Vajinaların doğal kokuları vardır ve her kadının kokusu farklıdır. Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir.
Genital bölgeyi temiz tutmak için aşırı yıkamakta enfeksiyonlara neden olabilir. Bazı kadınlar genital bölgelerine korkularından dolayı dokunmak istemez. Buda iyi temizlememeye bağlı vajinal kokuya yol açar. Bu haller dışında özellikle bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonlar, kötü kokulu vajinal akıntıya neden olur.
Güzel kokmak için düzenli olarak duş alman ve kendini yıkaman gerekir! Çoğu kadın için vajina etrafındaki alanı her gün nazikçe yıkamak iyi bir öneridir. Kendini yıkamak, vücutta başka herhangi bir yerde olduğu gibi, ciltte kokuya neden olan bir bakteri birikmesiyle savaşmaya yardımcı olacaktır. Doğru sabunları kullan.
Vajina kokusu, her erkeği farklı şekilde etkileyebilir. Bazı erkekler için vajina kokusu doğal bir şey olarak kabul edilirken, diğerleri için rahatsız edici olabilir.
Vajinal koku çözüm için çay ağacı yağını tampon şeklinde de kullanmak mümkündür. Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir. Gerçekten de araştırmalar, bu kokunun kısmen, cinsel çekiciliği artırabilen ve doğurganlık hakkında ince ayrıntıları iletebilen feromonlara bağlı olduğunu ileri sürmektedir.
Sirke: Sirke veya elma sirkesi, vajinal kokuyu gidermek için bir başka etkili çözümdür. Sirke, balık gibi vajinal kokuya neden olan toksinlerden kurtulmaya yardımcı olur. Tek ihtiyacınız olan 1 bardak sirke ve sudur. Küvetinize su ile sirke ekleyin ve 20 dakika bekletin.
Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmemelidir. Vajinadaki kötü kokuyu bastırmak amacıyla deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
Vulvanın temizlenmesi için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Sabun da dahil olmak üzere herhangi bir ürün kullanmak gereksizdir. Temizlik işleminin ardından vulva durulanmalı ve kurutulmalıdır.
Bakteriyel vajinosis vajen florası bozulduğunda ortaya çıkar. Cinsel ilişki sırasında veya normal zamanda vajinadan kokmuş balık kokusuna benzer koku gelir. Antibiyotik tedavisi ile çok kısa sürede kolayca bu sorun ortadan kaldırırlabilir.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur. Vajina, ilişki ile değil pelvik taban kaslarının ve bağ dokusunun zayıflaması sonucu genişler. Bu nedenle vajina genişliği ile ilişki sayısı hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır.
Her kadının kendine özgü bir vajina kokusu vardır ve bu doğaldır. Bu koku beslenme tipine, sigara kullanımına, stresli bir yaşama ve menstrual döngünün dönemine göre farklılık gösterebilir.
Vajinanın kendine has bir rengi yoktur. Vajinanın çevredeki cilt rengi ile aynı renkte olması, estetik açıdan normal kabul edilir. Ancak genital bölgenin, normal cilt tonundan daha koyu olması, vajina kararması olarak adlandırılır.
Meriç Çağrı Ağır: “Sağlıklı kadınlarda görülen vajinal ıslaklık ve akıntı miktarı çok azdır. Akıntı, renksiz ve kokusuzdur. Temelde farklı şikayetlere neden olması beklenmez. Vajina, steril değildir.
Vajinal akıntıda tipik olarak balık kokusu bulunmaktadır. Ayrıca ilişkide ağrı görülür. Tedavisinde, ağızdan ve vajinal yoldan (özellikle metronidazol ve ornidazol grubu) antibakteriyel ilaçlar kullanılır.
Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Dış genital bölgenin günde bir kere yıkanması yeterlidir, bunun duş sırasında yapılması uygundur. Adet kanaması dönemlerinde bu yıkama bir kaç kez yapılabilir. Kesinlikle vajinal duş, vajina içinin elle temizlenmesi gibi davranışlar yapılmamalıdır.
Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir. Ama doğrusu vulva olacak.
Yumurtlamayı gösteren bu akıntı, tam yumurtlama gününde yumurta akı kıvamında, çekince uzayan, sümüksü ve şeffaf bir görünüm alır. Bu akıntı spermlerin vajina ve rahim ağzından kolayca geçerek yumurtayı bulabilmesi için yardımcı olmaktadır.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Berrak ve sulu akıntı: Akıntı berrak ama gergin ve mukoza benzeri olduğunda, muhtemelen yumurtlama olduğunu gösterir. Bu tür akıntı normal bir deşarj türüdür. Kahverengi veya kanlı akıntı: Özellikle adet dönemi esnasında veya adet bitiminin hemen sonrasında oluştuğu zaman genellikle normaldir.
Vajinal koku ilişkiden sonra daha güçlü olabilir. Bununla birlikte, özellikle birkaç gün devam eden ve güçlü ve çürümüş balık kokusuna benzer bir koku, sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Alışılmadık ve kötü vajinal kokuya genellikle grimsi beyaz akıntı, yanma ve kaşıntı gibi diğer semptomlar eşlik edebilir.
Semenin (meni) kokusu prostat bezinin salgıladığı spermin oksidasyonundan dolayı "at kestanesi çiçeği" gibi koktuğu düşünülüyor. Semen sitrik asit, serbest amino asitleri , früktoz , enzimler, fosforil, prostaglandin , potasyum ve çinko içerir.
Belirli dönemlerde çok koyu olmayan ve renksiz bir akıntı normal karşılanırken, daha koyu ve yeşil renkli bir akıntı ise bir enfeksiyon belirtisi olarak değerlendiriliyor. Normal ve renksiz bir vajinal akıntı vücudun vajinayı temizleme yöntemidir ve de sağlıklı bir vücut işlevidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri