Gelir Durumunu Gösteren Belge: Özel sektör ve kamu çaışanları için başvuru sahibinin son 6 aya ait ücret bordrosu, işyeri sahipleri için güncel vergi levhası, imza sirküleri, bilanço ve gelir tablosu, ticaret sicil gazetesi, emekliler için emekli maaş belgesi ve kira geliri vs gibi ek gelir belgesi.
Müşterinin son 3 aylık maaş bordrosu ve maaşının ödendiği bankadaki hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti. Maaş bordrosuna imzalayan yetkilinin imza sirküleri.
En az ne kadar süre sigortalı (SGK'lı) olarak çalışmam gerekli? Sigortalı olarak çalışma süresi bankalar özelinde değişmekle birlikte son iş yerinde en azından 3 ay, toplamda ise 12 ay olması genel olarak bankalar tarafından isteniyor. Ayrıca bazı bankalar son iş yerinde 6 ay dahi isteyebiliyor.
Bu belgelere ek olarak, çalışma durumununa göre aşağıdaki belgeler de gereklidir. Ücretli çalışanlar: Son aya ait maaş bordrosu aslı veya çalıştığı firmanın imza sirkülerinin olduğu maaş yazısı, Özel sektör çalışanlarında SGK dökümü.
Buna göre, kredi başvurusunda bulunabilmek için en az 3 ay boyunca sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi gerekir. Bunun yanında istenebilecek diğer iki şart ise; Kredi notunun 1300 ve üstünde olması, Önceki kredi kartı ödemelerinin düzenli olması, olarak sıralanabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir? Bankalar çoğunlukla tüketici kredisi başvurusunda bulunan bireylerin en son çalıştıkları işyerinede en az 4 ile 12 arasında sigortalı olarak çalışıyor olması şartı arıyor.
Her Türlü İhtiyacınız İçin Tüketici Kredisi!
Tüm bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanında kullanabileceğiniz 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun.
Bankalar farklı koşullarla çalışmayana kredi verebiliyorlar ancak herhangi bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız imkansız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kredi de vermiyorlar. Hemen hemen tüm ihtiyaç kredisi başvurularında, krediye başvuran kişinin geriye dönük son 6 ayda sigorta piriminin olması beklenir.
İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.
Öncelikle devlet bankaları arasından Vakıfbank ile Ziraat bankasının yanı sıra Halk bank da hangi banka maaş bordrosuz kredi verir merakına cevap olabilir. Özel bankalardan ise Akbank ve İNG bank ile beraber Garanti Bankası ile Odeobank müşterilerine maaş bordrosuz kredi imkânı sunmaktadırlar.
Kredi alabilmek için en az 3 ay sigortalı çalışan olmak durumundasınız. Bu şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterse de yalnızca çalışan olmak kredi çekmeniz için yeterli değil.
Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Alınabilecek maksimum kredi tutarı böylece yasal olarak sınırlandırılmıştır.
3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir. Kredinin miktarı ise kişinin gelirine göre değişiklik gösterir.
Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümüne tıklanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı seçilir. Açılan ekranda, bordro işlemleri görülebilmektedir. Buradan, size uygun işlemi seçerek devam edebilirsiniz.
Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz. Maaş bordrosunun internet ortamındaki ismi E-Bordro olarak geçmektedir.
Genel olarak 1500'ün üstündeki kredi notu iyi kabul edilir ve kredi ürünleri için uygundur.
Görülebileceği gibi işvereninizin size her ay ücret hesap pusulası, yani bordro vermesi yasal bir zorunluluk iken buna uymaması idari para cezası gerektiren bir durumdur. Yapmanız gereken bu zorunluluğu kendisine hatırlatmak olmalıdır. Aksi halde şikâyet hakkınızı (Türkiye İş ve Çalışma Kurumu'na) kullanabilirsiniz.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Maaş bordrosu alamayan ya da maaş bordrosu olmayan kişiler, bazı yollarla kredi çekebiliyorlar. Bunlar: - Esnafların kredi çekebilmesi için gelir belgesi yıllık ciro evrakını ibraz etmesi gerekir. - Çiftçiler, tarla ve tarımsal varlıkların ibrazı ile gelir belgesiz kredi alabilirler.
Asgari ücretle yapacağınız kredi başvurusunda 5701 TL taksit ödeyebileceğiniz belirlendiği için 12 ay vade ile kredi kullanmak istediğinizde kredi tutarı 68.412 TL olacaktır.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel segment müşterileri, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri