Mum çiçeği türleri; Carnosa Variegata, Compacta, Obovata, Carnosa olarak sıralanabilir. Bu çeşitlerin ortak özellikleri, genellikle yaprakların uzun, oval olması ve etli parlak yapıda yeşil olmasıdır. Bitkinin küçük yapıda pembe çeşitleri bulunur.
Mum çiçeğinin aydınlık ama aynı zamanda direk olarak güneş ışığı almayan yerlerde konumlandırmanız gerekmektedir. Klimalardan uzak tutmanız gerekmektedir. Mum çiçeğinin saksını kısa aralıklar çevirerek her yerinin güneş ışığı almasını sağlamanız gerekmektedir.
Mum çiçeği ne zaman açar? Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabileceği gibi çiçeklenmek için iki ya da üç yıl da bekleyebilir. Çiçeklenmesi, bitkinin yaşına, yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır.
“Mum çiçeği nasıl çiçek açtırılır” sorusuna da cevap verelim. Mum çiçeğinin kökleri sıcak tutulmalıdır. Fazla sulamak, sulama işlemini akşamları yapmak, saksıya gereğinden fazla toprak koymak köklerin serin kalmasına sebep olur. Bu durumda mum çiçeği sağlıklı bir gelişim gösteremez ve çiçek açamaz.
Balkonda yetiştiriyorsanız kışın eve almalısınız. Aslında evde de gayet sorunsuz yetişebilir. Yeter ki bir parça güneş alacağı bir yerde olsun. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever.
İlgili 25 soru bulundu
Bitkilerin bulunduğu bir odada uyumanın hiçbir zararı bulunmamakta; bu genel bir yanlış kanı. Aslına bakarsanız, odanızda bulunduracağınız bitkilerin geceleri zararı olmadığı gibi, gündüzleri de dikkate değer bir faydası bulunmamaktadır.
Son dönemlerde ise mum çiçeğini eve almakta uzaklaşıldı. Bunun bir nedeni uğursuz olmasına inanılmasıdır. Fakat belirtmeliyiz ki bu batıl bir inançtır. Tıpkı diğer çiçekler gibi etrafına neşe, güzellik ve fayda sağlamaya yarar.
Balkonda veya bahçede bakılan mum çiçeği kışın eve alınmalıdır. Doğrudan güneş ışığı almayan yerde aydınlık bir ortamda yetiştirilen mum çiçeği yazları kesinlikle ideal şekilde sulanmalıdır. Mum çiçeğini yetiştirirken kışın 2 haftada 1 kere yaz aylarında ise haftada 1 kere sulamak yeterlidir.
İlkbahar sonu ve yaz başı gibi çiçeklenme başlamaktadır. Fakat duruma bağlı olarak çiçeklenme yaz sonuna doğru kayabilmektedir. Mum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Öncelikle bu çiçeğin bakımının doğru bir şekilde yapılmasına önem verilmesi gerekmektedir.
Yaprakların yüzeyi mumlu bir tabaka ile kaplanmıştır, bu da bitkiye "mum çiçeği" adını verir. Çiçekler, salkım şeklinde küçük yıldız benzeri çiçeklerden oluşur. Çiçeklerin renkleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi değişebilir.
SU: 4-5 haftada bir sulamanız onu mutlu edecektir. Sulama aralarında mutlaka toprağının kurudğuna emin olmalısınız. Sulama rutini bakımından evinizdeki yada ofisinizdeki sukulentler ile benzerlik gösteren mum çiçekleri fazla sudan hoşlanmazlar. Toprağı kurudukça su vermeniz yeterli olacaktır.
Doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık ortamlarda daha rahat gelişir. Az miktarda güneş ışığı alması yeterlidir. Ilıman ortamları seven mum çiçeği, çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda mutlu olmaz. Balkon, bahçe gibi dış mekanlarda doğrudan güneş ışığı almasında sakınca yoktur.
Mum çiçeğim's post. ile mum çiçeği ideal bir ev süs bitkisidir. Nemli ve sıcak ortamı sever.
Bazıları yoğun kokuya sahipken çok özel türler süper kokulara sahiptirler. Kokuları akşam sefası ve yaseminimsi gibi olmakla beraber, çok özel türler sümbül, karanfil, şeftali , vanilya ve gül kokusu yayarlar bulundukları ortama.
Mum çiçeği, Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitki türlerinin ortak adı. Uzun ama kendini taşıyamayan gövde (sap) yapar. Yaprakları 6–7 cm uzun ve 3–4 cm genişlikte kalın ve sert, yeşilden kahverengiye dönen renkte olup, üzeri parlaktır-mumlu gibidir.
Mum çiçeğinin tüm çeşitleri iç mekan süs bitkisi olarak büyütülür ve kullanılır.
Solan çiçekler kaçınılmaz hâle gelene kadar saksı değiştirilmemesi gerekir. Kışın dinlenme aşamasında olan mum çiçeğinin çiçek açma dönemi yaz aylarıdır.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Şans bitkisi ismiyle de anılan para çiçeği, özellikleri bakımından diğer bitkilerden ayrılır. Küçük bir ağaca benzeyen crassula ovata bitkisi, en popüler salon çiçekleridir. “Bereket, zenginlik, bolluk” getirdiğine inanılan çiçeğin anavatanı, Güney Afrika'dır.
Eve Uğur Getiren Çiçekler
Karanfil, mimoza, şakayık, gül, orkide, krizantem ve tamamen yeşil görünüme sahip olan bitkiler bu türler içerisinde öncelikli sırada yer alır. Hem kokuları çok hoş olan hem de görünümleri çok güzel olan ve tamamen estetik açıdan bile insanları etkileyen bu çiçekler eve uğur getirir.
zor ve nazik bir çiçek bu. sabır ister. dokunmayacan mesela yapraklarına. küser derler. çiçekleri çok nadir açar. açtığı zaman da nefis kokar.
NASA'ya göre yatak odasında kesinlikle bulunması gereken 3 bitki aloe vera, İngiliz sarmaşığı ve areka palmiyesi. Araştırmaya göre, bazı bitkiler bahçemizde güzel göründüğü kadar evimizin içinde de faydalı olabilir.
Mum Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir? Mum çiçeği fiziksel açıdan öne çıkan farklı özellikleri ile beraber dikkat çekiyor. - Yaprakları uzundur ve oval şekilde parlak yeşil bir renge sahiptir. - Pembe ve soluk kırmızı ile beraber beyaz rengi üzerinden yıldıza benzer çiçekleri bulunur.
Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri