Müfessirlerin bir kısmı, Kadir gecesinin bin aydan hayırlı olduğunu bildiren 3. âyeti hakiki mânasında anlayarak bu gecede yapılan ibadet ve hayırların, içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bin ayda yapılanlardan daha çok sevap getireceğini belirtirler. Başka bir yoruma göre buradaki bin sayısı çokluktan kinayedir.
Sürekli olarak bu duayı okuyan kişilerin rızıkları bollaşır ve hastalıkları iyileşir. Kadir Suresi fakirler için zenginlik demektir. Bu sure hastalığı, kötülüğü ve günahı uzaklaştırmaktadır. Kişiler dünya üzerinde ve ahirette problemlerden kurtulur.
Sabah ve Akşam namazından sonra Kadir Suresinin okuyan ve okumayı alışkanlık edinen kimseyi Allahu Teala şeytanın vesveselerinden korur. İşlerde bereket, rızıkta bereket, kolay rızık kazanılmasına yardımcı olur. Sağlık ve sıhhat ve afiyetin devamına vesile olur.
1- Kadir Gecesinde Kadir Suresini 41 kere okumak, Allah katında tüm günahların affedilmesini sağlar.
Cuma gecesinde bu sureyi okuyan kişilerin Hz. Muhammed'i rüyasında göreceğinden bahsedilmektedir. Bir dileği olan kişi bu sureyi 41 defa okursa dileği gerçekleşmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir.
Kadr Suresi 36 defa okunup, su dolu kaba üflenirse ve o su yeni bir elbise üzerine serpildiğinde; o elbiseyi giyenin rızkı artar. Her türlü zor durumdan kurtulmak için Kadr Suresi 21 defa okunur. Kadir suresini devamlı okuyan sıhhat üzerine olur, afiyet bulunur.
Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Kadir Suresi, İslam dünyasında idrak edilen Kandil ve Kadir Gecelerinde okunarak Müslümanların ibadetlerinde yer alıyor. 27 Nisan tarihinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde Kadir Suresi önem arz edecek.
İnna enzelnahu fi leyletil kadr, Kadir Suresi'nin ilk ayeti kelimesidir. Anlamı şöyledir; Doğrusu Biz, onu (Kurân'ı) Kadir gecesinde indirdik.
Abdullah b. Ömer'den gelen bir rivâyette Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kadir gecesini aramak isteyen 27. gecede arasın.” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 2/27 [4808]) buyurmuş, böylece 27. geceyi ibadet ve zikirle uyanık olarak geçirmemizi tavsiye etmiştir.
Kadir suresini oturduğu yerden okuyana hac,umre ve. nafile namazlar kadar sevap yazılır. Yağmur yağarken 100 defa okusan ne isteğin(hacetin- dileğin) varsa gerçekleşir.
Peygamber dünyevî işlerden uzaklaşıp i'tikâfa çekilir, geceleri daha çok ibadet ve tefekkürle geçirdiği gibi ailesini de uyanık tutardı (Buhârî, “Fażlü leyleti'l-Ḳadr”, 5; “İʿtikâf”, 1; Müslim, “İʿtikâf”, 1-5; Tirmizî, “Ṣavm”, 73). Bir hadiste Resûl-i Ekrem'in Kadir gecesinde, “Allahım!
Her gün 7 kez okumaya devam edenlerin Allah'ın izniyle kalp sıkıntısından kurtulacağı ve bol rızka kavuşacağı belirtilmektedir. 5 vakit namazdan sonra bu sureyi okumaya devam edenlerin Allah tarafından tüm işleri kolaylaştırılır ve rızıkları çoğaltılır denilmektedir.
* Her gün 7 kere okumaya devam eden kimse kalp sıkıntısından kurtulur, bol rızka kavuşur. * Bir kimse beş vakit namazın ardından okumaya devam ederse, Allah'u Teala o kimsenin her işini kolaylaştırır. Kederli bir durumda ise, ferahlığa çıkarır. Beklemediği yerden kendisine rızık ikram olunur.
Yağmur yağarken 100 defa kadir süresi okuyun ardından dua edin duanız kabul olur.
Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Kadir Gecesi akşam vakti başlayıp tan yeri ağırınca biter. Kur'an'da belirtildiği üzere Kadir Gecesi, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur'an, Ramazan ayında ve bu gecede indirilmiştir. Kadir gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir.
Ayrıca başında besmele çekmeden dua niyeti ile Fatiha-i şerife'yi de okuyabilirler. Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Salat-ı Münciye, salat-ı nariye, salat-ı Fethıye gibi büyük salevatları okuyabilir, hatta hatimlerini yapabilirler. Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Seyyidü-l istiğfar duasını da yapabilirler.
Avnul mabud: Geceyi namaz, zikir ve Kur'an tilavetiyle geçirmek. Her ne kadar adetli kadın namaz kılamaz ise de fakat geceyi namaz dışında diğer ibadetlerle geçirmesinde bir engel yoktur. 1-Kur'an okumak. Daha detaylı bilgi için (2564) nolu sorunun cevabına bakınız.
Adetliyken regl döneminde namaz kılınır mı?: Adet (regl) olan bir kadının Kur'anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. Haliyle kandilde Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilirsiniz.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir. “Ya Ğaniyyu Ya Muğni” esması namazın ardından 1000 kere okunursa, fakirlik o eve uğramaz. “Ya Atufu Ya Vehhab” esmaları da zengin olmak için okunabilir..
Bunun yanı sıra Kadir Suresi kişinin her başı sıkıştığında ve günahlarının affı için dilediği zaman okuyabileceği bir suredir. Ancak sevap ve dilek kapıları açık olduğu için surenin özellikle Kadir Gecesinde ve abdestli olarak okunması ayrıca büyük önem taşır.
Zenginlik duası okumak için abdest almak ve huzur üzere okumak önerilmektedir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri