Kavurmanın tamamen kuruduğundan emin olduğunuz zaman kavurma tepsisini büyük boy bir buzdolabı poşeti yardımı ile ve kesinlikle hava almayacak bir şekilde kapladıktan hemen sonra isterseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz.
-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Pişen etlerin saklama süresi 3 günü geçmemelidir. Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakacağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz, etimiz kızardıktan sonra tümünü atıp, altını kapatıp geniş bir tepsiye döküyoruz.
İlgili 21 soru bulundu
Kavurma saklama koşulları
Kavurmalar büyük ambalajlı veya raflara dizili olarak ortam bağıl nemi %65-70'i geçmeyen +1 °C ila +10 °C arasında sıcaklıktaki odalarda muhafaza edilmeli ve küflenmelere karşı önlemler alınmalıdır.
Kavurma etini mühürlemek için tencerenizi ya da tavanızı iyice ısıtmayı unutmayın. Kurban eti pişirme tarifleri içinde bir tüyo da doğru zamanda tereyağı kullanılmasıdır. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atarsanız etlerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Kesimden hemen sonra buzdolabına konan et bozulur. Etin ilk olarak kendi sıcaklığını atması gerekir. Kurban etleri kesimin ardından parçalara ayrıldıktan hemen sonra buzdolabına kaldırılmamalı; parçalar halinde temiz kaplara konularak en az 3-4 saat dinlendirilmeli.
Pişen Etler Nasıl Saklanır? Pişen etlerin saklama süresi 3 günü geçmemelidir. Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.
Kavrulan et bozulur mu? Pişen etlerin saklama süresi 3 günü geçmemelidir. Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.
Yağı sık sık karıştırarak, erimesini sağlayın. Kuyruk yağı eridikçe sıvı bir yağ oluşup geriye kıkırdaklar kalacaktır. Kıkırdaklar oluştuktan sonra, tencereyi tel kevgir ile süzüp, sıvı yağı bir kap içine alın. Bu yağ, kışlık kavurmayı daha uzun ömürlü saklayabilmek için kavurmanın içinde kullanılacaktır.
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız.
Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz. Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.
Tuzu ilk aşamada atıyorsunuz
Böylelikle et o yumuşak dokusunu kaybederek sert bir hale geliyor. Mümkünse eti ocaktan almadan kısa bir süre önce en son aşamasındayken tuz atın. Hem lezzetlenecek hem de sertleşmeden yumuşacık kalarak yenecek hale gelecektir.
Kurban eti en az 4-5 saat – en uygun 1 gün açık havada bozulmadan bekleyebilir, sonra da buzdolabına kaldırmak uygun görülür. En ideal şekilde eti 1 gün kadar 4 derece sıcaklıkta hijyenik bir ortamda dinlendirmelisiniz.
Etleri buzdolabında saklayabileceğiniz süre ise çeşidine göre değişir. Genel olarak kuşbaşı, bonfile, biftek gibi parça etler 3-5 gün, kıyma ve sakatatlar 2-3 ay, sosis salam gibi işlemiş et ürünleri ise son kullanma tarihlerine kadar buzdolabında saklanabilir.
Etleri tuzlayın, zeytinyağı sürün ve akabinde vakumlayarak derin dondurucuya atın. Bu şekilde eti ortalama 5 gün bekletmeniz yeterlidir. Dinlenen eti, et marine tarifleri ile marine edip pişirdiğinizde lokum gibi yumuşacık ve leziz bir et yiyebilirsiniz.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Et, oda sıcaklığında en fazla 3-4 saat tutulmalıdır. Daha fazla bekleyen ette şişme ve morarma meydana gelerek kısa sürede bozulabilir. Etten yapılan kıyma ise oda sıcaklığında en fazla 3-4 saat içinde bozulur. Bunları önlemek için etin güzelce doğranarak buzdolabı ve buzluğa atılması gerekir.
Eğer kıymayı kısa süre içinde pişirmeyi planlıyorsan buzdolabında tut. Oda sıcaklığında bekletilen kıyma iki saat içerisinde zararlı bakteriler üretmeye başlar. Kıymayı asla oda sıcaklığında 2 saatten uzun veya sıcaklık 32 °C 'nin üzerindeyse 1 saatten uzun dışarıda bırakma.
Mümkünse eti kendi yağında kavurmalısınız. Eti ilk ocağa koyduğunuzda yüksek ateşte, kendi suyunu saldıktan sonra ise daha kısık ateşte pişirmelisiniz. Son olarak en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise kavurmanın tuzunun ve baharatının en son eklenmesi gerektiğidir.
Eğer kısık ateşte etleri kavurmaya çalışırsanız etler suyunu çekmek yerine daha çok sulanır. Etlerin rengi kırmızılıktan döndüğünde ocağın altı iyice kısılır. Etlerin daha iyi pişmesi için tavanın kapağı kapatılır. eğer kuzu ya da koyun etinden sac kavurma yapıyorsanız et daha kolay pişecektir.
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri