Kantaron Yağının Cilde Faydaları Cildi onarır. Sivilce izlerine iyi gelir. Güneş yanıklarına iyi gelir. Ciltte sakinleştirici özelliği vardır.
"Yanık ve yara tedavilerinde, akşamdan sürerek, gece boyunca onun etkisini kullanıp, sabah da yıkayarak o şekilde gün yüzüne çıkmamız gerekir. Her bitkinin bir kullanım yöntemi var. Doğru kullanmazsak, doğru bitki ile uygulamazsa şifa yerine zarar görebiliriz. Öncelikle yanığın derecesi önemli.
Yaraların İyileşmesini Sağlar
Buna ek olarak güneş yanıklarının tedavisinde de başarıyla kullanılmaktadır. Yaralar üzerine merhem, losyon ya da doğrudan uygulanabilecek olan kantaron yağı, yaraların hem tedavisinde hem de iz bırakmadan ortadan kaybolmasında son derece etkilidir.
Özellikle kantaron yağı güneş yanığı durumlarına iyi gelirken egzama, sedef gibi cilt rahatsızlıklarında da insanları kaşıntıdan kurtarabilir.
Cildi nemlendirir ve yumuşatır, etkili bir şekilde besler ve cilde sağlıklı görünümünü geri kazandırır. Sarı kantaron yağı aynı zamanda antibakteriyel, anti viral özelliklere sahiptir, cildi rahatlatır ve güçlendirir. Güneş yanıkları ve küçük yaralar üzerindeki yenileyici etkisi ile bilinir.
İlgili 29 soru bulundu
Kantaron yağı farklı yara tedavilerinde kullanılır. Sıyrıklar bunlardan biridir. Yanık ve güneş yanıkları da yine kantaron yağı ile tedavi edilebilir.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Zeytinyağı | Soğuk Sıkım | 10Ml
Güneş yanığı izlerini iyileştirmeye, antioksidan etki göstermeye destek olur.
Güneş yanığını ve yarattığı ağrıyı en hızlı şekilde geçirmeye yardımcı olacak yöntem soğuk su kompresidir. Yanık bölgeye soğuk suya batırılan havlunun uygulanması ağrıyı hafifletir, cildi rahatlatır. Bunun yanında bol bol ek sıvı takviyesi alınarak yanık kaynaklı su kaybı önlenmelidir.
“Kantaron yağı nasıl kullanılır?” sorusu sıklıkla merak edilir. Kantaron yağı yara, yanık ve sıyrıkların üzerine az miktarda dökülerek masaj şeklinde uygulanabilir. Saç ve cilt üzerine de direkt uygulanabilir.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Temiz cildinize bir pamuk yardımıyla kantaron yağını uygulayın. Uygulama sırasında cildinizi hafifçe ovun ki yağ her yere güzelce yayılsın. Bu işlemi her akşam yatmadan önce temiz cildinize uygulayın ve durulamadan yatın.
Güneş yanığı sonrası aloe vera jeli, yulaf ezmesi, yoğurt ve zeytinyağı gibi doğal ürünleri kullanarak hem temizliğini sağlayabilir, hem de aşırı kuruyan ve hassaslaşan cildin yumuşamasına ve kendi kendini iyileştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
Yağın düzenli kullanımı, daha iyi ve daha çabuk sonuç almanızı sağlar. Kantaron Yağı Sivilce İçin Nasıl Kullanılır? Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Direkt olarak güneşe çıkmayacağınız zamanları tercih edin.
Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir. Aşırı seviyede ve / veya birden fazla güneş yanığı varlığı, cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açar.
Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir. Ek olarak bol sıvı alımı önemlidir; çünkü güneş yanığı nedeniyle ciltten fazla miktarda sıvı kaybı olur.
Ciltteki yanma hissinden ve acıdan kurtulmak amacıyla bir havluya veya beze birkaç parça buz koyup sorunlu bölgenin üzerine kompres yapabilirsiniz. Cildin nem dengesinin yerine gelmesi için bol miktarda su içebilirsiniz. Elmasirkesi cildi hem onarmak hem de ferahlatmak için kullanılabilir.
Hafif güneş yanıkları genellikle kızarıklık ile başlar ve 3 ila 5 gün arasında herhangi bir zamanda geçebilen hafif ağrılarla seyreder. Cildiniz yenilenirken, birkaç gün içinde soyulabilir.
Ciltte meydana gelen yanıklardan sonra oluşan yanık izleri için antibiyotik merhemler, yanık kremi, ağrı kesici, aloe vera jeli, masaj ve basınç terapisi, lazer terapisi ve çok şiddetli durumlarda ameliyat yöntemi tercih edilir.
Güneş yanığı olan bölgeye; siyah, yeşil çay ve papatya çayı demlenip soğutulduktan sonra soğuk kompres olarak uygulanabilir. Bu çaylar, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile antienflamatuvar özellikleri sayesinde cildin kendini toparlamasını sağlayacak ve iltihap gelişimini önleyecektir.
Sarı kantaron yağı yaraları iyileştirmek için en iyi doğal yağlardandır. Yapılan bir araştırmada sarı kantaronun adaçayı ve kekik ile beraber yaraları iyileştirebileceğine dair önemli kanıtlar bulunmuştur. İçeriğindeki antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikle sızıyı yatıştırmaya ve enfeksiyonu önlemeye yardım eder.
Temizlenmiş cilde sabah ve akşam sarı kantaron yağı sürülmeli ve bir süre sonra durulanmalıdır. Nemlendirici etkisi nedeniyle sarı kantaron yağı, cilde sürüldüğünde bir süre sonra cilt nefes almaya başlayacak ve daha parlak bir görünüme kavuşacaktır.
Hızlı hücre yenilenmesi sağlayan kırmızı kantaron yağı son dönemlerin en çok kullanılan bitkisel yağları arasında yer alır. Kantaron yağının cilt üzerindeki diğer etkileri ise kırışıklıkları önleme, yaşlanmayı geciktirme ve cildi nemlendirerek cilt elastikiyetini artırma şeklinde gibi etkenler sayılabilir.
Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, kantaronun hafif güneş yanıklarına kullanılabileceğini, ancak güneş kremi yerine kantaron yağı kullanımı gibi bir hata yapıldığını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri