Kim herhangi bir gecede Kafirun suresini okursa, çok güzel ve hayırlı bir iş yapmış olur. Kafirun suresini, İhlas, Felak ve Nas sureleri ile birlikte okuyanın rızkı artar, hali düzelir. Her türlü kötülükten korunmak için ve sıkıntılardan kurtulmak isteyen kişi, Kafirun, İhlas, Felak ve Nas surelerini okusun.
Kafirun suresini gece ve gündüz okumak şirkten korunmaya vesile olmaktadır. Kafirun suresi okuyan ve doğru okuyan kişilerin müünafıklıktan uzaklaşacağı bildirilmektedir. Kafirun suresini herhangi bir yiyeceğe okumak yiyecekten gelecek zehirlenme veya zararlara engel olmaktadır.
Bazı kaynaklarda yer alan, “Kim Kâfirûn sûresini okursa Kur'an'ın dörtte birini okumuş sayılır; okuduğu bu sûre onu şeytanın aldatmasından korur ...” anlamındaki hadisin (Zemahşerî, IV, 293) sahih olmadığı belirtilmektedir (Muhammed et-Trablusî, I, 1058; sûrenin fazileti hakkında nakledilen ve sahih olmayan diğer ...
Her gün 3 kere okuyan belalardan ve şeytanın şerrinden korunur. Her gün okumak, ölüm anında küfre düşmeyi engeller. Çocuklarınıza yatarken Kafirun suresini okutunuz.
KAFİRUN SURESİ NE ZAMAN, NEREDE VE NEDEN OKUNUR? Kafirun suresinin özellikle gece uyumadan önce okunması oldukça hayırlıdır. Bu sureyi okuyan kişiler, Kur'an'ı Kerim'in çeyreğini okumuş gibi olurlar. Bunun yanında surenin düzenli okunması Müslümanların şirkten uzaklaşmasına yardımcı olacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Her gün 3 kere okuyan belalardan ve şeytanın şerrinden korunur. Her gün okumak, ölüm anında küfre düşmeyi engeller. Çocuklarınıza yatarken Kafirun suresini okutunuz. Okurlarsa, gece onlara hiçbir şey arız olmaz.
Hangi sûreyi, hangi âyeti, hangi manaya gelecek şekilde olursa olsun ve ister namazın içinde, ister dışında olsun sehven yanlış okuyan birisi kâfir olmaz. Bilmeyerek yanlış okuyan birisi günahkâr da olmaz. Bu yanlışlık küfrü icap ettiren bir durum olsa yine günahkâr olmaz.
Kafirun suresini kişi abdestsiz olarak ancak ezber etmişse okuyabilir. Kur'an-ı kerimi açarak, eline alarak, bakarak abdestsiz olarak okunamaz. Fakat ezberlenmişse sabah akşam sürekli okunması sırlarına erişebilmek açısından önemlidir.
Buna göre hadis sahihtir. Demek ki, uyumadan önce Kafirun suresini okumak sünnettir.
KADİR SURESİNİN FAZİLETİ VE SIRLARI!
Belalardan uzak kalır. Sıhhat ve afiyeti devamlı olur. Kadir suresini okuyan kimsenin sesi, okurken kelimelerin çıkmasıyla cereyan ettikçe, sanki kılıcını sıyırmış da Allah(C.C) yolunda savaşıyormuş gibi sevap kazanır.
Kafirun Suresi Konusu ve Hikayesi Hakkında
Kafirun Suresinde anlatılan Hz. Peygamberin müşriklerin taptığına tapmayacağı onların da Peygamberin taptıklarına tapmayacaklarıdır. Yani burada müminlerin sadece bir Allah' a kulluk etmeleri gerektiği vurgulanmaktadır. Allah' a ortak koşulamayacağı anlatılmaktadır.
İnkarcı kafirlerin bir gün peygamber efendimize gelerek bir yıl kendi ilahlarına tapınması karşılığında onlarında bir sene Allah'a inanmalarını teklif etmişlerdir. Bu olay üzerine Kafirun suresi indirilmiştir.
Namazlarımızı kılarken öğle namazının sünnetinde, ikindi namazının sünnetinde, yatsı namazının sünnetinde Kafirun suresini okuyabiliriz. Ayrıca vitir namazımızın 1.Rekatında Kafirun süresi okunabilir.
Düşmana karşı 1000 kez okunması durumunda düşmanın helak olacağı belirtilmektedir. Faydaları arasında şifa olduğu söylenmektedir. Kişinin her türlü zarardan ve hastalıktan korunmasına yarar sağladığı ifade edilmektedir.
Kevser Suresi, hemen her derde deva ve her sıkıntıya çözüm olabilecek bir suredir. Sureyi gün içerisinde Allah'ın sevgisini kazanmak ve sevap kazanmak içinde okumak gerekir. Ayrıca kötülüklerden ve düşmanların şerrinden korunmak için okunabilir. Bir diğer fazileti de bereket ve bolluk getirmesidir.
Ayrıca bazı isimler ayrı ayrı sûre gruplarının ortak ismi olabilmiştir. Örneğin “Lübâbu'l-Kur'ân” hem Hâmîmlere hem de Mufassallara; “Mukaşkışitân” ise hem İhlâs ve Kâfirûn hem de Felak ve Nâs Sûrelerine ortak isim olarak verilmiştir.
Uyumadan önce sabah ve akşam zikirleri her zaman için düzenli okunmalıdır. Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.
Bunlardan bir tanesi sık sık tekrar etmektir. İlk ayeti en az üç defa tekrar ettikten sonra ikinci ayete geçilir. Bu ayet de üç kez tekrarlandıktan sonra ilk ayet ile birlikte okunarak yeniden tekrar edilir. Bu şekilde yapılan tekrarlar ezberlemeyi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
(1) De ki: "Ey inkârcılar! (2) Ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam. (3) Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. (4) Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir.
Ezberden okumak da bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif'e dokunmak caiz değildir. Fakat tabletlerde, bilgisayarlarda ve telefonlar bizim maaruf olan bildiğimizm mushaf olmadığı için Kur'an-ı Kerim okurken elimizde cep telefonu varsa buna dokunabilriiz. Burada bir sakınca yoktur.
Hata ile veya unutarak yanlış okunması hâlinde ise; a) Yanlışlık, kelimelerin harekelerindeyse manada değişiklik olsa da namaz bozulmaz. b) Yanlışlık durak yerlerinde yapılırsa manasında değişiklik olup olmadığına bakılmaksızın namaz bozulmaz.
Hata ile veya unutarak yanlış okunması hâlinde ise; a. Yanlışlık kelimelerin harekelerinde ise manada bir değişiklik olsa da namaz bozulmaz. b. Yanlışlık durak yerlerinde yapılırsa; yani durulacak yerde geçilip geçilecek yerde durulursa, manasında değişiklik olup olmadığına bakılmaksızın namaz bozulmaz.
Namazlarda okunan sürelerda hata yapılırsa bakılır, eğer mana bozuyorsa namaz bozulur. Mana bozulmadığı takdirde namaz bozulmaz. Zammı süreyi okurken hata edilse ve o hatayı düzeltmek için baştan alınırsa veya başka sureye geçilirse sehiv secdesi gerektirmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri