Bir kişi zaman içinde vücuduna ihtiyacından fazla 7700 fazla kalori alırsa, bir kilo yağ depolamış olur. Aynı şekilde kişinin günlük ihtiyacı 2000'ken kişi yiyecek ve içeceklerden vücuduna 1500 kalori alırsa aradaki farkı vücut depolanmış yağları yakarak sağlar ve bu şekilde kişi kilo vermeye başlar.
Yani eğer zayıflamak istiyorsa günde yaklaşık 1000-1200 kaloriye denk gelecek miktarda yemek yemeli, eğer kilosunu korumak istiyorsa ortalama 1600-1700 kalori tüketmeli, kilo almak istiyorsa da bu miktarı 2000 kalorilere kadar çıkarmalı.
Bunun cevabı ise 1000 kalori alımının toplamda 142,5 grama eşit olmasıdır. Yani gün içerisinde 1000 kalori alındığı düşünülürse, bir hafta içerisinde 1 kilo almak anlamı taşır. Bu da 1 ayda toplanan 4 kilo alma sebebi oluşturur.
Yüksek kalorili yiyecekler tüketildiğinde vücuda daha fazla kalori girer. Bu da kilo alımına neden olur. Her insanın kilosuna göre günlük alması gereken bir kalori bulunur. Bu kaloriyi azaltmak kilo kaybına yükseltmek ise kilo alımına neden olur.
Doğru yoldasınız, çünkü ihtiyacınızdan fazla aldığınız her 7 bin kalori 1 kilo yağ anlamına geliyor.
İlgili 15 soru bulundu
Bazal metabolizma hızının altında, özellikle 1000 kalori gibi çok düşük bir miktarda kalori ile beslenmek vücudun kendini kıtlık durumunda sanmasına neden olarak yağ yakımını durmasına ve vücudun kendini korumaya alıp kapatmasına yol açar.
1 kilo almak için tüketmeniz gereken günlük kalori miktarı, normal günlük kalori alımınızın üstüne eklenen bir miktarla belirlenir. Örneğin, eğer günlük kalori ihtiyacınız 2000 kalori ise, günlük ortalama 300-500 kalori daha fazla tüketerek haftada ortalama 0.5 ila 1 kilo arasında kilo alabilirsiniz.
Birkaç gün üst üste normalden fazla tüketim yaptıysanız, kilo almanız olasıdır. Pazartesi günü tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakam 2 gün öncesine göre 1-2 kilo fazla olabilir. Fakat bunu çözmek için açlık diyetlerine girmemelisiniz. Kendinize zaman tanımalısınız.
Günlük 1000 kalori alan kişi haftada 7000 kalori alarak 1 kg eşitlenir.
Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar.
1 kilogram kas kütlesi kazanmak için 3500-5000 ekstra kalori almanız gerekmektedir. Sağlıklı olarak haftada yarım ya da bir kilo alabileceğiniz için bu da yaklaşık günlük 500 kaloriye denk gelmektedir.
Günde 1500 kalori tüketmek, günlük tüketilen enerji miktarıyla orantılı olduğu takdirde sağlıklıdır.
Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar.
Vücut ağırlığınızın her bir kilosu başına 35 kalori ya da toplamda yaklaşık 3000 kalori tüketeceksiniz. Protein tüketimi kilo başına 3 gram kadar, ya da toplamda 300 gram olurken, karbonhidrat tüketimi kilo başına 2 gramdan aşağı inerek toplamda 170 gram olacaktır.
Poğaça içerdiği malzemeler ile yüksek kalorili hamur işlerindendir. Orta boy 60 gramlık bir adet sade poğaça içinde 225 kalori bulunur. 90 gramlık bir adet sade büyük boy poğaçada 360 kalori vardır. 1 adet 45 gramlık sade poğaçada ise 180 kalori bulunur.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 bin adım yaklaşık 6 ve 8 kilometre arasında değişen bir mesafeyi ifade etmektedir. Bu uzun mesafede tempolu yürüyüş ve koşu ile yakılan kalorinin artması sağlanabilir. Yapılan araştırmalara göre 10 bin adım atıldığında ortalama 500 kalori harcanır.
Kilonuza da bağlı ama 5-6 Kilo arası verilir. Vücut zaten kendisi 2000 Kalori daha yakıyor artı olarak 250 kalorilik yürüdüğünüzü varsayarsak 7 olabilir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Tam yağlı bir bardak sütün 128 kcal, yarım yağlı bir bardak sütün 94, yağsız 1 bardak diyet (light) sütün ise 62 kcal olduğunu belirtirsek bu yargı daha da somutlaşabilir. Diyette süt tüketimi, kısıtlı kalorili bir menü için gerekli vitamin ve mineral takviyesini sağlayacağı gibi tok tutma özelliğine de sahiptir.
Tek Öğün Beslenmek Zayıflatır Mı? Tek öğün beslenmek istediğinizde, size verilen 1 saatlik yemek molasında en sağlıklı ve doyurucu besinleri tercih ederseniz; kilo kaybı yaşayabilirsiniz. 23 saatlik yemek yemeden duracağınız boşlukta, metabolizmanız aktif olacağı için bu süre zarfında bolca su ve çay içebilirsiniz.
Öncelikle genel anlamda ayda bir kez çok yemek yemek herhangi bir şekilde kilo alımı yaratmaz. Ancak diğer günler özellikle diyet uygulayan kişiler için mutlaka buna uyulması önemlidir. Böylece ayda bir kez günlük olarak elde edilecek kalorinin üzerine çıkmak herhangi bir sorun teşkil etmez.
Bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bazı araştırmalar uyguladığınız diyette kaçamaklar yapmanın daha fazla kilo kaybına sebep olabileceğini bildiriyor. Bunun sebebi vücudun ''kıtlık'' bilinci ve bu bilinçle oluşturduğumuz tepkiler olabilir.
Düzenli olarak vücuda gerektiğinden daha az kalori alınması yorgunluğa neden olur ve günlük besin ihtiyacının karşılanması zorlaşır. Kalori kısıtlı diyetler yeterli miktarda demir, folik asit ve vitamin B12 sağlamaz. Bu durum, anemi ve aşırı yorgunluğa neden olur.
1000 kalorilik diyet, oldukça düşük kalorili bir diyet olduğundan, herkes için tavsiye edilmez. 1000 kalorilik diyet, çok düşük kalorili bir diyettir. Doktordan kesin onay almadan ve senin yaşam tarzına uygun en sağlıklı yöntemleri önerecek bir diyetisyenle görüşmeden kesinlikle böyle bir diyete başlamamalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri