Kaynak, çok çeşitli enerji kaynakları kullanılarak yapılabilir. Bunlar arasındaki en bilinen enerji kaynakları; gaz alevi (kimyasal), elektrik arkı (elektrik), lazer, sürtünme, elektron demeti, ultrason ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan fakat halen yaygınlaşmayan diğer enerji kaynakları.
İlgili 26 soru bulundu
Kaynak, tarihî bilgi veren malzemedir. İnsanın söylediği veya yazdığı, ya-hud îmâl ettiği herşey onun hakkında bilgi verebilir.
Kaynağın içerik ve şekline göre tasnife tabii tuttuğumuz zaman muhteva açıdan kaynağı üç gruba ayrılır: Ana kaynak (Birincil) Birincil elden kaynak (İkincil) İkincil elden kaynak (Üçüncül)
Kullanılabilirliğe bağlı olarak iki tür doğal kaynak vardır. Bunlar; Yenilenebilir doğal kaynaklar, Yenilenemez doğal kaynaklardır.
Kendi uzmanlık alanında yazan, tanınmış ve profesyonel bir araştırıcı veya tanınmış profesyonel bir gazeteci, kendileri bir materyal yayımlamışsa, ve bu materyal daha önce güvenilir bir başka yayımcı tarafından yayımlanmışsa, belki kaynak olarak kabul edilebilir.
Hava, su, toprak, bitki örtüsü, hayvanlar ve madenler Dünya'nın doğal kaynaklarını oluşturur.
Kaynak (imalat); metal veya plastik mühendislik malzemelerinin kalıcı olarak birleştirilmesi için uygulanan imalat yöntemi. Kaynak (coğrafya); Coğrafya'da suyun yeryüzüne çıktığı yer (su kaynağı). Kaynak (ekonomi); Bir mal ve hizmet üretmek amacıyla ürünün yapısında doğrudan ya da dolaylı katılan üretim faktörleri.
Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir. Göze, bulak, pınar, eşme, menba kelimeleri kaynak yerine farklı bölgelerde kullanılmaktadır. Kaynak topoğrafya yüzeyinin yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur. Kaynaklar yeryüzüne farklı güçlerde çıkarlar.
1- Ana Kaynaklar(Birinci el kaynaklar): Olayın geçtiği döneme ait kaynaklardır. 2- İkinci El Kaynaklar: Ana kaynaklardan yararlanılarak hazırlanan kaynaklardır.
Elektrot çeşitleri arasında; bazik elektrot, rutil elektrot, selülozik elektrot, döküm elektrot, alüminyum elektrot, paslanmaz elektrot, krom elektrot, sert dolgu elektrotlar gibi türler mevcuttur. Rutil ve bazik çeşitler sıkça tercih edilen türler arasındadır.
Tükenmeyen enerji kaynakları arasında; güneş, rüzgâr, biyokütle, jeotermal, hidroelektrik ve dalga yer almaktadır.
meydana gelmiş ve insanların farklı ihtiyaçlarını karşılaması adına kullandığı kaynaklardır. Genel anlamda; HAVA, SU, TOPRAK, MADENLER (yer altı kaynakları), Bitki örtüsü, Havyanlar ve Mikroorganizmalar (CANLILAR=BİYOÇEŞİTLİLİK) doğal kaynaklar olarak adlandırılmaktadır.
Ayrıca, dünyadaki bütün doğal ve doğal olmayan oluşumların kaynağı olan güneş, doğal kaynakların en başında yer alır.
Kaynak Nerelerde Kullanılır ? Kaynak işlemleri kapalı ortamlar, açık alanlar, su altı, uzay boşluğu gibi çok çeşitli alanlarda ve farklı malzemelerin birleştirilmesi amacıyla kullanılan, son derece önemli bir işlemdir.
Metal kaynak çeşitlerinden bazıları MIG gaz altı kaynağı, TIG gaz altı kaynağı, örtülü elektrot ark kaynağı, özlü telle ark kaynağı, tozaltı kaynağı, enerji ışını kaynağı, atomik hidrojen kaynağı, plazma ark kaynağı olabilmektedir.
Birincil Kaynak, Akademik disiplin olarak tarih çalışmalarında (orijinal kaynak olarak da bilinir) bir arkeolojik eser, belge, günlük, el yazması, otobiyografi, kayıt veya çalışılan zamanda üretilmiş bir bilgi kaynağıdır. Konu hakkındaki bilginin orijinal kaynağı olarak kullanılır.
Sözlü tarih kaynakları tarihî şiirler, hikâyeler, efsaneler, mitoslar, destanlar, menkıbeler, fıkralar ve atasözleri olmak üzere çeşitlendirilebilir.
Akademik araştırma kaynakları, akademisyenlerin, öğrencilerin ve araştırmacıların belirli bir konuda kapsamlı ve doğru araştırma yapmak için kullandıkları araçlar, materyaller ve bilgi kaynaklarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri