Çatlakların ilk oluşmaya başladıkları dönemde uygulanan fraksiyonel lazer ile çatlak tedavisi yüksek oranlarda olumlu sonuçlar verir. Beyaz renkte olan eski çatlakların tedavi oranı ise lazer yöntemi ile yeni çatlaklara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan tedavi sonucunda çatlak görünümü mutlaka azalmaktadır.
Bitkisel çözümler olarak ise aloe vera, patates, keten tohumu ve yoğurt gibi ürünler kullanılabilir. Beyaz çatlaklara bitkisel çözüm için farklı doğal ürünler öne çıkabilir. En çok kullanılanlar arasında argan yağı bulunur. E vitamini ile zenginleştirilen argan yağı sayesinde cilt elastikiyet kazanır.
Çatlak görünümünü büyük oranda azaltan lazer, PRP- SVF tedavisi, mezolift, dermoterapi, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling gibi işlemler sayesinde ciltte yenileme sağlanır. Özellikle cilt çatlakları görünümü tamamen geçmez. Lazer yöntemleri ile görünümlerinin giderilmesi sağlanabilir.
Beyaz çatlaklar ise ilk oluşmalarının üzerinde belli bir zaman geçmiş ve kalıcı hale gelmiş çatlak izleridir. Ayrıca beyaz çatlakların tedavisi daha zordur ve lazer ya da estetik ameliyat gerektirmektedir.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
İnsan vücudu soğuk hava, gebelik, ergenlik gibi durumlara bağlı kuruyabilir ya da gerginleşebilir. Bu tarz kuruma ve gerginleşmeler cilt üzerinde çatlakların oluşmasına neden olabilir. bu çatlaklar cildin altında, dermiste olursa beyaz çatlak şeklinde oluşan girintiler şeklinde görünür ve stria adını alır.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Çatlak kremi ya da çatlaklarda lazer tedavisi gibi pek çok yöntemi tercih ederek deri çatlağı görünümünü azaltabilirsiniz. Özellikle düzenli kullanılan çatlak kremleri, oldukça etkili sonuçlara ulaşmanızı mümkün kılacaktır.
Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen deri çatlağı, estetik görünümün bozulmasına yol açabiliyor. Özellikle hamilelik ve ergenlik dönemlerinde ortaya çıkan deri çatlağının en önemli nedenlerini kilo alıp verme, hormonlar ve genetik yatkınlık oluşturuyor.
Bu alanda çatlak oluşumunun ana nedeni derinin fazla gerilmeye maruz kalmasıdır. Gözle görülecek oranda incelen ve zayıflayan damarlar koyu mor bir şekilde ortaya çıkar. Zaman içinde renkleri solar. Vücuttaki yeri değişiklik gösterse de bacak çatlakları en sık rastlanan alanlardır.
Cilt aşırı basınçla karşılaştığında zarar görür. Bu durumda, cildin yapısı deforme olur ve çatlaklar ortaya çıkar. İlk zamanlarda pembe-kırmızı renkte olan bu çatlaklar zamanla beyaza yakın bir renk alır. Icon lazer son yıllarda kullanılan en yeni lazer teknolojisidir.
Makat çatlağı adıyla da bilinen anal fissür oluşumunda dışkılama düzenine ilişkin sorunlar devam ettiği müddetçe oluşan çatlakların iyileşmesi güçleşecektir. Bu nedenle çatlağa yönelik tedavinin yanı sıra altta yatan kabızlık ve ishal sorununa yönelik tedavi uygulanması da şarttır.
Genetik sebepler dışında anal fissürün en önemli nedeni tuvalet düzenidir. Düzenli tuvalete çıkamayanlarda, tuvalet esnasında zorlananlarda, uzun süren kabızlık veya ishal şikayeti yaşayanlarda makat yırtığı görülür. Kabızlık sonucu tuvalete çıkmakta zorlanıldığı zaman ıkınma ve tahriş sonucu yırtılma meydana gelir.
Cilt Çatlakları Sporla Geçer Mi? Spor yaparken cildinizi sıkılaştırdığınız için yeni oluşmuş ve oluşan çatlaklara spor yapmak oldukça iyi gelecektir. Eğer bazı doğal yöntemlerle egzersizi bir arada yaparsanız şaşıracağınız sonuçlar almanız mümkün!
Özellikle çok sık rastlanan nasır ve topuk çatlakları için de sarı kantaron yağını deriye iyice yedirerek masaj yapıp sürmek yararlı olacaktır.
Günümüzde çatlakların oluşturduğu izlerin tedavisi için kullanılan fraksiyonel lazer çok iyi sonuçlar vermektedir. FDA tarafından onaylanan Fraksiyonel karbondioksit lazer çatlak izi tedavisi için hekimlerin önerdiği en iyi yöntemdir.
Çatlaklar Masajla Geçer Mi? Çatlak masajı sorularına bir yanıt vermek gerekirse tek başına uygulanan masajların bu görüntüleri yok etmekte hiçbir etkisinin olmadığını sizlere belirtmek isteriz. Çatlak masajı için Hint yağı ile bölgeyi on on beş dakika dairesel hareketler ile ovmanız tavsiye edilmektedir.
Çatlaklar tamamen yok olur mu sorusunun cevabı yine oluşma zamanıdır. Yeni oluşan çatlaklar tamamen yok olması mümkün olabilmektedir ama çatlaklar üzerinden yıllar yıllar geçmişse tamamen yok olması birazcık daha zordur.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
bu sorun nasıl giderilir? Cilt çatlağı tedavisinde, Franksiyonel lazer sisteminden yararlanılmaktadır. Ciltte oluşan çatlaklara, lazer ışınları gönderilerek ışınların verdiği ısı ile çatlakların olduğu alanlarda kontrollü hasar oluşturulmaktadır. Böylelikle hasar alan dokularda kolajen sentezlenmeye başlanmaktadır.
Kollajen, cildin yapısını oluşturan bir proteindir ve cildin elastikiyetini artırarak çatlakların görünümünü azaltır. Kollajen takviyeleri, kollajen içeren çatlak bakım ürünleri ve serumlar gibi birçok farklı kollajen ürünü mevcuttur.
Karın çatlağı tedavi yöntemleri
Karın çatlağı belirtilerinde deri önce kaşıntıyla beraber pembeleşir. Sonraki aşamada görüntü kırmızı, mor ince yırtıklara dönüşür. Dermatoloji uzmanına erken dönemde başvurmak tedavinin başarısını hızlandırır.
Vücutta çatlağın oluşması için karşımıza çıkabilen durumlar arasında yer almaktadır. Yaş grubu fark etmeksizin herkeste görülebilir. Çok zayıf olan insanlarda da kalıtsal sebeplerden dolayı çatlak görüntüsünün oluşabildiği bilinmektedir.
Çatlaklar derinin dayanıklılığını ve sıkılığını kaybetmesine neden olurlar ve sarkma, gevşeme ve düzensiz görünümün ortaya çıkmasından sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri