Kimyasal gebelik belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği gibi bazı kadınlar oluşan belirtilerin farkında olmadan bu süreci geçirebilirler. Gebeliğin oldukça erken dönemlerinde meydana gelen bu durumda, gebelik sürecinde oluşan belirtiler oluşmaz.
Kimyasal gebeliğin belirtileri çoğu zaman net değildir. Çoğu kadın, oluşan belirtilerin farkında olmayabilir. Bazı durumlarda yalnızca idrar ya da kan testi yapılarak kimyasal gebeliğin belirlenmesi mümkün olmayabilir, gebelik testi yapılması da gerekir.
Kimyasal Gebelikte Adet Ne Kadar Gecikir? Kimyasal gebelik kaybı, olağan adet döngüsünden yaklaşık 1 hafta sonra görülür. Yani “Kimyasal gebelikte adet kaç gün gecikir?” diye düşündüğünüzde gecikmenin 1 hafta olduğu sonucuna varabilirsiniz.
Kimyasal Gebelik Kaç Gün Sürer? Tanı konmasının ardından genellikle sadece 3 ila 5 gün sürer. Bu dönemde kanama meydana gelir ve HCG hormon seviyesi de hızla düşer. HCG sıfırlandığında yani 3 ila 5 günün sonunda düşük gerçekleşir ve kanama da sona erer.
Kimyasal Gebelikte Kanama Ne Zaman Başlar
Kimyasal gebelikte adet kanaması, normal adet döngüsünden yaklaşık olarak bir hafta sonra gerçekleşir.
İlgili 43 soru bulundu
Kimyasal Gebelik. Gebelik hormonu (HCG) düzeyi genelde 500-1000 IU/mL miktarına ulaştığında gebelik kesesi “vajinal ultrasonografi” ile görülebilir.
Kimyasal Gebelik Belirtileri
Bu durum kimyasal gebeliğin sessiz düşük olarak adlandırılmasına da neden olur. Ender vakalarda karın bölgesinde kramp ve lekelenme şeklinde belirti gösterir. Ancak gebelik belirtilerinden olan; mide bulantısı, kusma ve yorgunluk gibi belirtiler göstermez.
Bu gebeliğin en önemli belirtisi kadınlardaki adet döneminin gecikmesidir. Bu yüzden kadınlar kimyasal gebelik yaşadıklarını anlamayabilirler. Kimyasal gebelik yaşayan kadınlar erken dönemde test yaptırdıkları zaman sonuç pozitif çıkar ve daha sonra birkaç hafta içerisinde bu sonuç negatif şekle dönüşür.
Kanda B hCG hormonu son adet tarihine göre 3. haftalık gebelikte pozitifleşmeye başlar. 4 haftalık gebelikte B hCG değeri belirgin şekilde artar. Gebeliğin 3. haftasında 5-50 mlU/mL, 4. haftasında 5-426 ml/MI aralığında 5. haftasında ise 18-7.340 mlU/Ml aralığında gözlenir.
Heyecanlı anne adayları, artık hamilelikte 4. haftaya ulaşmaları ile birlikte gebelik testi yapabilir. 4 haftalık hamilelik genellikle hem idrarda gebelik testinde hem de kan testinde tespit edilebilir. 4 haftalık gebelikte Beta-HCG hormonu belirgin şekilde artar ve 5-426 mIU/ml aralığına ulaşır.
KİMYASAL GEBELİK SONRASI YUMURTLAMA DÖNEMİ NASIL OLMAKTADIR? Kimyasal gebelik kişinin rahim ve yumurtalıklarında herhangi bir değişim yapmaz. Bu nedenle kimyasal gebelik sonrası yumurtlamada herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Kadın düşükten 30-40 gün sonra adet olacaktır.
Kimyasal gebelikten sonra hamile kalmak yaklaşık 2 ay sonra tekrar mümkündür.
Kanda B hCG hormonu son adet tarihine göre 3. haftalık gebelikte pozitifleşmeye başlar. 4 haftalık gebelikte B hCG değeri belirgin şekilde artar. Gebeliğin 3. haftasında 5-50 mlU/mL, 4. haftasında 5-426 ml/MI aralığında 5. haftasında ise 18-7.340 mlU/Ml aralığında gözlenir.
Bu yüzden hamilelikten kesin olarak söz edilebilmesi için gebelik kesesinin ultrasonografik cihazlarda net bir şekilde görülmesi beklenir. Beta HCG hormonunun 1000 – 3000 IU/mL seviyesine ulaştığı dönemde gebelik kesesinin ultrason cihazlarında net bir şekilde görülmesi gerekir.
Böyle bir durumda erken müdahale gerekebilir. Beta HCG 3500-5000 civarında gebelik yaklaşık 4 haftalıktır. Bebeğin kalp atışları yaklaşık 6 hafta civarında duyulmaya başlar.
Sağlıklı bir gebelikte kesenin içerisinde bir kabartı şeklinde embriyo gözükür. Gebelik kesesinin bulunup bebeğin görülmemesi ise boş gebelik olarak adlandırılır. Hamileliğin ilk haftalarında embriyonun gelişimi durabilmektedir ve bu durumda gebelik kesesinin içerisinde embriyo görüntülenemez.
Hamilelik testlerinde hCG hormonunun değişimine bakılarak gebelik sonucuna ulaşılır. İdrarın yanlış yapımı bir çizginin silik çıkmasına yol açabilir. İdrarın yoğun ve konsantre olduğu zamanlarda hCG hormonu daha belirgin olur. Çok su tüketirseniz idrarınız seyrelir ve test sonucu silik olabilir.
Hamilelik testini uyguladıktan sonra talimatta yazan süreye uymadan sonucu kontrol ettiğin zaman yanlış sonuca ulaşabilirsin. Uzun süre bekletilen testler yalancı pozitif sonucuna neden olabilir. Bazı gebelik tedavileri hCG hormonu içerdiği için yalancı pozitif sonucuna neden olabilir.
Kan testi ile beta hcg değerinin düşme derecesi ve oranı kontrol edilir. Ancak düşük olduğu halde beta hcg değeri düşmüyorsa mutlaka kürtaj ile içerinin temizlenmesi gerekmektedir.
Kimyasal gebelik, fetüs ultrasonografide gözlenebilecek duruma gelmeden çok öncesinde gerçekleşir ve kimyasal gebelik sebepleri genetik faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Kimyasal gebelik nedenleri incelendiğinde en sık sebep olarak kromozomal anormallikler ile karşılaşılır.
Kimyasal gebelik yaşayan kadınlar genellikle normalden farklı bir şekilde regl dönemi yaşarlar. Regl dönemi gecikebilir ve daha sonra düşük gerçekleşebilir.
Beklenmeyen gebelik kaçırılmış ve is- tenmeyen gebelik olarak ikiye ayrılır. Gebelik ne konsepsiyonda ne de ileri bir zamanda istenmiyorsa istenmeyen gebelik, konsepsiyonda istemeyip ileri bir zamanda isteniyor ise kaçırılmış gebeliktir.
Döllenmeden 8-10 gün sonra kanda 5 in üstünde bir değere ulaşılır. Adet gecikmesi olduğu gün 25 ıU/ ml değerine ulaşmıştır. Sağlıklı gebelikte iki günde bir iki katına ulaşarak kan seviyesi yükselir.9. Gebelik haftasına kadar yükselişini çok hızlı sürdürür.
Hamilelik kan testi söz konusu olduğunda, hCG değerinin 5 mIU/ml 'den az olması negatif sonuç, yani hamilelik olmadığını gösterirken, 25 mIU/ml'den fazla olması pozitif sonuç yani hamilelik göstergesidir. 6 ile 24 mIU/ml arasındaki değerler ise gri alan olarak adlandırılır ve birkaç gün sonra tekrarlanması gerekir.
Gebelik kesesi genel olarak 4 hafta+3 gün gibi erken bir dönemde saptanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri