Wi-Fi, en popüler WLAN teknolojisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı sağlayan bir WLAN standardıdır. Özetle, tüm Wi-Fi bağlantıları birer WLAN'dır, ancak tüm WLAN'lar Wi-Fi değildir.
PAN, cihazlar arasında kablosuz bağlantı kurmak için kullanılan bir ağdır. Telefon, bilgisayar veya kişisel asistan cihazlarının birbiri arasında kurduğu bağlantı türlerine verilen genel bir isimdir. Açılımı “Personal Area Network” olan bu ağ türü dilimizde “Kişisel Ağ Bağlantısı” olarak kullanılmaktadır.
Kablosuz ağ bilgisayarlar, tabletler, cep telefonu ve diğer ağ aygıtları arasında iletişim kurmak için radyo sinyal frekansını kullanarak ayarlanmış bir ağdır. Wi-Fi ağı veya WLan olarak da adlandırılır. Kurulumu kolay ve kablo gerektirmeyen bu ağ günümüzde popüler bir hal almıştır.
Wireless bağlantı noktaları radyo dalgaları üreten sistemlerdir. Çeşitli standartlara göre üretilen bu dalgalar çeşitli alıcılar tarafından algılanarak sisteme dahil edilirler. Günümüzde pek çok cihazın wifi alıcısı vardır. Bu alıcılar sayesinde dalgaları yakalayarak ağ içerisinde girebiliyorlar.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
İlgili 18 soru bulundu
Kablosuz ağlar, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) standartlarına dayanır ve genel olarak dört ana türe ayrılabilir: WPAN, WLAN, WMAN ve WWAN.
Wi-Fi araması, hücresel servis zayıf olduğunda telefonunuzun arama yapmak veya gelen aramayı yanıtlamak için otomatik olarak Wi-Fi' ye geçmesini sağlar. Bu hizmet çoğu Android ve iOS cihazında mevcuttur ve kullanıcı deneyimi diğer telefon görüşmelerine benzer.
Wi-Fi ağına bağlanma
Ana ekranınızdan Ayarlar > Wi-Fi'ye gidin. Wi-Fi'yi açın. Aygıtınız kullanılabilir Wi-Fi ağlarını otomatik olarak arar. Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağının adına dokunun.
WLAN, kablosuz ağ anlamına gelen “Wireless Local Area Network” kelimelerinin kısaltmasıdır.
Modeminizin kablosuz ağ adı kablosuz ağlarda görünmüyorsa modeminiz üzerindeki WLAN ışığını kontrol ediniz, eğer WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin kablosuz özelliğini aktif ederek kablosuz ağlarda modeminizin ismini görebilirsiniz.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Radyo frekanslarını kullanan kablosuz ağlar, kablosuz ağ uyumu olan tüm bilgisayar, cep telefonu, tablet ve tüm elektronik cihazların internete bağlanmasını sağlayan sistem bütünüdür.
Kablosuz ağa bağlanma özelliği bulunan televizyonlarda interneti kullanımı son derece kolaydır. Bunun için televizyonun ayarlar bölümünden kablosuz ağ sekmesini seçerek mevcut alanda kullanılan internet ağına bağlanabilirsiniz. Daha sonra ağ şifresini de girmeniz gerekir.
İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirlerine bağlanmasına ağ bağlantısı(bilgisayar ağı) denir. Bilgisayar ağ bağlantısı sayesinde bilgi alışverişinde bulunabilirler.
Wi-Fi sorunlarını düzeltemezseniz, Android telefonunuzdaki ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Ayarlar menüsünden "Ağ ve İnternet" seçeneğine gidin, ardından "Wi-Fi" bölümüne tıklayın. Burada "Ağ Ayarlarını Sıfırla" veya benzer bir seçeneği bulmalısınız. Bu işlem, ağ bağlantılarınızı sıfırlar ve sorunu çözebilir.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
WiFi ile telefonun çekim gücü arasında tam bir bağ yok. Bu nedenle telefonun çekmediği yerde WiFi sorunsuz olabilir. İkisi birbiri ile ilişkili değildir.
Wi-Fi ile arama yaparken aradığınız kişinin de Wi-Fi bağlantısı olması gibi bir ön koşul bulunmamaktadır. Bu hizmetten ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan, internetinizden harcamadan veya ek bir ücret ödemeden, tarifeniz kapsamındaki dakikaları kullanarak yararlanabilirsiniz.
WLAN, yerel bir alanda kablosuz iletişim sağlayan bir ağ sistemidir. WLAN, evlerde, ofislerde, havaalanlarında ve diğer birçok yerde kullanılır. Kablosuz erişim noktaları (access point) aracılığıyla internete bağlanma imkanı sunar. WLAN, genellikle Wi-Fi olarak da adlandırılır.
Kablosuz Ağın Avantaj Ve Dezavantajları
Bilgi transfer hızı yeterlidir. Hata giderici algoritmalar sayesinde güvenilir haberleşme sağlar. Şifreleme tekniği kullanarak haberleşmeleriniz gizliliğini sağlar. Açık alanda 300 metreye kapalı alanda ise 120 metreye kadar bilgi gönderebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri