Bilgisayarın sahip olduğu bellek (RAM) miktarı arka planda daha fazla işlem yapılmasına izin verir. Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir.
8GB RAM, tüm oyun PC'leri için minimum RAM miktarıdır. 8GB RAM ile piyasaya çıkmış çoğu oyunu sorunsuz oynayabileceksiniz. Ancak bazı oyunları en yüksek kalitede oynayamayabilirsiniz ve diğer uygulamaları kapatmanız gerekebilir.
Açıkçası bu, bir pazarlama stratejisinden başka bir şey de değil. Günümüzde Android cihazlarda 4 GB RAM standart olarak kabul edilebilir. Öte taraftan her şey için hazır olmak istiyorsanız 6 GB RAM sizin için yeterli olacaktır. Yani çok yüksek bellek miktarına ihtiyacınız yok.
32 GB RAM'e sahip olmamak, çoklu görev oturumları için mutlaka bir sorun olmayacaktır ve şüphesiz, takılma veya çökmelerden kaçınarak, nihai tüketim zirveleri için iyi bir bellek marjını garanti eder.
Tamamen yapacağınız şeylere göre değişir. Render alacaksanız 64 GB RAM yeterli ama gidip de Minecraft gibi oyunlar için 2 GB bile yeterliyken 64 GB RAM'e gerek yok.
İlgili 40 soru bulundu
Oyunlarda RAM gereksinimi kontrolden çıktı: 32 GB RAM standart olacak. Bilgisayar oyuncularını zorlu bir süreç bekliyor gibi. Yeni oyunlarda minimum RAM gereksinimi artık 16 GB seviyesine ulaşmış durumda ve hatta önerilen sistemlerde 32 GB RAM talep ediliyor.
Microsoft, Windows 11 için minimum 4GB RAM'e sahip olmanız gerektiğini söylüyor. Ama Tiny11'i de geliştiren ekip, işletim sisteminin sadece 176MB RAM ile de çalışabildiğini işte böyle kanıtladı. Windows 11'in bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayarda çalışması için en az 4GB RAM gerekiyor.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
En iyi RAM markaları arasında Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial, ADATA, HyperX gibi isimleri sayabiliriz. Corsair, yüksek hızlı ve düşük gecikme süreli RAM modülleri ile tanınır. Ayrıca, uzun ömürlü ve yüksek performanslı ürünleriyle bilinirler. Kingston ise uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli RAM modülleri sunar.
Bence 4 ila 6 yıl daha yetecektir.
TELEFON ŞU AN EN YÜKSEK RAM'E SAHİP
iPhone tarafında ise iPhone 14 serisinin tamamında 6 GB RAM karşımıza çıkıyor. Android telefon markaları ise RAM değerlerini yükseltemeye devam ediyor. Redmagic 8S Pro Plus'ın RAM'i dışındaki özellikleri de dikkat çekiyor.
Eğer şu sıralar yeni bir telefon satın almak istiyorsanız, 128GB depolama alanı şu anda alabileceğiniz en düşük depolama alanı.
128 GB ile neler yapılabilir? Teorik olarak ortalama değerlerle 128 GB'lık depolama alanına 30 bin fotoğraf, 20 bin şarkı, 5 bin uygulama veya 2 bin oyun kurabilmek mümkün. Biz ise videomuzda bu içeriklerin tamamından bir Karma yaparak, hafızanın ne kadar dolacağına yakından bakıyoruz.
Güncel bilgisayar dünyasında artık 4GB RAM temel ve günlük kullanıcılar için, 8GB RAM oyun ve orta seviyeli kullanıcılar için ve 16GB RAM ise ileriye dönük üst düzey oyun ve profesyonel grafik kullanıcıları için ideal durumda.
12 GB RAM laptop oldukça hızlı bir kullanım sağlayacağı için kullanıcılar tarafından tercih edilir. RAM, bilgisayar sistemlerinin daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu sebeple RAM ne kadar güçlü olursa bilgisayar o kadar hızlı olur ve kullanıcısını memnun eder.
GTA 5 kaç GB depolama alanı ve RAM ister 💿
Bilgisayarınıza GTA 5 yüklemek için diskinizde 72 GB boş alan olmalıdır. Ayrıca GTA V'in ihtiyaç duyduğu minimum RAM miktarı 4 GB iken, oyunu akıcı ve yüksek FPS ile oynamak için 8 GB RAM önerilmektedir.
İnternette gezinmek ve genel kullanım: En az 4 GB RAM. Office uygulamaları, internette gezinme ve oyun oynama: En az 8 GB RAM. Zorlu uygulamalar (Adobe veya render yazılımları), gelişmiş çoklu görev desteği ve üst düzey oyunları oynama: En az 16 GB RAM.
RAM belleğinde verilerin geçici olarak okunabilmesi için yer kalmadığında bilgisayar belleği devreye girmektedir. Bu durum FPS değerini önemli ölçüde düşürür. Bu yüzden RAM veri depolama alanının kapasitesi oyun içi performansı ve FPS değerini etkileyen bir faktördür.
RAM seçerken işlemcinizin 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü 32 Bit işlemciler ile 4 GB'a kadar RAM kullanılırken, 64 Bit işlemciler ile çok daha büyük depolama alanına sahip RAM bellekler kullanılabilir. 32 Bit işlemcilerin olduğu donanımlarda işletim sistemi yazılımlara 2 GB RAM bırakır.
Ortalama bir kullanıcının 32 GB'lık RAM modülüne ihtiyacı olan tek gerçek nedeni, gelecekteki sistem güncellemesinden yırtmaktır. O yüzden 8 ve 16 modüller bizi önümüzdeki 2-3 yıl için iyi götürecektir.
DDR4 RAM: Oyun ve Yüksek Performans İçin En İyi Seçim
Bu, daha yüksek çözünürlüklü oyunlar, daha hızlı veri transferi ve daha hızlı yüklenen uygulamalar anlamına gelir. DDR4 RAM, aynı zamanda düşük voltajda çalışarak daha az güç tüketir, bu da daha az ısınma ve daha stabil bir sistem demektir.
En az 6 GB'lik bir RAM kullanmanız gerekiyor. RAM ile beraber oyunun sorunsuz olarak çalışabilmesi için ekran kartı olarak nVidia GeForce GTX 660 modelini tercih etmelisiniz. En az 2 GB'lik ekran kartının olması gerektiğini unutmayın. Nvidia alternatifi ise AMD Radeon HD 7850 2 GB'lik modeli kullanabilirsiniz.
Bilgisayarınızki işlemci, 11'i çalıştıracak ana Windows faktör olur. Saat hızı (1 Ghz veya daha hızlı gereksinim) ve çekirdek sayısı (2 veya daha fazla), üretilen işlemci tasarımına yapısaldır ve yükseltilebilir bileşenler olarak kabul edilir. RAM: 4 GB.
Yapılan ölçümlerde Windows 11'in daha hızlı olduğu senaryolar var ancak Windows 10 da testlerde birçok kez öne çıktı. Örneğin Adobe Photoshop ve Lightroom Classic'te Windows 10 işletim sistemi daha yüksek puan aldı. Aynı zamanda Office 365'te Word, Excel ve Outlook'ta Windows 11'den daha hızlı olduğu görüldü.
8 GB RAM varsa Windows 10 kurun 16 GB RAM varsa 11 kurun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri