Silah ruhsatı almak isteyen, 21 yaşını doldurmuş bireyler, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve bu Kanuna bağlı olarak çıkarılan 91/1779 Sayılı Yönetmelikte düzenlenen sıkı önlemler dahilinde belirli süreçler ve gerekli belgeler altında silah sahibi olabilmektedir.
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Fakat ruhsat için 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Ehliyet için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Sürücü olur raporu alabildiğiniz sürece müracaat edebilirsiniz.
iyi günler. Motor sahibi olman için bir engel yok , ailenden de kimseye ihtiyacın yok. Yaştan dolayı sadece ehliyet alamazsın ama motor sahibi olabilirsin.
İlgili 19 soru bulundu
Ehliyet Almak İçin Yaş Şartları
Yeni sistemle birlikte sürücü belgesi almak için istenilen yaş şartları şu şekildedir. M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor.
18 yaşını doldurmadan adına düzenlenmiş hiçbir belge olamaz, üstüne kayıt alamazsın.
Engelli raporu ile araç alımının gerçekleşmesi için 18 yaşından büyük ve zihinsel engeli olmayan kişi, kendi başına işlemlerini tamamlayabilir. 18 yaşından küçük ise anne ve babasının muvafakatname vermesi şartı aranır. 18 yaşından büyük ve zihinsel engelli bireyler için ise vasi kararı gerekir.
18 yaşından küçüklerde otomatik vasi anne baba sayılıyor dolayısıyla alırken de satarken de herhangi bir mahkeme kararı gerekmiyor. Durum böyle olduğu içinde satarken de mahkemenin paraya el koyması mümkün değil anne baba satıp satış bedelini normal şekilde alabilir.
Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
ÖTV ve diğer vergiler dahil olarak alınacak aracın bedeli 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 1.004.299 TL yi aşmaması durumunda ÖTV vergisi ödenmez. Engel oranı %90 üzeri olan ve adına araç alınacak kişi; 18 yaş altındaysa anne ve babasının muvakatna vermesi sonucu araç alabilir.
Türk Medeni Kanununa göre de işyeri bildirgesinde işveren olarak gösterilmek suretiyle adına işyeri tescil ettirilmek istenen kişinin 18 yaş altında olması halinde, ana ve babasının velayeti hakkı nedeniyle çocuğun mallarını yönetme hakkına sahiptir.
Yasaya göre, 18 yaşından küçükleri polis alır ama, çocuk hakkında işlem yapamaz . Polis tarafından Baro ve savcılığa haber verilmesi, kimlik tespiti yapıldıktan sonra, çocuğun ifadesi alınmadan ve nezarete sokulmadan savcıya götürülmesi gerekir. "Çocuk gözaltında tutulamaz .
18 yaşını doldurmamış olan yaşı küçük çocuklara ait gayrimenkul tasarruflarında anne ve baba birlikte hareket ederek işlemi yapabilirler.
Zaten 18 yaş altındaki bireylerin yasal bir işlem gerçekleştirebilmesi için velisi ya da yasal vasisinin izni gerekmektedir.
İnşaat ruhsatı istisnai durumlar hariç tamamı belediyelerden ve il öze idarelerinden alınır. Ruhsatlandırılmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması gerektiğinde yeniden inşaat ruhsatı alınması gerekir.
''Bizim hukukumuzda 18 yaşını doldurmuş biri gerekli testleri geçtikten sonra ehliyet almaya hak kazanır ancak üst yaş sınırı bulunmuyor.
sürücü belgesi olmayan birinin üzerine gayet tabi ruhsat işletilebilir. yani ehliyetsiz biri araç sahibi olabilir, çünkü her kişi hak ehliyetine(hukuki manada) sahiptir( sağ doğmak kaydıyla ana rahmindeki cenin bile).
18 – 26 yaş arasındaki gençlerde araba sahibi olma isteği daha fazla olduğu için, gençlere destek amacı ile bazı bankalar, geliri yeterli olduğu tespit edilen öğrencilere taşıt kredisi verebiliyor. Taşıt kredisi hesaplamasında, öğrencilerin krediyi ödeme gücü olup olmadığına bakılıyor.
13 yaşında kimse kullanamaz. en az 16 yaşında motor ehliyeti alanlar kullanabilir.
Sürücü belgelerinin ticari araç şoförlerinde 5 yılda bir, hususi araç kullananlarda ise 10 yılda bir sağlık raporu alınarak yenilendiğini aktaran Kutlu, “Ancak bu süre çok uzun. Örneğin, 65 yaşındaki biri, 75 yaşına kadar herhangi bir kontrolden geçmeden araç kullanabiliyor.
Evet 1/2 hisseli olarak tescil yapılabilir.
16 yaşında alınabilecek ehliyet sınıfları; M, A1, B1 olup kapsamı 125 CC'ye kadar motorlu ve 4 tekerlekli motosiklettir.
18 yaşından küçüklere trafik cezası yazılmaz diye bir şey kesinlikle düşünmeyin. 15 yaşını dolduran ve trafik ihlali yapan tüm sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Yani trafik cezalarında ceza yazılma yaşı 15'dir. 15 yaşını doldurmuş olan tüm kişilere ceza yazılabilmektedir.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc'lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte motosikletlere olan ilgi artmaya başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri