Yorgun cildi Jeju kaktüsünün zengin besinleriyle korurken, pürüzlü görünümlü cildi daha pürüzsüz ve nemli hale getiren yoğun besleyici maske.1.000 mg 1.000 mg Jeju kaktüs özü içeriği ile kuru cilde zengin besinler sağlayarak yoğun bir şekilde besler.Jeju Kaktüs Hikayesi – Jeju kaktüsüne “palmiye kaktüsü” de denir.
Cilde parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. Uzmanlar kaktüs meyvesinin cilt üzerindeki olumlu etkilerinin aloe vera jelinden katbekat daha güçlü olduğunu söylemektedir. Kaktüs meyvesi cildin yanı sıra saç bakımı için de etkili bir besindir.
Kaktüs, anti-oksidatif flavonoid aktivitesi ile beyin koruyucu bir etki sağlar. Kaktüs yaprakları, içerdiği fitokimyasal maddeler ile özellikle meme, prostat, kolon ve karaciğer gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
Sivilce ve akneleri kurutur.
Yanıklar için merhem olur. Kuru ve hasarlı cildi nemlendirir. Göz çevresindeki koyu halkaları yok eder.
Su deposu olan kaktüs, cildi kurutan soğuk havaların da dermanı olabiliyor. Kaktüs suyunun içinde bulunan elektrolit oranı normal suya göre çok daha fazla. Dolayısıyla antioksidan etkisi yaratarak cildinize zararlı olan UV ışınlarına ciddi bir kalkan görevi görüyor.
İlgili 42 soru bulundu
Kaktüsün evdeki negatif enerjiyi temizlediği bilinmektedir. Eğer iç mekanda pozitif bir enerji oluşturmak istersen her odaya kaktüs bırakabilirsin. Henüz bilimsel bir çalışma olmamasına rağmen kaktüsün radyasyonu temizlediğine dair de ifadeler yer alıyor.
Antioksidandır, Cilt Dostudur, Kabızlık ve Şişkinliğe İyi. Gelir, Vücuda Enerji Verir,Kolesterol Seviyesini Düşürür, Glisemik İndeksi Düşüktür,Zayıflamaya Yardımcıdır, Ateş, grip ve soğuk algınlığı için birebirdir.
Saf kaktüs çekirdeği yağımız latince Opuntia Ficus Indica adlı özel bir kaktüs türünün çekirdeklerinin tek tek elle ayıklanması ile elde edilir. Dünyada yoğun nemlendirici, yaşlanma karşıtı ve cilt yumuşatıcı özel bir yağ olarak bilinmektedir. Elde edilmesi inanılmaz derecede emek yoğun ve zaman alıcı bir yağdır.
Toprağın nemini kontrol edip yeteri kadar can suyu vermelisiniz. İçme suyu ile can suyunu verebilirsiniz. Dikilen kaktüse gübre verirseniz, canlılığını daha uzun süre koruyacaktır.
Açıklama: Cildin nemini tutmasına yardımcı olarak nemli kalmasını sağlayan Kaktüs Çiçeği yağı, içerdiği değerli yağ asitleri ve fitokimyasallar için akneye meyilli kuru ciltleri korur. Güneş hasarından, yaşlanmadan ve stres kaynaklı faktörlerden kaynaklanan cilt hasarını önlemede cilde yardımcı olur.
Kaktüs bitkileri güneşi seven ve bolca güneş ışığına ihtiyaç duyan bitki türleridir. Kaktüs yetiştiriciliğinde kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyütülmesi için güneş ışığında uzun süre durdurulmalıdır. Bu nedenden dolayı kaktüs sahibi olan kişiler kaktüslerini evin güney cephesine en çok güneş alan yere koymalıdır.
Kaktüsler her türlü cihazdan, özellikle de bilgisayardan yayılan radyasyonu önlerler. Dolayısıyla herkesin bilgisayar odasında kaktüs bulunmalıdır.
Çoğu kaktüs türü gerçek yapraklarını kaybetmiş, yalnızca oldukça değişmiş yapraklar olan dikenler kalmıştır. Dikenler, otoburlara karşı savunmanın yanı sıra, kaktüse yakın hava akışını azaltarak ve biraz gölge sağlayarak su kaybını önlemeye yardımcı olur.
İçi bol çekirdekli olan kaktüs meyvesi, özellikle çok iyi bir C vitamini deposudur. Kabukları soyulduktan sonra yenebileceği gibi, suyu da içilebilir.
Kullanımı: Sabah Akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı aç karnına tüketilebilir. (Kullanmadan önce bolca karıştırınız. İçindekiler, Çiçek balı, keçiboynuzu pekmezi, dikenli incir, defne yaprağı, zencefil, tarçın, enginar yaprak, Ökaliptus yaprak, karanfil, çörekotu bulunmaktadır.
Sıcaklık, ışık ve nem: Kaktüs, bolca güneş almayı ve sıcağı seven bir bitki olduğundan onu evin en çok güneş alan yerlerinde yetiştirmeye özen gösterin. Pencere pervazlarında ya da balkonlarınızda yetiştirebileceğiniz kaktüslerin yalnızca öğlen güneşine doğrudan maruz kalmasını engelleyin.
Stres ve Gerginliği Azaltma: Kaktüs bakmak, gözleri yormadan uzak nesnelere odaklanma imkanı sağlayarak stresi ve gerginliği azaltabilir. Oksijen Üretimi ile Solunum Sağlığına Katkı: Kaktüsler, fotosentez sırasında oksijen üretirler, bu da iç mekanlardaki hava kalitesini artırarak solunum sağlığına katkıda bulunabilir.
Kaktüsü çoğaltmak için yavru kökü ile birlikte çoğaltmanız gerekmektedir. Kaktüsü bir bıçak yardımı ile yavru kökünden ayırın. Bu ayırma işleminde olabildiğince hassas olmanızda fayda vardır. Kaktüs için uygun olan toprağı temin ettikten sonra elde ettiğiniz bu kökü iyice derine ekin.
Çoğu kaktüs türü gibi, yılan kaktüs de sağlıklı gelişimi için güneş ışığına ihtiyaç duyar. Yeterli güneş ışığı almaması çiçek açmasını engellerken, bitkinin formunun bozulmasına da sebep olabilir. Yaz-kış gün içerisinde mutlaka ışık alan bir yere konumlandırılmalı.
Kaktüs köklerinin rahatça büyümesi ve hareket etmesi için toprağın sıkışık olması önerilmez. İnce kumlu karışım toprak kullanmanız önerilir. Kaktüs sukulent toprağı alırken perlit oranı bol, özel kaktüs kumu kullanmanız önerilir.
Taşların üzerine, saksının yarısına kadar toprak döktükten sonra kaktüsünüzü toprağın üzerine yerleştirmelisiniz. Ardından kalan toprağı da kaktüsün gövdesini kaplayacak şekilde eklemeli ve can suyu vermelisiniz. Kaktüs Dibine Ne Konur? Kaktüs dibine humuslu ve asidik olan toprakları yerleştirebilirsiniz.
Aktif bileşen kaktüs polisakkaritleri, suda çözünür beyaz katı tozdur. Kaktüs ayrıca dikenli armut, hoodia gordonii olarak da adlandırılır, kaktüs özü tozu, Opuntia dillenii Haw'ın köklerinden ve gövdelerinden ekstrakte edilir, kilo verme, kan şekerini düşürme, antibakteriyel, anti-inflamatuar işlevi görür.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Son zamanlarda iç ve dış mekanlarda sıkça tercih edilen süt ağacı dekoratif görünümü ile dikkat çeker. Çoğunlukla evlerde mekana farklı bir hava katması için çiçekseverler tarafından tercih edilen süt ağacı, dekoratif amaçlı yetiştirilen bir süs bitkisidir.
İç ve dış mekanlarda dekorasyon amaçlı kullanılan kaktüs bitkisi, Amerika'da zaman zaman besin olarak tüketilmekte. Kaktüsün meyveleri ve yaprakları pek çok ülkede şifa niyetine sofralarda yerini alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri