2. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı hangi oturumlarda yapılacaktır? 3. Her oturuma katılmak zorunlu mudur? 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu tüm adaylar için zorunludur.
Kamu kurum ve kuruluşlarının A Grubu kadrolarına başvurmak isteyen adayların sınavın Genel Yetenek Genel Kültür ile kendilerine uygun Alan Bilgisi oturumlarına katılmaları gerekmektedir.
KPSS-A Grubu sınavına girecek olan tüm adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavına girmeleri gerekir.
KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)
İsteğe bağlı KPSS- A kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları için zorunlu.
Pazar öğle oturumuna girmeyen bir aday kamu yönetimi çözmediği için 26 tane puanı hesaplanmayacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
A grubu adaylar 3 oturuma da girmeli
Bunun için adaylar bankaya ücret yatırırken Cumartesi sabahı+ iki oturum olarak belirteceklerdir. Başvuru yaparken ise yukarıda belirttiğimiz oturumları seçeçeklerdir.
Alan sınavlarına girmezsen A grubu memurluklara (Kaymakamlık, müfettişlik, denetmenlik gibi)başvuramazsın daha doğrusu bu meslek puanların hesaplanmaz.
Sınav 2 senede bir olur.
2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri çoktan seçmeli 120 soru için adaylara 150 dakika verilecek. 2. oturum hukuk, iktisat, maliye alanlarından yapılacak ve 120 soru için 150 dakika süre verilecek.
3. Her oturuma katılmak zorunlu mudur? 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu tüm adaylar için zorunludur. Diğer oturumlara katılmak adayın tercihine bağlıdır ancak, adayın atama için başvurmak istediği kurum ve kuruluşlar için katılmak zorunlu olduğu oturumlar mevcuttur.
Buna göre adaylar, Alan Bilgisi ilk oturumda 150, ikinci oturumda 150, üçüncü oturumda ise 160 dakikalık süreyle kendilerine yöneltilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayacak.
Şurada Paylaş! KPSS Alan Bilgisi sınavı 29-30 Temmuz tarihlerinde üç oturum olarak gerçekleştirilecek.
KPSS ile memur ataması yapılacak kadrolarda genel olarak 35 yaş sınırı uygulanmaktadır. KPSS A grubu mesleklerinde ise üst yaş sınırı çoğunlukla 40 olarak belirlenmektedir. KPSS B grubunda ise yaş sınırı bulunmamaktadır. 2023 yılında da memur olma yaş sınırı değişmemiştir.
A GRUBU MESLEKLERİ NELERDİR? A grubu meslekleri; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır.
Diğerleri ise elenir. Bu yöntemde KPSS bir eleme sınavı niteliği taşır. Örneğin; Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı için, KPSS-36, KPSS-21 ve KPSS-108 puan türlerinin birinden en az 80 puan almış olmak şartı konulmuştur. Ancak 80 ve üzeri puan alanlar bu kadroya başvurabilir.
2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 23 Temmuz 2023 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumu ise 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacaktır.
A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır.
İşte tüm merak edilenler... POLİS OLMAK İÇİN KPSS HANGİ PUAN TÜRÜ HESAPLANIR? Polis olmak isteyenler POMEM KPSS de geçerli olan B grubundan sınav puanı almalıdır.
Yapılan anket sonuçlarına göre birçok kişi şimdiye dek yapılan en zor KPSS'nin 2009 yılına ait olduğu söylendi. Kesin bir netliği olmadan yapılan ankette yorumlarda en çok 2009 yılının söylenmesi adayların en çok zorlandığı senenin 2009 yılı olduğu yönündeydi.
5)Eğer okul öncesi öğretmenliğinden atanma düşünceniz yok ise liselerde çocuk gelişimi öğretmenliği için sadece KPSS ye ve eğitim bilimleri sınavına girmeniz yeterlidir.
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) için her bir sınava 40 soru, 50 dakika süre verilecek.
3- KPSS-A Grubu Sınavına Kimler Katılabilir? KPSS - A kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS - A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekteydi.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da yapılacak. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek.
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzu'nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz'a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri