşıntıyı hafifletir. Kızarıklık için krem de kullanılabilir. Cilt tipine göre uygun krem seçilmelidir.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Jilet: Genital bölge temizliği jilet ile yapılabilmektedir. Tek kullanımlık ya da epilasyon aletlerinin ucunda bulunan elektrikli traş makineleri şeklinde olabilir. Tüyler uzadıkça tekrar yapmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri