Hindistan cevizi yaklaşık 4000 yıl önce keşfedilmiş tropik bir meyvedir. Sert bir yapıya sahip olan meyvenin aroması ise hafif tatlıdır. Bu lezzetli meyveyi dış kabuğunu soyduktan sonra dilimleyerek tüketebilirsiniz.
Kremsi dokusu ve hafif doğal tatlılığı ile Hindistan cevizi sütü sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir.
Hindistan cevizi suyunun alınması için yaklaşık 12 ay boyunca meyvenin büyümesi beklenir. Hindistan cevizi yeşil rengi aldığında ise içindeki yağ oranı çok az olan sıvı alınır. Tadı ise aromatik ve hafif tatlıdır.
Dışarıdan bakıldığında hafif tüylü, kahverengi ve sert kabukları ile dikkat çeken hindistan cevizi, açılma aşamasından sonra yemeye hazır duruma gelir. Hindistan cevizi içeriği beyaz ve etli görünümüyle bilinir. İsterseniz meyveyi dilimleyerek tadabilirsiniz veya içindeki etli kısmı bıçakla sıyırabilirsiniz.
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir. Özellikle tenyalar ve mikropların sebep olduğu problemleri gidermekte Hindistan cevizi tercih edilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
"Hindistan cevizi zayıflamaya ve formda kalmaya katkı sağlar. Obeziteye karşı koruyucudur. Metabolizmayı aktif tutar ve yağ yakımını hızlandırır. Besinlerden alınan karbonhidratları enerjiye dönüştürerek vücutta depolanmasını önler.
Seçenekler: 250 ml107,80 TL/lt. 1 lt63,95 TL/lt.
Hindistan cevizi sütünün en çok dikkat çeken özelliği diyet dostu olmasıdır. Kilo vermek ve ideal kiloda kalmak isteyenler tarafından sıkça tüketilen Hindistan cevizi sütü, yağ yakımını hızlandırırken kas kütlesinin artışını sağlar.
Şeker içermeyen, son derece sağlıklı ve fit, Hindistan cevizi sütüyle yapılmış yumuşacık bir kek tarifiyle çıkıyoruz karşınıza. Hindistan cevizi sütlü kek tarifi, sıradan kek tariflerinden sıkılanlara, çay saatlerinde yenilik arayanlara çok iyi gelecek!
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır. Günde 2 fincan kahve içmek, kabızlığın giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Hindistan cevizi yetiştiriciliği ülkemizde yapılamamaktadır. Ülkemiz tropikal iklim kuşağında bulunmaz. Hindistan cevizi ise tropikal iklim kuşağını sever. Bu nedenle de ülkemiz Hindistan cevizi yetiştiriciliği için elverişli bir ortama sahip değildir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Hindistan Cevizi gerek kurutulmuş gerekse taze hali ile sevilerek tüketilen tropikal bir meyvedir. Taze Hindistan cevizinin iç kısmında bulunan su çok besleyicidir. Yüksek miktarda diyet lifi ve protein içerdiği için diyet yapanlar tarafından rahatlıkla tercih edilecek tropikal meyveler arasında yer almaktadır.
Diyar Baharat Hindistan Cevizi 150 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Osmanlı Devleti zamanında çok fazla bilinmediği için ve o bölgelerin Hindistan olarak adlandırıldığı için mahkumun getirdiği bu meyve Hindistan cevizi ismi verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri