Kadınlarda adet gecikmesi ve düzensizliği sıkça karşılaşılan bir durumdur. Soğan suyu, kadınların bu problemini ortadan kaldıran bitkisel bir adet söktürücüdür. Aynı zamanda adet sancılarını da hafifletir. Fayda sağlaması için en az 15 gün düzenli tüketilmelidir.
Soğan suyu içerisinde bulunan fitokimyasallar sayesinde uterus sağlığını geliştirerek kadınlarda uterus kaynaklı rahatsızlıklarının önlenmesini sağlar.
Kaynatılmış soğan suyunun bilindik faydaları arasında kalp sağlığına iyi geldiğidir. Kalbi koruyan ve kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyen kaynatılmış soğan suyu doğal bir antioksidandır. Aynı zamanda bir iltihap önleyicidir. Kan damarı sertleşmesi gibi kan damarı tıkayıcı hastalıkların önüne geçmesini sağlar.
Soğan kürünün özellikle hamilelik şansını arttırması için en az altı ayda bir 15 gün kullanmanız gerekmektedir. Süreye kesinlikle uyulması gerekmektedir. *Öğlen ve akşam yemeklerinden 10'ar dakika önce bir bardak ılık olarak içmelisiniz. *İçeceğiniz kür her zaman taze (günlük) olarak tüketilmelidir.
Bunun sebebi herkesin hormon dengesinin farklı olmasıdır. Soğan kürü adet söktürmek için birebir bir karışımdır. Sadece adet söktürmesi değil ayrıca farklı anlamda da faydası bulunmaktadır. Hazırlanan bu karışım 15 gün yapılır ise, bir süre sonra adet görülecektir.
İlgili 20 soru bulundu
Halk arasından doğal antibiyotik olarak bilenen soğan suyu kadın hastalıklarına, enfeksiyon hastalıklarına, iltihaplanmalara, saça ve cilde iyi gelir. Adet söktürücü özelliği vardır.
Kadınlarda adet gecikmesi ve düzensizliği sıkça karşılaşılan bir durumdur. Soğan suyu, kadınların bu problemini ortadan kaldıran bitkisel bir adet söktürücüdür. Aynı zamanda adet sancılarını da hafifletir. Fayda sağlaması için en az 15 gün düzenli tüketilmelidir.
Soğan Kürü Yumurtalıkları Çalıştırır Mı? Yumurtalıkların sağlığı için uygulanan soğan kürü, yumurtalıklarda oluşan kistleri önleme konusunda yardımcı bir destek. Düzenli aralıklarla uygulanan soğan kürü sayesinde hormonal açıdan sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Yumurtalık rezervi konusunda azalma yaşayan kadınların genel olarak kullandığı bitkisel formüllerin başında soğan kürü yer almaktadır. Soğan kürü aynı zamanda yumurtalıklarda bulunan çikolata kistlerinin de parçalanarak yok olmasına katkı sağlar.
Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir. Bu nedenle yumurta çatlaması beklenen günlerde saat hesabı yapmadan iki günde bir cinsel yaşam olması hamile kalma şansını belirgin olarak arttırır.
Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir. Düzenli ilaç kullanan kişilerin doktora danışmadan kullanması uygun değildir. Çünkü soğan suyu bazı ilaçların etkisini azaltıp arttırabilmektedir.
15 gün boyunca uygulanan kürü, sabah ve akşam yemeklerden 10 dk. önce bir bardak için ve soğan kürünün ılık olmasına özen gösterin.
Soğan kürünü kimler uygulayamaz? Gastrit ve ülser şikayeti olanlar bu kürü uygulayamazlar.
Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır.
Soğan suyu kürü, maksimum fayda sağlaması için en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
Erken menopoza giren kadınların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan kadınlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler. Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler.
Sağlıklı beslenme, düzenli spor, protein ağırlıklı beslenmek, sigara içmemek, özellikle 40 yaşından sonra hekim önerisiyle bazı antioksidan ilaçların kullanılması yumurta rezervinde elde edeceğimiz yumurta kalitesine mutlaka olumlu etkisi olacaktır.
Soğan kürünü adet döneminde uygulamanın bir sakıncası yoktur. Ancak, etki bakımından en uygun zaman adet bitiminden en erken 7 Gün sonra başlamaktır. Kür uygulandıktan sonra 2. adetinizi görmeden 10 gün önce tekrar 5 gün veya 7 gün bu soğan suyu kürünü uygulamalısınız.
Yumurtaların olgunlaşması, ilk gün görülen adet kanamasını takip eden 6. günde başlayarak salınımın gerçekleştiği 14. güne kadar devam eder. Her ay yaklaşık olarak 3 ile 30 yumurta olgunlaşır ve içlerinden en olgun yumurta salınır.
Soğan suyu, boğaz iltihaplanmasından idrar yolları iltihaplanmasına kadar birçok soruna iyi geliyor ve bu iltihapları kısa sürede tedavi ediyor. İltihapları ortadan kaldıran soğan suyu, yumurtalık kisti ve miyomları da küçülterek yok etme özelliğine sahip.
Soğan suyu hazırlandığı andan itibaren öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
Araştırmalar, günlük soğan tüketiminin erkeklik hormonu düzeylerini artırmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. 20 gün boyunca soğan suyu tüketiminin yapıldığı bir araştırmada, testosteron üretiminin doğal bir uyarıcısı olan luteinize edici hormon (LH) düzeylerinde önemli bir artış gözlemlendi.
Mısır püskülü kaynatılarak tüketildiği takdirde regl ağrılarını hafifleterek hızlı bir şekilde adet söktürücü bir etki sağlayabilir. Bunun yanı sıra tarçın, ısırgan otu ve anason da adet söktürücü etkiye sahip olan doğal bitkilerdendir. Yiyecekler arasında ise favori soğan suyudur.
AŞAMA (SOĞAN KÜRÜ)
Bir adet soğanı soyun ve soyduktan sonra soğanı ortadan ikiye bölerek bir cezvenin içine su doldurup soğanla birlikte kaynatın. Kaynattıktan sonra cezvedeki suyu bir bardağa dökün ve ılımaya bırakın. Cezvedeki soğan suyunu soğumadan yudum yudum içmeniz gerekiyor.
Bunun için soğan kürünün gece yatmadan en az 2 saat önce tüketilmesi öneriliyor. Sofralarımızda kullandığımız birçok soğan çeşidi var. Bunların başında kırmızı soğan, arpacık soğanı ve taze soğan geliyor. Ancak sağlığa birçok açıdan faydalı olan kürü yapmak için sadece beyaz soğan kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri