Salavatı mecule, Salavatı fatih, Salavatı kübra, Salavatı tefriciye ve salavat duası şeklinde olmaktadır.
"Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd." şeklindedir. Salavatın en kısa şekilde çekilebilecek hali ise; " Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed." şeklinde söylenir. Bir mümin dilediği şekilde salavat getirebilir.
Özellikle bunlar içerisinde salavat-ı Şerif, salavatı mecule, salavat-ı Fatih, Salavatı Kübra ve Salavatı Tefriciye en çok bilinen salavat çeşitleri arasında gelmektedir. Bu salavat çeşitleri Hz. Muhammed ile birlikte onun soyundan gelen kişi ya da kişileri saygıyla anmak için söylenen dua seçenekleri olarak öne çıkar.
Üzerime (100) defa salâvat getirene, Allah (c.c.) bin defa rahmet nazari ile bakar. İştiyakla daha fazla getiren için kıyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim. Üzerime bir günde (1000) defa salâvat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.
Hz. Peygamber'e (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selâm getirilir.
İlgili 41 soru bulundu
Namaz Tesbihi ve Üç Aylar Tesbihi
3 aylarda günahların affı içten bir şekilde istenerek Allah rızası için 111 defa olmak üzere "Allahümme Salli Ala Muhammed" denilerek Peygamber efendimize (SAV) salat-ü selam getiriliyor. Ardından 1660 defa olmak üzere "Ya Allah" esması zikredilerek tespih çekiliyor.
Hz. Peygamber'e (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve barik ve sellim” diye salat-u selam getirilir.
Seyyidina ne demektir? Cevap: Seyyidina demek; Efendimiz, liderimiz, beyefendimiz, ulumuz, öncümüz, başımız, şereflimiz ve asilimiz, demektir. Salavatlarda geçen seyyid ya da seyyinina kelimesi ise, bid'attır, sapıklıktır ve haramdır!
Konuyla ilgili bir hadis rivayeti şöyledir: “Her kim sabah namazını kıldığında (dünya kelamı, konuşmadan) 100 kere bana salavat okursa, Allah Teala onun otuzu peşinen, 70'şi de gecikmeli olmak üzere yüz ihtiyacını yerine getirir.
"Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhin ve İbrahime ve Musa ve İsa ve mâ beynehüm minen'nebiyyine vel'mürselin. Salevâtüllahi ve selâmühü aleyhim ecmeiyn."
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin kemâ salleyte alâ Ibrâhîme ve alâ âli Ibrâhîme inneke hamîdün mecîd.
En kısa şekli ile salavat: "Âllâhümme salli alâ Muhammed." Anlamı: "Allâh'ım, Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e, salatu selam eyle." demektir. Cenâb-ı Hak ve sayılarını O'ndan başka kimsenin bilemediği melekleri, Peygamber Efendimize -sallâllâhu aleyhi ve sellem- devamlı salât etmektedirler.
Deprem, sel, kasırga gibi felaketler anında dua mü'minin en önemli sığınağı. İlahiyatçılar deprem anında, korunmak için öncesinde ve sonrasında Salâten Tûncina duasının okunabileceğini söylüyor.
Herhangi bir sıkıntı anında bunların hatmi yapılarak duâ edilirse, Cenâb-ı Hak dilekleri kabul eder. Salât-ı Münciye'nin hatmi 1.000, Salât-ı Nâriye'nin hatmi ise 4.444 defa okumaktır.
SALAVAT NASIL GETİRİLİR, ANLAMI NEDİR? Salavat en kısa şekli ile "Âllâhümme salli alâ Muhammed." cümlesi ile getirilir. Salavat Anlamı: "Allâh'ım, Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e, salatu selam eyle." demektir.
"Allahüme salli âla seyyidina Muhammedin ve âla ali seyyidina Muhammed ile Sallallâhu aleyhi ve sellem" şeklinde okunan Salavat-ı şerif İslam peygamberi Hz. Muhammed ve onu soyundan gelen Ehl-i Beyt'e saygı bildirmek adına okunan duadır.
"Kim bana bir defa salât ü selâm getirirse, bu sebeple Allâh Teâlâ da ona on misli merhamet eder." Ebu'd-Derdâ (RA) anlatıyor: Bir gün Rasûlullah (SAV): "–Cuma günü bana çok salevât getirin! Zira o gün, meleklerin hazır ve şâhid olduğu bir gündür.
Kerametleri pek çok olan duanın okunması önemli gün ve gecelerde faziletli olmaktadır. Salavatı fatih günde 10 kez okunması ile hayır kapılarını açmak da 100 kez okunduğunda kalp gözünün açıldığını ulema bildirmektedir.
Muhammed'i (s.a.v) anmak, O'na selam göndermek salavat getirmek demektir. Salevat kısaca, Allahümme salli ala Muhammed ve ala âli Muhammed veya Sallallahü aleyhi ve sellem veya aleyhissalatü vesselam demektir.
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Salavatının Anlamı Nedir? Allah'ım! Sen peygamber efendimize ve onun soyundan gelenlere salat eyle / katındaki şereflerini yücelt.
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDÎN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED'İN ANLAMI NEDİR? Allahümme salli ala seyyidina Muhammedîn ve ala ali seyyidina Muhammed şeklinde okunan salavat “Allah'ım! Sen peygamber efendimize ve onun soyundan gelenlere salat eyle / katındaki şereflerini yücelt.” Anlamına gelmektedir.
Sallallahu Aleyhi ve Sellem, Allah'ın selamı ve rahmeti Hz. Muhammed'in üzerine olsun demektir.
peygamber sevgisini azaltmak için. yani bir musibet anında salavat getirmeyin demek için. yapılan bilinçli bir şey de olabilir kardeşlerim. buna alet olmayın. hangi sıkıntıya uğrarsanız uğrayın. ne yaşarsanız yaşayın.
Salavat kısaca, ''Allahümme salli ala Muhammed ve ala âli Muhammed'' veya ''Sallallahü aleyhi ve sellem veya aleyhissalatü vesselam'' demektir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) kendisine ve O'nun soyundan gelenlere (Ehl-i Beyt) saygı göstermek amacıyla müminler tarafından okunur.
La ilahe illallah muhammeden resulullah kelimelerine kelime-i Tevhid denilmektedir. Kelime-i Tevhid başlangıcında geçen la harfi yoktur demektir. Bunun nedeni Allah tan başka ilah olmadığını belirlemek için kullanılmaktadır. İlahe illallah kelimelerinde ise ancak Allah vardır anlamı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri