Kabataş - Adalar vapur hattının ilk durağı Büyükada olup son durağı Kabataş durağıdır. Kabataş - Adalar (Büyükada→Kabataş), hafta içi çalışıyor. Ek bilgi: Kabataş - Adalar hattında 7 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 105 dakika.
Beşiktaş'tan vapura binildiğinde 1 saat 45 dakika, Eminönü'nden 1 saat 15 dakika, Kabataş'tan 1 saat 30 dakikada Büyükada'ya varılabilir.
Kabataş - Adalar (Dentur Avrasya)
Ek bilgi: Kabataş - Adalar hattında 5 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 100 dakika.
Gişeden satılan bilet fiyatı kişi başı 80 TL'dir. Kurumumuzun temeli yıllar önce Bostancı-Adalar vapur iskelesinin yan tarafında sayıları 10'u geçmeyen esnafın taşımacılık ve nakliyecilik işi ile uğraşmasına dayanmaktadır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Gün içerisinde yalnızca iki seferden ibaret olan Bakırköy Büyükada vapur saatleri 10:00 ve 19:00'da Bakırköy iskelesinden kalkarak tüm Prens adalarını takip eden bir güzergah izliyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Adalar'a Nasıl Gidilir? Deniz yoluyla tabii. İstanbulun her iki yakasından da yaz-kış her gün tarifeli seferler var. Avrupa yakasından: Esas olarak Kabataş'tan ama zaman zaman da Eminönü'nden kalkan büyük motorlar, Şehir Hatlarının geleneksel vapurları ve İDO'nun katamaranları Adalar'a düzenli seferler yapıyorlar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 2016 yılının temmuz ayında yapımına başladığı "Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi"nin ilk etabının tamamlanmasının ardından yaklaşık 2 yıl ara verilen Adalar ve Boğaz Hattı vapur seferleri, bu sabah başladı.
Kabataş İskelesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Kabataş'ta Beyoğlu'nun doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Küçüksu, Anadolukavağı, Beykoz ve Bostancı'ya giden seferler bulunmaktadır.
Kabataş - Adalar (Şehir Hatları)
Kabataş - Adalar (Büyükada→Kabataş), hafta içi çalışıyor. Ek bilgi: Kabataş - Adalar hattında 7 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 105 dakika.
Adalar içi ulaşımda motorlu araçlar kullanılmamaktadır. Motorlu araçlara, sadece kamu hizmeti için kullanılan temizlik, sağlık, ambulans, polis, itfaiye gibi hizmetlerde izin verilmektedir. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır.
* PAZAR GÜNLERİ YAPILMAZ.
Seferlerinde akbil geçmiyor. Kartal, Pendik tarafından geliyorsanız en iyi seçenek. Zira Büyükada yolculuğu 25 dakika, Heybeliada 35 dakika sürüyor.
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl giderim diye endişeleniyorsanız hiç merak etmeyin. Kartal iskelesinden Büyükada'ya vapur ve motor seferleri düzenlenmektedir.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
Öncelikle bilindiği gibi Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada bölgelerinin bulunduğu Adalar bölgesinde herhangi bir karayolu yoktur. Denizyolu ile ulaşımın sağlandığı Adalar bölgesinde belediye resmi araçlar hariç araç kullanımı da yasaktır, bölgede ulaşım bisikletler ve akülü motorlarla sağlanır.
Eminönü üzerinden hareket eden vapur Kadıköy'e uğradıktan sonra şu sıra ile ilerler; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Sedef Adası'nın büyük bir kısmı özel mülk olduğu için bu adada yapılabilecekler sınırlı. Ama İstanbul'a en uzak ve sakin ada olan Sedef Adası'nda güzel bir doğa yürüyüşünün tadını çıkarabilir, daha sonra ister halk plajında ister özel plajda gün boyu güneşlenip denize girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri