Kaynak, çok çeşitli enerji kaynakları kullanılarak yapılabilir. Bunlar arasındaki en bilinen enerji kaynakları; gaz alevi (kimyasal), elektrik arkı (elektrik), lazer, sürtünme, elektron demeti, ultrason ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan fakat halen yaygınlaşmayan diğer enerji kaynakları.
Kaynak “SÖKÜLEMEYEN BİR BİRLEŞTİRMEDİR”. Kaynak amaca göre; 1) Birleştirme Kaynağı 2) Dolgu kaynağı olarak ikiye ayrılır.
Elektrik direnç kaynağı, kaynağın geometrik şeklinde ya da basıncı uygulama yöntemine göre de çeşitlendirilebilir. Örneğin; nokta kaynağı, dikiş kaynağı, flaş kaynağı, projeksiyon kaynağı.
İlgili 36 soru bulundu
Kaynak, tarihî bilgi veren malzemedir. İnsanın söylediği veya yazdığı, ya-hud îmâl ettiği herşey onun hakkında bilgi verebilir.
Kendi uzmanlık alanında yazan, tanınmış ve profesyonel bir araştırıcı veya tanınmış profesyonel bir gazeteci, kendileri bir materyal yayımlamışsa, ve bu materyal daha önce güvenilir bir başka yayımcı tarafından yayımlanmışsa, belki kaynak olarak kabul edilebilir.
Kaynak değerlerinden değişikliğin en çok yapıldığı kısım, akım şiddetidir. Kaynak makineleri 10-600 amper arasında kaynak akımı üretebilirler. İşte kaynak akımının ayarlanması, bu değerler içerisinde mümkündür. Doğal olarak ayar aralığı, makinenin cinsine göre farklılıklar gösterir.
Difüzyon kaynağı birçok ileri teknolojik malzeme için, özellikle geleneksel ergitme kaynağı işlemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda etkili bir birleştirme yöntemidir [3]. Yöntemin en büyük avantajı benzer olmayan malzeme çiftlerinden yeni bir malzeme üretmektir [4].
1- Ana Kaynaklar(Birinci el kaynaklar): Olayın geçtiği döneme ait kaynaklardır. 2- İkinci El Kaynaklar: Ana kaynaklardan yararlanılarak hazırlanan kaynaklardır.
Madenler (metalik olan veya metalik olmayan madenler), sular (akarsular, göller, denizler), doğal bitki örtüsü, doğal hayvan toplulukları, topraklar (tarımsal topraklar, otlaklar ve orman arazilerindeki topraklar) doğal kaynaklar olarak ifade edilmektedir.
Metal kaynak çeşitlerinden bazıları MIG gaz altı kaynağı, TIG gaz altı kaynağı, örtülü elektrot ark kaynağı, özlü telle ark kaynağı, tozaltı kaynağı, enerji ışını kaynağı, atomik hidrojen kaynağı, plazma ark kaynağı olabilmektedir.
Kaynak (imalat); metal veya plastik mühendislik malzemelerinin kalıcı olarak birleştirilmesi için uygulanan imalat yöntemi. Kaynak (coğrafya); Coğrafya'da suyun yeryüzüne çıktığı yer (su kaynağı). Kaynak (ekonomi); Bir mal ve hizmet üretmek amacıyla ürünün yapısında doğrudan ya da dolaylı katılan üretim faktörleri.
Düz ve silindirik parçaların kaynağında, her kalınlık ve boyuttaki boruların kaynaklarında ve sert dolgu kaynaklarında kullanılabilen yüksek kaynak hızına ve yüksek metal yığma hızına sahip bir yöntemdir. Hatasız ve yüksek mekanik dayanımlı kaynak dikişleri verir.
Kaynak veya pınar, Mağaralarda veya yeraltı dehlizlerinde toplanan suların hidrostatik basınç altında ve bazen sanki büyük bir akarsu oluşturmak istercesine yüzeye çıktıkları bu kaynaklara da su çıkan adı verilir. Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir.
Sınırsız olma özelliği sayesinde yenilenebilir enerji kaynakları olarak da bilinmektedirler. Tükenmeyen enerji kaynakları arasında güneş, rüzgâr, biyokütle, jeotermal, hidroelektrik, dalga gibi sürekli kendini yenileyebilen doğal kaynaklar yer almaktadır.
Enerji kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları ; güneş, su, rüzgar, jeotermal, biyomas ve yenilenebilir olmayan (fosil kökenli) enerji kaynakları ; kömür, petrol, doğal gaz, nükleer diye ikiye ayrılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri