Bu sebeple de kendinize uygun bir çeşit bulmanız gerekir. Saç ve vücut boyama amacıyla kullanılan bu ürünler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Kahverengi, kestane, altın sarısı, bordo, kahve, karamel, kızıl ve siyah renkler arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Eski çağlardan günümüze kadınların süs amaçlı olarak kullandıkları kına, ülkemizde geleneksel olarak yeni evlenecek kızların kına gecelerin vazgeçilemeyen bir parçası. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına, yeşil ve siyah kına olmak üzere iki tipte bulunuyor.
Kına ağacı Afrika, Arabistan, Kuzey Avustralya, Batı ve Güneybatı Asya'da bulunur. “Kına neyden yapılıyor” sorusunun cevabı kına ağacında gizlidir. Kına bitkisinin yapraklarının kurutulup öğütülmesi ile hazırlanan ve boyayıcı özelliği bulunan maddeye kına denir. Boyası kırmızı, turuncu renktedir.
Zevkler ve renkler
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!!
Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir. Doğal kına üzerine araştırmalarımızı yaparken kına üreticilerinden öğrendiğimiz bir bilgidir.
İlgili 29 soru bulundu
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır.
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir. KINAYLA KIZIL RENK NASIL YAPILIR? Aktarlardan aldığınız doğal kınayı yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlayarak, ekstra soğan kabuğu suyu yerine, bir miktar pancar suyu eklerseniz, saçlarınızda kına kızıl bir renk oluşturacaktır.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
En şık ve en kusursuz olmak ister. Düğünlerde istisna durumlar hariç gelin beyaz ve tonlarını giyer. Davetlilerde genel olarak düğünlerde beyaz rengi giyinmeyi tercih etmez.
Siyah Hint kınası, kahverengi Hint kınası, kızıl Hint kınası ve beyaz Hint kınası gibi birçok renk seçeneği bulunuyor. Hint kınası saça zarar verir mi diye kalınan tereddütlere nazaran, saç kınası doğal etkisiyle birlikte saça bakım desteği de verebiliyor.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Sanayi bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilir. Yapraklarının şekli yumurtayı andırır. Keskin kokulu ve bembeyaz çiçekler açan çokyıllık bir bitkidir. Kınakına bir bitki familyası olmaktan çok daha fazlasıdır.
Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
Kuruyan yapraklar öğütülerek ince bir toz haline getirilir. Bu kına tozu, paketlenerek veya doğrudan kullanılabilir. Kına tozu, su veya limon suyu gibi asidik bir sıvı ile karıştırılarak macun kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur, cilt ve saçlara uygulanarak kınanın renk verici özelliği kullanılabilir.
Özellikle dudak gibi ince ve hassas deriye uygulandığında kötü ve riskli sonuçlara yol açabiliyor. Dermotoloji Uzmanı Doktor Sertaç Sever, kınayı asla dudak gibi ince ve hassas bir bölgeye sürmemeniz gerektiğini, sürdüğünüzde alerjik reaksiyona neden olacağını söylüyor.
Yeşil Ceviz Kabuğu Kullanım Alanları
Kurutulan yeşil ceviz kabuğu hem etken madde hem de saf olarak saç boyası, saç bakımı, kına, sabun, krem, kolonya vb. kozmetik ürünlerinde en çok tercih edilen ürünlerin başında gelir.
5-6 ceviz yaprağını iki su bardağı suda kaynatın. Soğuduktan sonra içine ezdiğiniz kabuğu katın. Bir şişeye alıp, iyice çalkalayın. İşte size koyu renk saçlarda güzel bir renk elde etmek için doğal bir losyon.
Daha da detaylandırmak gerekirse kan damarlarını genişleterek kan dolaşımını hızlandırdığı bilinen ceviz, kanla beslenen saç köklerini güçlendirerek dökülmelere karşı koruyor. Ceviz kabuğu ise saça koyu kahverengi bir renk verirken saçların parlaklığını artırma özelliğine sahip.
Faydaları : Radıco ,organik renksiz kına (nötr kına olarak da bilinir) saça herhangi bir renk katmadan organik kınanın diğer tüm faydalarını sağlar. Kınanın tıbbi kullanımlarından yararlanmak isteyen ancak saçlarını boyamak istemeyenler için son derece kullanışlıdır. Organik renksiz kına , mükemmel bir saç kremidir .
Doğal boyalardan en bilineni kına (Lawsonia inermis) bitkisine ek olarak aşağıdaki doğal renk vericiler de kullanılır ve bunlar kına ile karıştırılarak değişik renk tonları yaratılabilir.
Küllü Kumral, Sarı ve Tonları
Sarı ve sarı tonları saç boyaları, saçların daha fazla beyazlamaya başladığı zamanlarda en çok tercih edilen renklerdir. Çünkü özellikle açık sarı ve tonları beyazları kapatma konusunda çok iyi olduğu gibi yeni çıkan beyazları ve dipleri de en az gösterendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri