Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
4-Pasaportun Sayfalarının Dolması, Kaybolması, Çalınması, Hasar Görmesi, İsim Soy isim Değişikliğinde Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir.
Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim? Merhabalar, Evlilikten dolayı soyadınız değiştiği zaman evlilik cüzdanı gibi kanıtlayıcı belgeler ile seyehat edebilirsiniz. Seyehat ile alakalı bir sorun yaratmamaktadır.
Seyahat edeceğiniz gün kimliğinizde yazacak olan soy isimle bilet satın almanız gerekiyor. Biletinizi evlilik öncesinde, evlenmeden önceki soy isminizle satın aldıysanız evlilik cüzdanınız ile birlikte seyahat edebilirsiniz.
14- Kişisel Bilgilerimde Değişiklik Olduğunda Sürücü Belgemi Değiştirmeli miyim? Ad, soyadı gibi kişisel bilgiler de değişiklik olması halinde değerli kâğıt ve vakıf payı bedelleri yatırılarak sürücü belgesi yenilenmelidir.
İlgili 15 soru bulundu
Evlendikten Sonra Pasaport Yenileme
Eşinizle birlikte yurt dışı seyahatine çıkarken son dakika sürprizi yaşamak istemiyorsanız, pasaport yenileme işlemini ihmal etmeyin. Bu işlem için ilçenizde bulunan nüfus müdürlüğüne başvurmanız yeterli.
Evlendikten sonra pasaport değişimi yurt dışına çıkma planı olan çiftler için önemli. Bu konuda önemli olan kimlik bilgilerin, biletteki ismin ve pasaporttaki kimlik bilgilerinin tutarlılık gösteriyor olması. Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi gerekir.
Önce iyi haberi verelim, evlendikten sonra eski pasaportunuz ile gönül rahatlığı ile balayına gidebilirsiniz. Nikâh zamanı bir karar vermeniz gerekiyor. Ya eşinizin soyadını direk alacaksınız ya da kendi soyadınız ile birlikte eşiniz soyadını kullanabilirsiniz.
Evlendikten sonra soyadı değişikliği olan kadınların en çok sorduğu sorulardan biri de nikahtan sonra kimlik değiştirme süresinin olup olmadığıdır. Evlendikten sonraki 10 gün içinde, kadının soyadı değişikliği, nüfus kayıtlarına otomatik olarak yansır.
41. Pasaport Alındıktan Sonra Kimlik Bilgilerinde Değişiklik Olması Halinde Pasaportun Yenilenmesi Gerekir mi? Pasaport alındıktan sonra kimlik bilgilerinde değişiklik olması durumunda, pasaportun yenilenmesi gerekmektedir.
Evlendikten Sonra Pasaport Değiştirme Süresi
Pasaport değişimi için belli bir süre yoktur. Pasaport değişikliği öncesi kimlik değişimi yapmak şarttır. Bunun için ilgili kuruma başvurarak veya 199 numarasını arayarak kolaylıkla randevu alabilirsiniz.
Evliliğin gerçekleşmesiyle hızlı bir şekilde yapılan tescil işlemlerinden sonra, vatandaşlar yeni kimlik kartlarını, varsa ehliyet ve pasaportlarını kolayca değiştirebiliyor.
Öncelikle iyi haberi vermek istiyorum; evlendikten sonra yurt dışına eski pasaportunuzla gidebiliyorsunuz, ancak ya eşinizin soyadını direkt alacaksınız ya da kendi soyadınızla birlikte kullanacaksınız. Adınızda bir harf bile değişse tüm bu prosedürleri tek tek halletmeniz gerekiyor.
NOT: Yenileme tarihi başvurduğunuz gün değil, eski pasaportun bitiş tarihinden itibaren sayılmaktadır. Pasaport yenileme başvurunuzu eski pasaportun geçerlilik süresi dolmadan en az 2 ay önce yapılması önem arz etmektir.
6 AY, 1 YIL, 2 YIL, 3 YIL, 10 YILLIK PASAPORT ÜCRETLERİ 2024. 6 Aylık pasaport ücreti harç bedeli 1.639, 30 TL defter bedeli 790 TL toplam 2.429,30 TL'ye yükseldi.
Anayasa Mahkemesinin iptal kararına göre, kadın evlilikte kendi soyadıyla devam etmek isterse artık dava açma zorunluluğu kalkmıştır" diye konuştu.
Bu karar ile birlikte, sadece kendi soyadını kullanmak isteyen kadın, Aile Mahkemesine başvuruda bulunarak kocasının soyadını kullanmaksızın sadece kendi soyadını kullanma imkânına sahip olacaktır.
Sonuç itibariyle evlenen kadının soyadı konusunda Türk Medeni Kanunu ve Yargıtay İçtihatlarının getirmiş olduğu üç seçenek karşımıza çıkmaktadır: Evlenen kadın, evlendikten sonra yalnız eşinin soyadını kullanabilir. kullanabilir. Evlenen kadın, evlendikten sonra yalnızca evlenmeden önceki soyadını kullanabilir.
Seyahat dokümanlarındaki pasaport, kimlik ve bilet bilgileri aynı olmalıdır. İsim değişikliklerinde pasaportun yenilenmesi ya da değişikliğe dair resmi yazının (evlilik cüzdanı, boşanma ilamı vs.) seyahat sırasında görevliye sunulması gereklidir.
2 yıllık pasaport ücreti 2.469 liradan 3,912 liraya çıkarken, 3 yıllık pasaport için ücret 3.507 liradan 5,557 liraya yükselecek. 3 yıldan uzun süreli pasaport için harç bedeli ise 4.943 liradan 7,832 liraya çıkacak. 2024 yılı defter bedelinin ise 501 liradan 793 liraya çıkarılması öngörülüyor.
Vizenizin son 1 günü kalmasına rağmen pasaport yenilemeniz gerekse dahil, vizeniz iptal olmaz. Ancak yeni pasaport kaydında eski pasaportun iptal kaşesi alması gerekmektedir. Vizeniz yeni pasaportunuzda da devam edecek şekilde yasal düzenlemeyle size teslim edilir.
Şifre aldıktan sonra T.C kimlik ve şifrenizle birlikte e devlet uygulamasına giriş yaparak soyadı değişikliği gibi işlemlerinizi buradan daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. E-devlet vatandaşların işlemlerini daha kolay bir şekilde yapması için geliştirilmiş olan bir sistemdir.
tapuda değerli evrak bedeli ödeyerek değiştirebiliyorsunuz. -e-devlet soy bilgilerinde yine eski bilgileriniz, soyunuz yer alıyor. (soranlar için bu bilgiyi ekliyorum.) -e-devlet'ten başvuru yaptıktan sonra kurul kararı yaklaşık 1 ay sonra size bildiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri