Sağ elinizin işaret parmağı K, orta parmak M, yüzük parmağı L, küçük parmak ise Y harfi üzerine, sol elin işaret parmağı A, orta parmak E, yüzük parmağı İ, küçük parmak ise U harfi üzerine yerleştirilerek yazma işlemine başlama konumu alınmış olur.
Sağ elin işaret parmağı K tuşuna, sol elin işaret parmağı A tuşuna, sağ elin orta parmağı M tuşuna, sol elin orta parmağı ise E tuşuna yerleştirilir.
Q klavyede başlangıç için f ve j harfleri işaretparmağının hissedeceği şekilde kabartılmıştır. F klavyede ise bu görev a ve k harflerindedir. Q klavye bilinenin aksine İngilizce dâhil hiçbir dilde on parmak yazmak için uygun değildir.
Türkçe Q klavyede â yazabilmek için " ⇧ Shift , 3 ve A " tuşlarına birlikte basılır. Önce ⇧ Shift e basılıp, ⇧ Shift teki parmak (genellikle başparmak) kaldırılmadan 3 'e, yine 3 'teki parmak (genellikle işaret parmağı) kaldırılmadan A tuşuna basılır. Bu sıralama "Â" yazmakta kullanılır.
Her şey parmaklarınızı doğru tuşlara yerleştirmekte! İşaret parmağınız şu tuşlardan sorumludur: 1, 4, 7, Num Lock. Orta parmağınız şu tuşlardan sorumludur: 0, 2, 5, 8. Yüzük parmağınız şu tuşlardan sorumludur: 3, 6, 9.
İlgili 19 soru bulundu
Başbakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarında F klavye kullanımına ilişkin genelgesi yürürlüğe girdi.
Sağ elinizin işaret parmağı K, orta parmak M, yüzük parmağı L, küçük parmak ise Y harfi üzerine, sol elin işaret parmağı A, orta parmak E, yüzük parmağı İ, küçük parmak ise U harfi üzerine yerleştirilerek yazma işlemine başlama konumu alınmış olur.
Kollarınızın vücudunuza yapışık olması ve omuzlarınız rahat durması en önemli noktadır. Gözleriniz, boynunuzu ve gözlerinizi kaldırmadan ya da germeden ekranı görebilmelidir. Klavyeniz vücudunuzun tam ön kısmında yer almalıdır. Klavyeye erişmeye çalışırken vücudunuzu eğmemeye özen göstermelisiniz.
Windows İşletim Sisteminde, üzerinde inceltme işareti (^) olan bir harfi yazmak için, Shift tuşu ile beraber 3 tuşuna basılır.
Sağ elimizin işaret parmağı, <K> tuşunun üzerine gelir. Sağ elimizin orta parmağı, <M> tuşunun üzerine gelir. Sağ elimizin yüzük parmağı, <L> tuşunun üzerine gelir. Sağ elimizin serçe (küçük) parmağı, <Y> tuşunun üzerine gelir.
Bu program, F klavyede harf ve sayı tuşları ile noktalama işaret tuşlarını tekniğine uygun şekilde kullanarak, on parmak süreli yazı yazma bilgi ve becerisi kazandırmayı hedeflemektedir.
Parmakların sürekli olarak üzerinde duracağı tuşlara “TEMEL TUŞLAR” adı verilir. Temel tuşlar klavyenin alttan ikinci sırasındaki U,İ,E,A,Ü,T,K,M,L,Y tuşlarıdır. Bu sıraya “ TEMEL SIRA” adı verilir.
Güçlü parmakların özelliği
Başparmağın güçlü oluşu, işinizdeki başarının bir göstergesidir. Güçlü bir işaret parmak, zekâ ve karakter gücünü belirtir. Orta parmağın güçlü olması sorumluluk, güven ve zekâ göstergesidir. Yüzük parmak, sanatsal yetenek ve becerilerinizin gelişmiş olduğunu gösterir.
E klavyenin sol birinci sütunundaki Q, E ve X harfleri sol küçük parmakla, sol ikinci sütundaki J, A ve W harfleri sol yüzük parmakla, sol üçüncü sütundaki Ü, İ ve Ö harfleri sol orta parmakla ve sol dördüncü ve beşinci sütunlardaki O, F, I, G, U ve H harfleri ise sol işaret parmakla yazılacak şekilde ...
10 parmak klavye standart şekilde QWERTY klavye yerleşimi üzerinde uygulanır.
9 SAYI TUŞU: Bu tuşa, sağ elin yüzük parmağı ile basılır.
Başparmaklar SPACE (Boşluk) tuşu ve yanındaki iki tuştan sorumludur. İşaret parmakları ikişer tuş kolonundan sorumludur. Orta ve yüzük parmaklar birer kolonda hareket eder. Serçe parmakları bir kolon ve kolondan klavyenin sonuna kadarki tuşlardan sorumludur.
1.2.
Sağ elin yüzük parmağı ile vurulur.
Bilgisayar masanız ve sandalyeniz uygun yükseklikte olmalı Sandalyede dik pozisyonda oturmalısınız. Kambur durmamalı, sandalyenin ucunda değil arkaya yaslanarak oturmalı, daha da iyisi sırtınıza bir destek koymalısınız. Klavye kullanırken dirseğiniz 90 derecelik bir açıda olmalı.
Ayaklar yere paralel olmalı. Sandalye boyu ayarlanmıyor ve ayaklar sarkıyor ise ayaklık kullanılmalı. Omuzlarınız gevşek olacak şekilde kolunuzu ayarlayın, çoğunlukla önerilen ön kolun yere paralel olmasıdır. En sık kullandığınız klavye bölümü ,vücudumuzun merkezine en yakın kısım olmalı.
Masa başında doğru oturuş kalçaların sandalyeye tam yaslanması, bel çukurunun doldurulması, ayakların tabandan yere tam basması, el ve dizlerdeki büyük açıların 90 derece olması, el bileğinin ise tamamen düz konumda konumlandırılması ve sırtın dik durması şeklinde olmalı.
Sol elinizi U İ E A, sağ elinizi K M L Y tuşlarına yerleştiriniz.
sadece f değil aynı zamanda j harfinin altında yer alan çentiktir. amacı, klavyeye bakmadan ellerinizi koyduğunuzda işaret parmaklarınızın f ve j üzerinden oryante olması, yani klavyeye bakmadan parmaklarınızın doğru konumda olduğunundan emin olabilmenizdir.
Bu durumun nedeni orta parmağın ve yüzük parmağın kasları birbirine bağlı olmasıdır. Diğer parmaklarını bağımsız hareket ettirebilirken yüzük veya orta parmağını diğer parmaklarını hareket ettirmeden 45 dereceden fazla açamazsın. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri