Kolay uygulanan, boyanabilir, elastik, akrilik esaslı mastiktir. Farklı yüzey geçişlerinde, çatlakların doldurulmasında, yapı elemanlarının birleşim yerlerinde ve derzlerinde kullanımı uygundur. Alüminyum, ahşap, PVC çerçeve ve pencerelerin su ve rüzgara karşı yalıtımında koruma sağlar.
Ahşap, PVC, demir ve alüminyum doğramaların montajında, Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Mastik nedir sorusu; sıvıların, havanın ve haşerelerin girmesini önlemek için yapı malzemeleri arasındaki boşlukları kapatmak veya yapıştırarak bloke etmek için kullanılan bir dolgu maddesi olarak yanıtlanabilir. Mastik yaygın olarak inşaatlarda yapıştırıcı ve dolgu macunu olarak kullanılmaktadır.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
Akrilik mastik su bazlı akrilik reçineden elde edilir.
İlgili 33 soru bulundu
Akrilik mastikler, silikon mastikler kadar suya dayanıklı olmadığından bu durum göz önünde bulundurularak silikon mastik tercih edilir. Esnek yapısı sayesinde akrilik mastiklere oranla daha dayanıklı olan silikon mastiklerin aynı zamanda akrilik mastiklere göre uygulaması da daha kolaydır.
Silikon maddi açıdan daha değerlidir ve mastik silikona göre daha uygun bir üründür. Genel manası ile ortak kullanım yerlerine sahip olan mastik ve silikon dikkat edilmediği takdirde kullanım için uygun olmayan yerlerde de birbirlerinin yerine tercih edilebilmektedir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle kullanımı sırasında cephe üzerinde yerini belli etmez ancak silikon boya tutmaz. Bu nedenle silikonla çalışılırken daha temiz bir çalışma yöntemi izlenmesi gerekir. Kuruma süresi de birbirinden farklıdır.
Çok amaçlı kullanıma sahip çekomastik silikonlar, cam, plastik gibi yüzey alanların yapıştırılması, gözenekli yüzeylerin doldurulması, seramik, doğrama ve çatı montajları gibi işlerde tercih edilmektedir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Baskı çıtası ile duvar yüzeyi arasında kalan boşluğu doldurmak için kullanılır. Güneşten ve Ultraviyole ışınlarından kesinlikle etkilenmez.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir. Mastik çeşitlerinin yapısı sentetik ve su bazlı boyalarla kullanımını kolaylaştırmaktadır.
Teknik olarak mastiklerin boyanması önerilmemektedir. İlk etapta dilatasyon derzlerinin uygulandığı büyük operasyonlarda büyük ihtimalle boyanın bütün katmanlarında çatlamalar olacaktır.
Derzlerin diğer yapı elemanları ile etkileşimlerinden ve hareket etme eğilimlerinden dolayı mastiklerin özellikle esnek olmaları gereksinimi doğmuştur. Sert ve mastik gibi elastik olmayan boyaların kullanılması sonucu mastik ile aynı hareket kabiliyetinde olmayan boyalarda çatlamalar oluşabilir.
Dış cephe silikonu olarak bilinen ürünler binaların dış cephelerinde kullanılan hava şartlarına dayanıklı, yüksek mukavemetli silikon mastiklerdir. Bu yazımızda size dış cephe silikonlarının özelliklerinden bahsedeceğiz. Dış cephe silikonları kompozit derz silikonu olarak da bilinir.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Almanya'nın Münih kenti merkezli endüstriyel yapıştırıcı firması DELO, 17,2 tonluk kamyonu havada tutarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
BRİO Epoksi Suya Dayanıklı Yapıştırıcı, çift bileşenli yüksek yapıştırma gücüne ve suya dayanıklılığa sahip epoksi yapıştırıcıdır. Oda sıcaklığında sertleşir ve çatlama yapmaz. Su ve çeşitli kimyasallara karşı dayanıklıdır.
Astarsız güçlü yapışkan özelliğini otomotiv,inşaat sektörü malzemesinde gösterir, cam,anod alüminyum,ahşap,metal,polyester,beton. Dayson PU mastik, çeşitli endüstrilerde birleştirme ve yapıştırma amaçlı kullanılır. Uygulama: Yüzeylerde pas,toz ve yağ gibi malzemelerden arınmış olması gerekir.
- Ahşap ve Pvc pencerelerde dolgu ve izolasyon amaçlı kullanılır.
Poliüretan mastik, zemin döşemelerinde tercih edilen, karo, fayans ve mermer derzlerinde kullanılmakta bunun yanında duvar ve doğrama birleşme noktalarında, boru geçişlerinin bulunduğu yerlerde ve buna benzer birçok bölgede tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri