Simit, Türk yemek kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimiz üzerinde de önemli bir semboldür. Neden derseniz, kandil simidinin asıl amacı aslında aç ve açıkta olanlara yardım etmektir. Kutsal günlerde yapılan kandil simidi de ihtiyacı olanlara dağıtılmak üzere yapılır.
KANDİLDE BİR ŞEYLER DAĞITMAK SEVAP MI? İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de kandil günlerine ve kandil günlerinde bir şeyler dağıtmak ile ilgili bir ayet bulunmuyor ama İslam aleminde konu komşuya, fakire fukaraya bir şeyler dağıtmanın kıymetli olduğu düşünülmektedir.
Her mahallede komşuları, açları, sokakta kalanları doyurmak; onları bu mübarek günde zorda bırakmamak için dağıtılmaya başlanan kandil simidi bir gelenek halini aldı. Açta kalanları unutmamak için; Kandil simidi zamanla Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan bir yiyecek halini alır.
Kandil simidi, ülkemizde özellikle kandil günlerinde ve mübarek gecelerde dağıtılmak üzere yapılır. Bugün 30 Mart Perşembe günü üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili'nde sizler de haberimizde verdiğimiz kandil simidi tarifi ile kolay bir şekilde kandil simidi hazırlayıp bu geleneği sürdürebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
İşte detaylar... KANDİLDE CİNSEL İLİŞKİ GÜNAH MI? Bir televizyon programında Nihat Hatipoğlu, izleyiciden gelen "Kandillerde eşimle ilişkiye girebilir miyim?" sorusuna "Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok" yanıtını vermişti.
Kandil geleneği bizlere Osmanlı döneminden kalma bir mirastır. Kandil gecelerine özel yapılan kandil simidi de 14. yüzyıl Osmanlı saray gelenekleri içerisinde bulunan simitten yararlanılarak kendine özgü değişik tat ve görünüme sahip olacak şekilde geliştirilmiştir.
Kandil simidinin doğru porsiyon tüketimi, kilo açısından oldukça önemli. Uygun miktarlarda tüketildiğinde kilo almaya neden olmaz. Bunun için günlük beslenme düzenine dikkat edilmelidir. 1 adet kandil simidi yaklaşık 70-80 kaloriye denk gelmektedir.
Taze simit, yaklaşık bir haftaya kadar kilerde güvenle saklanabilir.
Simit, Türk yemek kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimiz üzerinde de önemli bir semboldür. Neden derseniz, kandil simidinin asıl amacı aslında aç ve açıkta olanlara yardım etmektir. Kutsal günlerde yapılan kandil simidi de ihtiyacı olanlara dağıtılmak üzere yapılır.
Kandillerde pişirilen belli başlı şeyler arasında Kandil Simidi, Lokma Tatlısı, Un helvası, İrmik Helvası en çok bilinenler. Aslında asıl amaç paylaşmak ve yardım etmek olduğu için kandilde içinizden ne geliyorsa dağıtabilirsiniz.
Tereyağı, vita yağı, yoğurt, maya, mahlep ve tuzu ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yoğurun. Hamurdan eşit miktarda parçalar kopartın.
Kandil simidi özel günlerimizde vazgeçilmezi. Hazırlayacağımız bu hamur 4-5 gün tazeliğini korumayı başarıyor. 4-5 gün sonunda hala ayını tadının ve gevrekliğinin tadını çıkarabilirsiniz.
Adeta bu dünyadan göçenlerle bu dünyada kalanların ruhları arasında süreklilik arz eden bir iletişim vardır. Ruhların koku aldıkları inancı vardır. Bunun içindir ki, kandillerde simit, arife ve cuma günlerinde lokma ve helva yapılır.
Bu mübarek günlerde birilerini hatırlamak, dualaşmak, hal hatır sorup gönül almak kadar paylaşmak da büyük bir önem taşıyor. Kandil günlerinde değişmeyen geleneklerden biri de bu günlerde tatlı veya yemek dağıtmak. Kandilde kandil simidi, pişi, lokma ve irmik helvası yapılarak komşulara ve aileye ikram edilir.
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır? Margarin, süt, sıvı yağ, şeker, tuz ve mahlep karıştırılır. Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulur. Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde simit şekli verilerek dizilir.
Görsel temsilidir.
Kandil simidi margarinin yanı sıra; ilave şeker de içerebilmektedir. İncelediğimiz üründe 100 gr.'da 2-3 gr. ilave şeker bulunduğunu görüyoruz. Bu da 30 gr.'lık tek adette yaklaşık 1 gr. ilave şekere denk gelmektedir.
Kandil simidi karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek olan bir yiyecektir. 1 adet kandil simidi yaklaşık olarak 80 kaloriye tekabül etmektedir. Düşük kalori yapısıyla diyet yapmak isteyenler bu besini rahatlıkla tüketebilirler.
Susamlı simidin 100 gramı 57,14 gram karbonhidrat, 10,71 gram protein, 3,57 gram yağ, 3,6 gram lif içermektedir. Bir simit yaklaşık 4 dilim ekmek yerine geçer.
3 adet kandil simidi kaç kalori? Diyetisyen İrem Solak cevaplıyor; 1 adet kandil simidi 70 - 80 kalori eşdeğerindedir. Bir adet kandil simidinde 15 g karbonhidrat 10 gr yağ bulunur. 1 dilim ekmek yerine tüketebilirsiniz.
KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI
Unu karıştırma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açıp oluşan çukura yumuşamış margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve yumurta ilave edilir.
İşte Kandil simidi fiyatı 2022… Kandil simidi fiyatları ne kadar, kaç TL? Miraç Kandilinde kandil simidi yerine göre değişse de kilogram fiyatının yaklaşık 60 TL idi. Kandil simidi fiyatları yerine göre değişse de 10'lu kandil simidi paketi 15-20 TL civarında seyrediyor.
Alerjen Bileşenler : Gluten,susam,yumurta,laktoz içerir.İz miktarda fındık fıstık, badem,soya lesitini içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri