d) 18 yaşını bitirmiş ve mesleğe yeni başlayacaklar için 40 yaşından gün almamış olmak, e) Bu Yönetmelikte belirtilen şartları sağlayarak profesyonel sualtı adamı yeterlik belgesine sahip olmak, gerekir.. Sualtı adamı yeterlik belgesi almak isteyenler dilekçeyle ilgili liman başkanlıklarına başvuruda bulunurlar.
Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.
Dalışa engel teşkil eden sağlık sorunları nelerdir? Kronik kulak problemleri, ruhsal bozukluk ve yabancı madde bağımlılığı, epilepsi, kalp ve damar sistemi hastalığı, tansiyon, solunum sistemi hastalıkları, şeker hastalarının dalış yapması sakıncalıdır. Dalışa başlamak için yaş sınırlaması var mıdır?
2 yıldız dalıcı;
Dalış eğitmeni eşliğinde eğitim amacıyla en çok 42 metre derinliğe kadar dalış yapabilir. 18 yaşından küçük dalıcılar yanında üç yıldız dalıcı ya da dalış eğitmeni olması koşulu ile en çok 24 metre derinliğe kadar dalış yapabilir. Gece dalışı yapabilir.
Dalgıç Nasıl Olunur? Dalgıç olabilmek için iki yöntem bulunur. Bunların ilki üniversitelerin Su Altı Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak, ikincisi ise CMAS ya da Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan sertifika almaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Dalış kursu nun içeriğinde de Toplam 15 saat teorik eğitim. 5 adet açık deniz dalışı ve tüm eğitimin sonunda yazılı sınavda başarılı olan dalıcı adaylarına uluslar arası geçerli Tssf Cmas 1 Yıldız dalıcı sertifikası almaya hak kazanırlar.
Bir yıldız dalıcı: Federasyona bağlı bir dalış kuruluşundan eğitim ve belge almış olmalıdır. Dalış donanımlarını takıp sökebilen, tüm dalış becerilerini kolaylıkla uygulayabilen, yanında üç yıldız dalıcı ya da dalış eğitmeni olması koşulu ile en çok 18 metre derinliğe kadar dalış yapabilen dalıcıdır.
Tssf / Cmas Üç yıldız dalıcı eğitimine katılabilmek için şartlar ; 2 yıldız dalıcı belgesine yada eşdeğer belgeye sahip olmak. 2 yıldız belgesini aldıktan sonra kayıtlı 50 dalış yapmak.
Burdur Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve ilgili kurum kuruluşların destekleriyle Burdur'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nde Milli Sporcumuz Şahika ERCÜMEN 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalıp serbest dalış dünya rekorunu kırdı.
Genel olarak teorik dersler 8-10 saat sürer. Bu bağlamda teorik dersleri 8-10 saat içerisinde tamamlamak olasıdır. Dalış programlarına dahil olarak bu süre içerisinde eğitim alınabilir ve dalış konusunda temel bilgi edinilebilir.
0-10 metre arası bir derinlik için ağırlık hesabını vücut ağırlığınızın her 10 kilosuna 1 kilo gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin; 80 kg'lık bir vücut ağırlığına 8 kg ağırlık yeterli olur.
Bu noktada dalış yapacak kişinin su korkusunu yenebilmesi için uzun efor ve zaman ayırmamız gerekir ki bu durumu iki taraf da istemez. Dalış yapmak isteyen kişinin en azından temel seviyede yüzme bilmesi beklenir, ancak dalışta yüzmede olduğu gibi el ve ayağın koordineli bir şekilde çalışması gerekmez.
16) Aday Dalgıç;Profesyonel Sualtıadamı olmak için Liman Başkanlıklarına başvuruda bulunarak alacakları Aday Belgesi ile konu ile ilgili birimleri bünyesinde bulunduran kuruluşlarda “Birinci Sınıf Dalgıç” Balıkadam Gaz Karışı”, “Balıkadam” veya “İkinci Sınıf Dalgıç” yanında bir yıl staj yapan kişidir.
1L oksijen tüpü, yaklaşık 15-20 dakika boyunca su altında kalmanızı sağlar (10 metreden daha derin değil).
En çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilir, yaptırabilir. Dalış eğitmeni eşliğinde ve eğitim amacıyla en çok 42 metreye kadar dalış yapabilir. Sağlık beyanı doldurmak (Sualtı hekimine muayene olmanız sağlığınız için önerilir.)
Dalış için yüzme yeteneği zorunlu değildir; sıkıntı yaşamadan ve panik yapmadan rahat bir şekilde suyun altında olmak önemlidir.
Hırvatistan'dan bir rekor geldi. Suyun altında nefesini tam 24 dakika 33 saniye tuttu. 54 yaşındaki Hırvat dalgıç kendi rekorunu kırmış oldu.
Günümüzde dünya rekortmeni serbest dalgıçlar tek nefeste 200 metreden daha derine tek nefesle inip, 300 metre üzeri mesafeyi su altından yatay yüzüp, 10 dakika üzerinde nefeslerini tutarak bu sınırları test etmeye ve geliştirmeye devam etmektedir.
22 Ekim 2016 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında Değişken Ağırlıklı Paletli alanında 110 metreye dalarak CMAS onaylı yeni bir dünya rekoru kırmıştır.
1 Yıldız Donanımlı Dalış Eğitimi 2 hafta sürmektedir.
Bu Kursun Size Avantajı
18 yaşından küçük dalıcılar bir dalış eğitmeni veya dalış lideri eşliğinde 24 metreye kadar dalış yapabiliyor. 2 yıldız dalıcı belgesine sahip olduğunuzda, birçok dalıcının en sevdiği aktivite olan gece dalışını da yapabilir seviyeye gelmiş oluyorsunuz.
GECE DALIŞLARINDA DERİNLİK SINIRI VE HAVA TÜKETİMİ KONTROLÜ
Bu, sportif dalışlarda 1 yıldız seviyesindeki dalıcılar için max. 18m. 2 yıldız ve üstü sertifikaya sahip dalıcılar için ise max. 30m.dir. Gece dalışlarında ise dalış güvenliği adına planlama yapabileceğiniz max. Derinlik sınırı 15m.dir.
GECE DALIŞI YAPABİLİR. KURS BEDELİ: 10.000TL. (Fiyata dahil olanlar 10-12 Saat sınıfta teorik eğitim, İstanbul içinde kendi tesislerimizde ve teknemizden yapacağınız 5 eğitim dalışı, tüm dalış ekipmanları kira bedelleri, orjinal TSSF 2 Yıldız dalıcı kitabı, TSSF ye ödenecek olan tüm harçlar ve bröve masrafları.)
Dalış eğitiminin tamamlandığını gösteren bu tür belgeler, kişinin aldığı eğitim oranında profesyonel dalış yapabilmesine de imkân tanır. Bu nedenle dalış yapmak isteyen birçok kişi, dalış kurslarına katılarak kendilerini dalış konusunda eğitir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri