Antifriz renkleri; mavi, kırmızı, yeşil ve turuncudur. İnorganik antifriz açık ve parlak yeşil renge sahiptir. Organik antifrizinse yeşil, turuncu ve pembe renk alternatifleri bulunur.
En çok kullanılan, en iyi antifriz olarak bilinen kırmızı antifrizin özellikleri: · Daha düşük donma noktasına sahiptir.
Antifriz aslında renksiz bir sıvıdır.
Organik inhibitörler içeren kırmızı antifriz klasik inhibitörler içeren mavi antifirize göre 3 kat daha fazla ömürlüdür. Ancak bu her araçta mavi yerine kırmızı koyarsak ömrü uzatabiliriz demek değildir.
Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
İlgili 41 soru bulundu
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Goodyear Mavi Organik 4 Mevsim Antifriz, aracın soğutma sisteminin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur ve donma, aşırı ısınma ve korozyona karşı koruma sağlar. Ayrıca, organik bileşenleri sayesinde çevreye daha az zarar verir. Bu ürün, araç soğutma sistemleri için özel olarak formüle edilmiş bir antifrizdir.
Farklı antifrizler karıştırılmaz özellikle organik yani pembe olanları başkaları ile karıştırırsanız geçmiş olsun, bir yerleri tıkarsınız. hiç bir şey olmaz. İkisi de etilen glikol, karışabilirler. Sorun yok.
Antifriz Renkleri Karışırsa Ne Olur? Araç kullanıcılarının bir diğer merak ettiği soru “Antifriz renkleri karışırsa ne olur?” olmaktadır. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Doğrudan organik antifrizin içine inorganik katıldığında hemen bir etkisi olmaz.
Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir. Bu zararlar, söz konusu ekipmanın yaşına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir.
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
En çok kullanılan, en iyi antifriz olarak bilinen kırmızı antifrizin özellikleri şunlar: Daha düşük donma noktasına sahiptir. Kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde daha çok tercih edilir. Dizel motorlu ve LPG'li araçlar için özellikle tavsiye edilir.
Boyut seçenekleri: 1 lt 102,00 TL/lt. 3 lt 66,33 TL/lt.
Renksizdir, ve suyla karıştırdığınızda da rengi değişmez. Ancak piyasada satılan antifrizlerin çeşitli renkleri mevcuttur. Aslında bu tamamen tüketicinin işini kolaylaştırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Antifriz ne tür olursa olsun renksizdir.
Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
yıllardır antrifiriz konulmamış araca antifiriz koyup yola çıkarsanız, yolda kalma ihtimailiniz % 75 'tir. Tecrübe ile sabittir. Bu işlemi daha sonraya erteleyin, Antifiriz koyduktan sonra da 1000 TL masrafı gözden çıkartın. Aşırı soğuğu olmayan ( - 15 derece gibi) bir yerde yaşıyorsanız antifiriz koymadan devam edin.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.
Motor ısınması durumunda;
Radyatöre konacak suyun içilecek temizlikte ve temiz su olması gerekir. Su olduğu halde motor fazla ısınıyorsa, termostat arızalıdır. Donmayı önlemek için radyatöre antifriz ilave edilir.
Yeşil Antifriz, radyatörlerde kullanılmak üzere geliştirilmiş etilen glikol bazlı, pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici yüksek teknolojiye sahip katkılar içeren bir soğutma sıvısıdır. Radyatör suyunun soğuk havalarda donmasını, sıcak havalarda ise kaynamasını önlediğinden yaz-kış kullanılması tavsiye edilir.
Petrol Ofisi, farklı çeşit ve renklerde antifriz üretir. Petrol Ofisi süper antifriz bunlardan biridir. Mavi, yeşil ve kırmızı renk seçeneği bulunur. Süper antifriz; pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katkılar içeren etilen glikol esanslı bir üründür.
İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri