Duyuru! Kaçak su kullandığı tespit edilenlere belediyemiz tarafından 500,00 Tl. İdari Para Cezası uygulanacak ve suları kesilecektir.
Kaçak su kullananlar para cezası ve 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanır. Kaçak su kullananları 7 gün 24 saat “TESKİ ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ” ni arayarak ihbarda bulunabilirsiniz.
TCK'nin 184. maddesine göre, kaçak su kullananlar 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.
Bu durumda hırsızların cezası Türk Ceza Kanunun 141. Maddesine göre 12 aydan 36 aya kadar hapis cezası verilirken, nitelikli olan hırsızların yani kaçak su kullananların cezası Türk Ceza Kanunun 142 – 1. Maddesine göre 24 aydan 60 aya kadar hapis cezası bulunmaktadır.
Kaçak su kullanmanın cezası olarak hapis cezası alacak olan bu kişinin cezası ayrıca kullandığı su miktarına göre de artmaktadır. Kaçak su kullananlar için yazılan para cezaları ise 15 bin liraya kadar çıkıyor. Ekipler, bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değişen miktarlarda para cezası uyguluyor.
İlgili 33 soru bulundu
Kaçak elektrik veya su kullanımından abone sorumludur. Bunun yanında kaçak kullanım başka bir kişiden kaynaklanıyorsa, o kişinin de sorumluluğu doğacaktır. Bu durum kiracının kaçak elektrik kullanması durumunda sıkça karşılaşılmaktadır.
Kaçak ve usulsüz su kullanımı olayı en az iki İdare personeli tarafından mahallinde yapılacak araştırma ve soruşturma sonucu bir tutanakla tespit edilir. Tutanak 3 suret olarak hazırlanır. İlgilinin de imzası alınarak bir suret ilgiliye bırakılır.
Sayaçların kaydettiği su, abone tarafından tüketilmiş sayılır. Sayaçtan sonraki iç tesisattan ve su kaçağından abone sorumludur. Boşa akan su, sayaçtan geçeceği için su faturanıza yansıyacaktır. Bu nedenle, iç tesisatınızda bir su kaçağı var ise bunu giderip durumu SASKİ'ye bildiriniz !
Öncelikle ana kesme vanası kapatılmalıdır. Bu halde su saati dönmeye devam ediyorsa tesisatta ciddi bir kaçak var demektir. Ya da daire içindeki tüm su ile çalışan cihazlar, tüm musluklar ve su akışı sağlayan her şey kapatılarak su saati kontrol edilebilir. Sonuç olarak saat dönüyorsa yine kaçak var demektir.
KAÇAK / USULSÜZ SU CEZA TUTANAĞINA İTİRAZDA BULUNMA
Kaçak veya usulsüz su kullandığı tespit olunanlar Daire Başkanlığınca kendilerine yapılan tebligat tarihinden itibaren 7 (yedi) iş günü içinde delil ve belgelerle birlikte itirazda bulunabilirler.
Bu tutanakta kaçak su kullanımında bulunan gerçek kişi ise adı soyadı, baba adı, doğum tarihinin, tüzel kişi ise tüzel kişiliğinin unvanının tespiti ile kullanımın ve bağlantının şek1i, varsa sayaçla ilgili bilgiler ayrıntılı olarak yazılır. Kaçak su kullanım tutanağı 3 suret olarak tanzim edilir.
Evde su kaçağı nasıl anlaşılır sorusunun sorulması gereken yerdeyiz. Odalarda rutubet kokusu duvar boylarında kabarma parkelerde şişme görülüyorsa küçük böcekler çıkıyorsa gidere dökülen su rogar a gelmiyorsa musluklar kapalıyken su sayacı dönüyorsa tesisat su kaçağı olduğunu anlayabiliriz.
200 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Su Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Su Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Temel düzenleme olan TCK 521/'e göre adli para cezası en fazla 730 gün karşılığı olarak belirlenir ancak bazı suçlarda gün sayısı daha yüksek olmaktadır.
İçmesuyunun abone olmadan veya bahçe sulamada kullanılmasının yasal olmadığını belirten MASKİ Genel Müdürlüğü, yoğun bir şekilde alan taraması yaparak su kaçaklarını tespit edip hukuki süreç başlatıyor.
Su kaçağı tespit cihazlarının birçok marka ve modeli vardır. Su kaçağı tespit cihazları, üstün özellikleri ve performanslarıyla dikkat çeker. Rothenberger kaçak tespit cihazı ile sorunlar farklı biçimlerde dinlenir. Farklı yüzeylerdeki su sızıntıları için kullanılır.
Son ödeme gününün geçirilmesi halinde fatura bedeli üzerine yasal gecikme faizi uygulanır. Yasal gecikme faizinin uygulanması suyun kesilmeyeceği anlamını taşımaz.
İki dönem su fatura bedelini belirtilen tarihlerde ödemeyen abonelerin suyu kesilir ayrıca açma kesme ücreti tahsil edilir.
İdare'nin şebeke borusundan veya yer altı su kaynağından bir düzenekle abone olunmadan, sayaç devre dışı bırakılarak veya sayacın okuma yapmasını engelleyerek izinsiz su kullanımları kaçak su olarak tanımlanmaktadır.
Gider hatlarından döktüğümüz pis ve temiz suyun borular ile kanala tahliye olması sırasında belirli nedenler ile küçük çatlaklar ya da kırılmaların oluştuğu noktalardan sızan sular su kaçağı olarak tanımlanmaktadır. Su tesisatı borularında oluşan hasarlar, su sızıntısı arızalarına neden olmaktadır.
Sayaç tesisata ters bağlanmıştır veya ters yönde su akışı olduğunu belirtir. Sayaçtaki krediniz bitmiş olabilir veya sayaca müdahale edildiği için sayacınız vanasını kapatmıştır.
Kaçak elektrik tutanağı aksi sabit oluncaya kadar geçerli olan resmi belgelerdendir. Bu nedenle, ispat yükü bu belgenin aksini ispat eden tarafa düşmektedir.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Eski Ceza Kanununda “elektrik hırsızlığı” olarak bilinen suç da yeni Ceza Kanununda “Karşılıksız yararlanma” suçunun bünyesine katılmıştır. Karşılıksız yararlanma suçunda korunan hukuki yarar kişilerin mal varlığıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri