1. Kanunun 20'nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; lisans ve daha aşağı seviyedekilerden azami olarak; lise veya dengi okullarda öğrenim görenler 22 yaşını, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler 28 yaşını, geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar askerlikleri ertelenir.
Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer.
Bedelli Askerlik Yaş Sınırı Kalktı Mı? 2019 yılında yürürlüğe giren 7179 sayılı Askeralma kanunu ile birlikte bedelli askerlikte eski uygulamalarda bulunan yaş sınırı ortadan kalkmıştır.
Askerlikten muaf olmak isteyen kişiler, bedensel hastalıklardan dolayı muaf tutulacaklarsa doktor raporu ile bu gerçekleşebilir. Ancak ruhsal hastalığa sahip olan kişilerin eğer resmi olarak raporları yoksa, ruhsal sorunlarını kanıtlamaları için farklı doktorların da muayenesinden geçmek zorundadırlar.
İlgili 24 soru bulundu
Bu muafiyet sebebi ile askerlikten muaf olma durumlarını gösteren belge alırlar. İş yeri girişi esnasında istenen askerlik belgesi yerine muafiyet belgesi verilebilmektedir. 148 kilo ve daha yüksek bir ağırlıkta olan kişiler sağlık kontrollerinin ardından muaf tutulmaktadır.
Aile Sağlık Merkezi doktorlarının yapacağı muayeneler sonrası psikolojik ve bedensel bazda sağlık problemi olan vatandaşlar askeri hastanelere yönlendirilir ve oradan ayrıntılı inceleme istenir. Askeri hastanede yapılan kontroller sonra heyetinin aldığı kararla “Askerliğe elverişli değildir” çürük raporu verilir.
Askerlik görevini henüz tamamlamamış ve muaf olmuş vatandaşlar için, e-Devlet hizmetleri içerisinde yer alan “Askerlik Durumu Sorgulama” sayfasından kendilerine ilişkin bilgileri kolayca elde edebilirler.
Çürük raporu verebilecek yetkili tek kurum askeri hastanelerdir.
Merhaba, boyum 180-181 civarı / kilom 108-109. Muaf mı olurum yoksa gider miyim? 1.80 boy üst sınır 107 KG erteleme kararı çıkabilir. 1.81 boy üst sınır 108 KG askerliğe elverişlidir raporu çıkabilir.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Dövizle askerlik hakkından faydalanmak için askerlik yaşına gelmiş olmak yeterlidir. Eskiden 38 yaş sınırlaması var iken son gelen düzenlemeyle birlikte bu 38 yaş sınırı kaldırılmıştır.
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
*18.2.2021 tarihli ve 7281 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40'ıncı maddesi değiştirilmiş ve uzman erbaşların yasal yaş sınırı 57'den 60'a çıkarılmıştır.
eskiden olsa 45 yaşına kadar gitmezse askerlikten düşecek olan kişiydi. yeni kanunla birlikte; 7179 sayılı askeralma kanunu'nun 9. maddesi kapsamında sürekli hale getirilen bedelli askerlik uygulamasında askerlik çağına girmiş olan yükümlüler için herhangi bir yaş sınırı yoktur.
ASKERLİK 12 AY MI OLDU 2024? Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi. Ancak askerlik süresinin uzatılmasına dair bir düzenleme henüz yapılmadı.
Askerlik muayenesinin hiç bir aşamasında anal ( arka) muayene olmaz. Sadace 10 kişi sıraya geçersin kilotunu indirisin erkeklik organına bakarlar hepsi bu. Başkada birşey yok.
Hekimlerce yükümlülerin genel fiziki durumları kontrol edilir varsa uzuv eksikliği, ortopedik özrü, görme ve duyma bozuklukları, ameliyat izi, kesik, düztabanlık vb. tespit edilecektir.
Pembe tezkere nasıl alınır sorusu ile yaygınca karşılaşılan bir sorudur TSK, “Cinsel kimlik ve davranış bozukluğu” tanısı ile bireylerin askere alınmasını engelliyor. Bu durum pembe tezkere olarak adlandırılmaktadır. Bu durum askerlik yapmak istemeyen kişilerin kullanmak istediği bir yöntemdir.
(4) Yükümlüler hakkında “Ertesi Yıla Bırakma”, “Sevk Geciktirme” veya “Askerliğe Elverişli Değildir” kararlı sağlık raporlarını tanzim etmeye yetkili makam, asker hastanesi sağlık kuruludur.
Askerlik Çürük Raporu Alanlara Maaş Verilir mi? Askerlik yaparken görev nedenli olarak sakatlanan veya hastalanan er ve erbaşlara veya ölen er ve erbaşların ailelerine 5434 sayılı Kanunun 56. maddesinde sayılan öğrencilere vazife malullüğü aylığı bağlanır.
Terhis edildikten sonra askerlik hizmetinin sebep ve tesiri ile hayatını kaybettiği mahkeme kararı ile sabit olanların; baba ve annesinin müşterek olarak talep ettiği veya baba ya da annesinden biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerinden biri istekli olmadıkça silahaltına alınmaz veya silahaltında ise terhis ...
Çürük raporu verme yetkisi olan tek yer askeri hastanelerdir. Dolayısıyla özel hastanelerden, üniversitelerden, devlet hastanelerinden bu rapor alınamaz.
Kişiye verilen çürük raporu ile askerlik yapamayacağı kesinleşmiş olmaktadır. Askerlik yapmak isteyen ancak bir rahatsızlığı bulunan kişilerin ise bu raporu almaları üzücü bir durum olarak değerlendirilmektedir.
İş açısından muafiyet sıkıntı olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri