Kaktüs denilince akla soğuk hava şartlarına dayanıklı, dikenli bazen de hoş renkte çiçekli bir bitki gelir. Çeşitli bitki ve dekoratif malzeme ile birbirinden güzel tasarımların temel parçası olan kaktüsler, hem kendi eviniz için tercih edebileceğiniz hem de sevdiklerinize hediye edebileceğiniz çiçeklerden biri.
Kaktüs çiçeğinin anlamı genel olarak; sadakat, dayanıklılık, mücadele, savaş gibi anlamlarla yorumlanır. Kaktüslerin bakım istemeyen çiçekler olması, yapraklarındaki sulardan kendisini beslemesi, kaktüslerin mücadele eden ruhunu temsil eder.
Kaktüs, dikenli yapısıyla bilinen genellikle çöllerde ve tropik bölgelerde yaygın olarak görülen bir bitkidir. Özel bir familyaya ait olmayan kaktüs, yaprakları ve çiçekleri diken şeklini almış bitkilerin ortak ismidir. Birçok çeşidi bulunan kaktüsün boyları 12 metreye kadar ulaşabilir.
Sabbar kelimesini bulmacalarda kullanabilirsiniz. Kaktüs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kaktüs bitkisinin eş anlamlıları bulunmaktadır. Kaktüs kelimesinin eş anlamlıları şu şekildedir: Sabbar ve atlasçiçeği.
İlgili 31 soru bulundu
Kaktüs meyvesi, yıllar yıllar önce İbni Sina'nın bütün meyvelerden daha besleyici olduğunu söylediği bir incir türüdür. Dikenli incir, Hint inciri ve Frenk yemişi isimleriyle de bilinir.
Kaktüsler, yayılış alanı Güney Amerika'dan Güney Afrika ve Sri Lanka'ya kadar uzanan Rhipsalis cinsi dışında, Amerika kıtası için endemiktirler.
KAKTÜS ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Kaktüs, dikenli yapısı ile bilinen genelde çöllerde ve tropik bölgelerde yaygın olarak görülen bir bitki türüdür. Özel bir familya içerisine ait olmayan kaktüs çiçeği, yaprakları ve çiçekleri diken biçimini almış olan bitkilerin ortak ismidir.
Kaktüs ağaçları olgunlaşan ağaç türleri arasında bulunuyor.
Kaktüs bitkileri güneşi seven ve bolca güneş ışığına ihtiyaç duyan bitki türleridir. Kaktüs yetiştiriciliğinde kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyütülmesi için güneş ışığında uzun süre durdurulmalıdır. Bu nedenden dolayı kaktüs sahibi olan kişiler kaktüslerini evin güney cephesine en çok güneş alan yere koymalıdır.
Evinizde, ofiste, mutfakta ve aklınıza gelecek her yerde büyümeye uygun olan kaktüs bitkisi, dikenli yapısıyla dikkat çekmektedir. Genellikle bir elin büyüklüğünde yer kaplayan kaktüsler, bakımı kolay ve zahmetsiz olması yönüyle pek çok iç ve dış mekanda süsleme amacıyla tercih edilir.
Kaktüsler, yoğun güneş ışığına ve sıcaklığa sahip çöl ortamlarında gelişir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Bu nedenle, kaktüslerin doğal olarak çiçek açtığı koşullar da bu şekildedir. Evlerimiz genellikle bu kadar sıcak veya kuru olmadığı için, kaktüslerin çiçek açması için onlara yardımcı olmanız gerekmektedir.
Kaktüs ve sukulent bitkileri uzun ömürlüdür, bu sayede hediye etmek için oldukça uygundur. Bu bitkilerin bakımı çok kolaydır. Evinize güzellik katarken aynı zamanda sizi fazla uğraştırmaz ve size onun güzelliğini seyretmek kalır.
Çoğu kaktüs türü gerçek yapraklarını kaybetmiş, yalnızca oldukça değişmiş yapraklar olan dikenler kalmıştır. Dikenler, otoburlara karşı savunmanın yanı sıra, kaktüse yakın hava akışını azaltarak ve biraz gölge sağlayarak su kaybını önlemeye yardımcı olur.
Kaktüsler senede bir kez çiçek açmaktadır. Kaktüslerin çiçeğinin ömrü ise 3 ile 4 hafta arasında değişmektedir. Çiçekler bu süreyi doldurduktan sonra dökülür. Daha sonra kaktüs bir sonraki seneye hazırlık yapar.
Kaktüsler genelde çok sulanmaktan ölen bitkilerdir. Kaktüsler fazla suyu sevmezler, çürümelerine neden olur. Su istedikleri zamanlar büyüme dönemleri olan Mart- Ağustos ayları arasıdır. Bu aylar arasında kaktüslerinizi sulayabilirsiniz fakat sulama yaptığınızda hava mutlaka güneşli ve sıcak olmalı.
Çöl şartlarında çok fazla yiyecek seçeneği bulunmayan develer çok acıktıklarında kaktüs yiyebilir. Dilleri, damakları, yanakları ara sıra kanasa da kaktüs yemeyi severler.
Kaktüs meyvelerinin tadı görünüşlerinden farklı olarak keskin bir tada sahip değildir. Oldukça tatlı olan bu meyveler çilek, kavun tatlarına benzer, daha olgun olanları neredeyse nar veya papaya gibi yenilebilir tohumlarla dolu yumuşak bir iç kısma sahiptir.
Ejder meyvesi adıyla popülerleşen pitaya, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır. Meksika ve Orta Amerika kökenli olan tropikal meyvenin tadı kivi ve armutun karışımına benzetiliyor.
Dikensiz Kaktüsler: Sukulent
Kısa ve anlaşılır bir tanım olarak “dikensiz kaktüsler” olarak anılsa da sukulentler, gövdesinde ve dallarında veya yapraklarında su tutma becerisi yüksek olan etli bitki türü için kullanılan genel bir terimdir.
Farklı renklerde çiçek açan bu kaktüs türü, krem, pembe, beyaz, sarı renklerde çiçekler açabilir. Bu kaktüs türünün çiçek açma mevsimi, ilkbahar aylarının başlangıcıdır. Kışın uygun sıcaklık derecesi 10,15 C iken yazın 25 C arasındadır. Aşırı sıcak havalarda Mammillaria kaktüslerine su püskürtülmelidir.
Latince :Cactus sp.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri