Uzman çocuk doktorları yaptıkları çalışmalar sonrası çocukların beyinlerinin ve diğer organlarının 16 yaşına kadar geliştiğini söylemişlerdir ama istisnalarla bu yaş ortalaması değişmektedir. Bu nedenle enerji içeceklerinin 16 yaşın altındaki çocuklarda kullanımının zararlı olabileceğini belirtmişlerdir.
Yapılan yeni düzenlemeyle artık 18 yaşından küçüklere enerji içecekleri satılamayacak. Ayrıca ürünlerin üzerine "Günlük 500 ml'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez" yazılacak...
Çocuklar, 18 yaş altı kişiler, yaşlılar, diyabetliler, yüksek tansiyonu olanlar, gebe ve emzikli kadınlar, metabolik hastalığı olanlar, böbrek yetmezliği olanlar ile kafeine hassas kişiler için tavsiye edilmez.
(3) On sekiz yaşından küçüklere enerji içeceklerinin satışı yapılmaz. (4) Bu Tebliğin 12 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerindeki uyarıları tüketicinin görebilmesi için enerji içecekleri son tüketiciye ambalaj bütünlüğü korunarak sunulur.
BMJ Open dergisinde yayımlanan araştırmada uzmanlar çok fazla enerji içeceği tüketen çocuklarda baş ağrısı ve uyku problemleri olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan çocukların yüksek enerji içeceği tüketimleri, eğitim hayatlarında başarısız olmalarıyla da ilişkilendiriliyor.
İlgili 29 soru bulundu
Yasal bir yaş sınırı yok
Yasar sınır yok, çünkü ne enerji içeceklerinin performans artırıcı etkisine dair bir kanıt ne de sağlığı tehdit edici bir etkisi olduğunu kanıtlayan yeterli çalışma bulunuyor.
Monster Enerji İçeceği, yoğun ve uzun günlerde aradığınız enerjiyi size sunan lezzetli bir içecektir. On sekiz yaşından küçüklere enerji içeceklerinin satışı yapılmamaktadır. Alkol ile karıştırılarak veya beraber tüketilmemelidir.
Yüksek Besin Değeri ile Powerade Enerji İçeceği
Bu içecek, gün içinde enerjiye ihtiyaç duyan, spor yapan ve yoğun tempolu bir hayata sahip olan müşteriler için kullanıma uygundur.
30 Haziran 2017 Resmi Gazetede değişikliğe uğrayan tebliğin 5. Maddesi ç bendinde “Enerji içeceklerine bileşen olarak etil alkol ilave edilmez.
Sporcu içeceği değildir, yoğun fiziksel aktivite sırasında veya sonrasında tüketilmemelidir. Günlük 500 ml' den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. Serin ve kuru yerde saklayınız. Alkol yok yalnız yüksek miktarda kafein var hocam.
Çocuklar, 18 yaş altı kişiler, yaşlılar, diabetikler, yüksek tansiyonu olanlar, gebe ve emzikli kadınlar, metabolik hastalığı olanlar, böbrek yetmezliği olanlar ile kafeine hassas kişiler için tavsiye edilmez. Sporcu içeceği değildir, yoğun fiziksel aktivite öncesinde, sırasında veya sonrasında tüketilmemelidir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) enerji içeceklerinin sağlığı olumsuz etkilediğini belirtti. Enerji içeceklerinin fazla içilmesinin kafein zehirlenmesi başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olduğunu açıkladı.
terlemeyle kaybedilen sodyum. potasyum magnezyum minerallerinin. en kısa zamanda geri kazanılmasına yardımcı oluyor. böylece. spor yaparken kendi performansınızı en yüksek seviyede. uzun süre göstermenize yardım ediyor.
Cevap: alkolsüz içecektir, çocukların yaşına göre uygunluğu değişkenlik gösterebiliyor, sağlığa bir zararı yoktur.
just power enerji içeceği içerisinde vücudunuzda doğal olarak bulunan amino asit türünü barındırmaktadır. amino asitler protein üretimini gerçekleştirir. enerji içeceğinin içerisinde de amino asit bulunması vücudunuzun protein üretiminin gerçekleştirmesine yardımcı olmaktadır.
Müslümanlara yiyeceklerinde, içeceklerinde ve diğer tüm işlerinde doğru ve helal olanı aramalarını emretmiştir. Dinin haram kıldığı hariç, tüm yiyecek ve içecekler helaldir. Gazlı içecekler de helal kabul edilenlere dahildir.
Bu bağlamda içerisinde kafein bulunan enerji içecekleri haram değildir.
Helaldir ve helal sertifikası vardır.
Eğer çocuğunuz aktifse ve bu içecekleri aşırıya kaçmadan içiyorsa herhangi bir problem yaratmayacaktır. Fakat sporcu içecekleri sıradan sporcular için gerekli değildir ve düzenli şekilde tüketilmemelidir. Sedanter bir yaşamı olan çocuğunuz sporcu içeceklerini çok seviyorsa bu içecekler yerini su içmesini sağlayın.
Türkiye ürün portföyümüz aşağıdaki markaları içermektedir: Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, Schweppes, Burn, Monster, Predator, Fuse-tea, Cappy, Powerade, Damla, Damla Minera, Costa Coffee.
Kola, soda, gazoz gibi asitli içecekler tüketmek de uykuyu açar. Ayrıca kola içerisinde kafein barındırmaktadır. Kahvedeki kadar yüksek kafein içermese de uykunun kaçmasında hem asitli bir içecek olması bakımından da uyku üzerinde belirleyicidir. Vücuda enerji sağlanması, uykunun kaçması yönünde etkilidir.
Araştırmayı gerçekleştiren ekip, çocukların ve özel sağlık durumu bulunanların enerji içeceklerinden uzak durması gerektiğini açıkladı. Enerji içeceklerinin hepatit riskini artırdığını, çocukları şişmanlattığı vs. gibi birçok zararları olduğunu kanıtlayan başka araştırmalar da var.
Günlük 500 ml'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez. Soğuk içiniz.Alkol ile karıştırılarak veya beraber tüketilmemelidir.Çocuklar,18 yaş altı kişiler,yaşlılar,diyabetikler,yüksek tansiyonu olanlar,gebe ve emzikli kadınlar,metabolik hastalığı olanlar,böbrek yetmezliği olanlar,kafeine hassas kişiler için tavsiye edilmez.
18 yaşından küçüklere satılamayacak ürünlerin üzerinde bu tür bir ibare bulunur. Red Bull için böyle bir kısıtlama yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri