Kadın polis olma şartları ile erkek polis olma şartları aynıdır. Tek fark kadınlardaki boy, kilo ve diğer fiziksel şartlardır. Örnekler olarak; kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak veya buna uygun boy kilo endeksine sahip olmaktır.
Polislik için kadınlarda en az 162 cm ve erkeklerde ise en az 167 cm boy olması gerekmektedir. Aynı zamanda dengeli şekilde boy ve kilo oranı yakalanması gerekir.
Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır.
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
Polis amirleri eğitim merkezi, polis meslek eğitim merkezi ve polis meslek yüksek okulları sınavlarında aynı ölçü istenmektedir. Bu ölçü tüm okullar için 18 - 27 arasında olmalıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Sonuç Olarak; Polis olmak için, boy ölçüsü, beden kitle indeksi ve sağlık yönünden sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak gerekiyor. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)
Örneğin -1.50 miyop ve -0.75 astigmatı olan bir kişide toplam derece -2.25 olacaktır. +0,75 hipermetrop, +0.75 astigmat olan bir kişide de toplamda +1,50 hipermetropi olacağından bu kişi de yönetmeliğe göre polis okuluna giremeyecektir.
Lise veya dengi okul mezunu olmak. Erkek adaylar için 162 cm, kadın adaylar için 158 cm boyunda olmak. Erkek adaylar için 50, kadın adaylar için 48 kilodan fazla olmamak.
Eğitim & Kariyer konusunda 5,8b cevap paylaştı. Merhaba, maalesef boydan dolayı olamıyorsunuz yani bildiğim kadarıyla minimum 1.62cm olmanız gerekiyor polis olabilmeniz için.
Sınav yapıldığı tarihte 26 yaşından büyük olanlar lise mezunu polislik için başvuramaz. Yaş düzeltmeleri sınav başvurusu sırasında geçerli sayılmaz. Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir.
Yüzlerce farklı mecrada başlatılan imza kampanyalarına, bütün taleplere rağmen Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan kadın polis alımlarında uygulanan “boy” şartı kuralı, bir türlü esnetilmedi. Kadın polis alımlarında halâ “1.62 ve üzeri” boya sahip olma şartı aranıyor.
En asgari boy 1.62 veya 1.63 olması lazım..
1,65 x 1,65 = 2,72. Bu değer önce 19 ile daha sonra 24 ile çarpılarak ideal kilo aralığı tespit edilebilir. Yani 20 yaşında, 1.65 boyunda biri için 51,7-65,2 kilo aralığı ideal kabul edilir. Daha net bir değer için bu iki sonucun ortalaması olan 58,5 kg ideal olarak kabul edilebilir.
tabiiki sağlıkçı için 1.67 boyundaki kızın fit kilosu 57 kg dır, ideal kilosu 59 kg, balık etli olmak istiyorum diyorsa bu da 60 ve 61 kg dır. 62-67 kg ise bu boydaki kız için kilolu demek obezliğe yakın dikkat etmeli yani, 67 kg ve üzeri ise obezdir demek. Boyunuza göre uygun ağırlıkta olduğunuzu gösterir.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Bu boy uzunluğunun altındaki adaylar polis olamaz.
Yapılan değişiklik sırasında yönetmeliklerde yer alan boy şart kaldırılmış ancak boy şartı yönünden sağlık yönetmeliğinde yer alan hükümlerin uygulanacağı belirtilmiştir.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.
Gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir. Bu kişinin polis olmasına engel yoktur. Fakat biri 0.7, diğeri 0.9 olursa polisliğe engeldir.
Polis olabilmek için hipermetropide göz numarasının 1 derece, miyoplarda ise 2 derecenin üzerinde olmaması gerekmektedir.
Polis okulları başvurusu için sınavın yapıldığı yıl Ekim ayının ilk günü itibariyle askerliğini yapmayan erkek adaylar ile bayan adaylar için 18 yaşını tamamlaması ve 24 yaşından gün almamış olması, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olması şartı aranmaktadır.
KPSS önlisans puanı ile polislik başvurusu için adayların en az 65 puan almaları gerekiyor.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Polis olabilmek için belirlenmiş olan bir yaş sınırı vardır. Bu sınır ise, reşit olmak yani 18 yaşına girmiş olmak ve 30 yaşını geçmemek şartıdır. Polis olmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların başında polis olmak için belirlenmiş bir yaş sınırı var mı sorusu gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri