Tek başına veya yoğurt gibi besinlerle karıştırılarak tüketilebilen kantaron yağı aynı zamanda bitki çayı olarak da hazırlanabilir. Çay şeklinde hazırlanan kantaron yağının böbrekleri koruduğu da bilinmektedir. Fakat ağız yolu ile kantaron yağı tüketimi bir tatlı kaşığını geçmemelidir.
Çok etkili ve kıvamlı bir yağ olduğu için dilerseniz zeytinyağı, badem yağı gibi farklı yağlarla karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Yaraların İyileşmesini Sağlar
Buna ek olarak güneş yanıklarının tedavisinde de başarıyla kullanılmaktadır. Yaralar üzerine merhem, losyon ya da doğrudan uygulanabilecek olan kantaron yağı, yaraların hem tedavisinde hem de iz bırakmadan ortadan kaybolmasında son derece etkilidir.
Kantaron yağını aşırı doz riski olmaması için kantaronun diğer formları ile birlikte dahili olarak kullanmayınız. Yağı; ciltte oluşan yanık, sıyrık ve yaraların üstüne döküp masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saçınıza da aynı şekilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Saça uygulandıktan sonra saç durulanmalıdır.
Kantaron yağı cilde direkt olarak sürülerek uygulanır. Bunun için pamuk, makyaj pamuğu ya da yumuşak bir havlu kullanabileceğiniz gibi ellerinizle de sürebilirsiniz. Uygulama sırasında cildiniz temiz olmalıdır. Yağın düzenli kullanımı, daha iyi ve daha çabuk sonuç almanızı sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Eğer kuru bir cilde sahipseniz gönül rahatlığı ile kantaron yağını kullanabilirisiniz. Düzenli kullanımın önemli olduğu kantaron mucizesini kullandıktan üç ay kadar sonra parlak ve güzel bir cilde sahip olacaksınız.
Kantaron yağının cilde olan olumlu etkilerinden faydalanabilmek için yağı direkt olarak cildinize uyguladıktan sonra cildinizin emmesini bekleyebilirsiniz. Ardından cildiniz üzerinde rahatsız eden bir yağlılık hissinin kalmış olması halinde en az yarım saat bekledikten sonra durulayabilirsiniz.
Doğru zamanda toplanan bitkinin toprak üstü kısımları taze veya kurutulmuş olarak 2-3 cm uzunluklara parçalanır ve zeytinyağı içeren bir kavanoz içine konulur. Genellikle bu oranın 1/5 olması istenir. Bu karışım 4-6 hafta arasında belirli periyodlarda çalkalanarak güneş ışığına maruz bırakılır.
Kullanım: Dıştan masaj yaparak uygulanır. Ağız içi yaralarda kullanımı; 1 çay kaşığı ağıza alınır ve üzerine 2 dakika etki ettirilerek tükürülür.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz. sarı kantaron ve sızma zeytin yağı ile hazırlıyoruz. Sarı kantaron otumuzu topladıktan sonra 2 saat içinde sızma zeytin yağı içerisine koyup, aylarca cam kavanozlarda bekletiyoruz. Bu şekilde kantaron özünü elde edebiliyoruz.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Sarı kantaron yağı yüze sürülebiliyor.
Fakat bunun için yağı 2-3 damla olacak şekilde ince bir yapıda uygulamaya dikkat etmek ve yarım saat sonunda ılık suyla yıkamak gerekiyor. Ayrıca yüze sarı kantaron yağı uyguladıktan sonra cildi güneşe maruz bırakmamak ve güneş kremi uygulamak çok büyük önem taşıyor.
Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalıdır. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabilmektedir. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır.
✔️yağı içerek kullanacaksanız gölgede. ✔️deriye sürecekseniz güneşte bekletin.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Yara İzleri Tedavisi İçin Kullanımı
Kantaron yağının en yaygın kullanım alanı yara izi tedavisidir. Kantaron yağı hücre yenileme özelliği sayesinde yaranın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Yarada mikrop ve iltihap oluşması engeller. Yanık tedavisinde de oldukça etkilidir.
Güneş Lekeleri Üzerinde Etkilidir
Kantaron yağı güneş lekeleri konusunda yüzleri gülümseten çözümler sunuyor. Bu yağ, güneş sebebiyle oluşan lekelere ve kızarıklıklara oldukça iyi geliyor.
Kantaron yağının birçok faydası vardır bu faydalarını sıralayacak olursak; Cilt lekelerinin yok olmasını sağlar. Vücutta oluşan kanamayı durdurur. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltte oluşan yaralarda mikrop ve iltihap oluşmasını engeller.
1 litrelik cam konserve kavanozlarına 1 demet kantaron çiçeğini koyuyoruz ve üstüne aldığı kadar zeytinyağı koyuyoruz. Ağzını sıkıca kapattığımız kavanozu dam, balkon gibi bir yerde yaz ayına denk gelecek şekilde 1-2 ay (kırmızı renk olana kadar) tam güneşin altında bekletiyoruz.
Sarı kantaron İbrahim Saraçoğlu tarafından adet sancıları için önerilir. Ayrıca sarı kantaron adet söktürücü özelliği ile de önerilmektedir. Sarı kantaron adet sancısı için adet dönemlerinde ılık bir şekilde sabah ve akşam aç ya da tok karnına tüketilebilir.
Kantaron yağı yapmak için öncelikle kantaron bitkisini en az bir gün kurutmanız gerekir. Yapraklar solduktan sonra temiz ve yeterince büyük bir kavanoza aktarınız. İsteğe göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Yağı ekledikten sonra çiçekli kısımların yağla iyice temas etmesi için çiçekleri ezebilir ya da doğrayabilirsiniz.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır.
Deri iltihabını engeller ve kan dolaşımını iyileştirir. Sarı kantaron yağı, kuru, hassas veya kaşıntılı ciltler için yağlarda ve emülsiyonlarda kullanılabilir. Sarı kantaron yağı, küçük yaralar ve yanıklar, güneş yanıkları, akne, kepek ve egzama tedavisinde kullanılır.
faydası var 😊 Sarı Kantaron Yağı antiseptik özelliği ile. sivilceleri kurutur 🙎🏻♀ Aynı zamanda cilt hücrelerini. yenileyici bir etki gösterir, gözaltı morluklarını giderir, sivilce izlerinin ve çatlakların görünümünün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri