Oryantasyon eğitimi tüm yeni çalışanlar için zorunlu tutulması gereken bir eğitimdir ve bu eğitim yeni çalışan işe başlamadan önce veya işe başladı- ğı ilk günlerde verilmesi gereken bir eğitim türüdür.
Evet, zorunludur. Oryantasyon Programında Hazırlık Eğitimi ile ilgili detaylı bilgiler verdiğinden, programa katılım kesinlikle zorunludur. Bilmeniz gereken tüm bilgiler oryantasyon günlerinde çok detaylı olarak verilecek ve öğrencilerimizin merak ettiği tüm sorular cevaplandırılacaktır.
Zorunlu değil ama katılsan iyi olur.
Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor.
Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
İlgili 39 soru bulundu
Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Zorunlu Mu ? Halk Eğitim Merkezlerinde görev alabilmek için gerekli olan Usta Öğretici Oryantasyon Kursu 2018 yılından itibaren zorunlu hale gelmiştir.
Oryantasyon süresi genellikle 2 hafta ile 6 ay arasında değişkenlik gösterebilir bu tamamen şirketin dinamiğine bağlı bir durumdur. Oryantasyon sürecinin faydaları nelerdir? Oryantasyon süreci ne kadar verimli geçerse çalışanın işe uyumu da o kadar kolay olur.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17/7. fıkrasında ise “Bu madde kapsamında verilecek eğitimin maliyeti çalışanlara yansıtılamaz. Eğitimlerde geçen süre çalışma süresinden sayılır.
Pozisyonun niteliği ve şirketteki konumuna göre süresi 2 hafta ila 6 ay arasında değişebilen oryantasyonun faydaları uzun vadede görülmektedir. Kurumsal şirketlerde, çalışanların deneme-yanılma yoluyla öğrenerek mevcut işleyişi aksatma riski, oryantasyon eğitimi ile minimuma indirilir.
Son yıllarda okula yeni başlayacak 1. Sınıf öğrencileri bir hafta önceden eğitim-öğretime başlatılmakta,oryantasyon çalışmaları yapılmaktadır.
Kurs açılması planlanan mekan için Müdürlüğümüze dilekçe ile başvuru yapılması ve onay anılması zorunludur. Kurs açılabilme şartlarından birisi de Oryantasyon Semineri katılmış ve başarılı olarak belgesini almış olmaktır.
Oryantasyon, yeni bir çalışanın rahat ve etkili şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgilerin verilmesi amacıyla tasarlanmıştır. İşlerine, meslektaşlarına ve şirkete yeni işe alımların planlı bir şekilde tanıtılmasıdır.
İşe başlama eğitimi her çalışan için en az iki saat olarak düzenlenir. Bu eğitimlerde geçen süreler temel eğitim sürelerinden sayılmaz.
Bir çalışan iş başı yapmadan önce “hangi işi nasıl yapacağım”, “iş teslim tarihi ne”, “kimlerle çalışacağım”, “çalışırken hangi yöntem ve araçları kullanacağım” gibi sorulara yanıt arar. Oryantasyon sürecini bu soruların bir bir yanıtlandığı süreç olarak ifade edebiliriz.
– Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans mezunu ve üstü), Ön lisans mezunu, Meslek lisesi mezunu, yeterlilik belgesi olan kişiler katılabilir.
Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.
4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir. Ancak, istisnai hallerde bakanlıktan izin almak şartıyla ilkokul mezunu usta öğreticilere de görev verilebilir.
Ön lisans ve lisans mezunu olmak, alanında meslek lisesi mezunu olmak, en az ilkokul mezunu olmak suretiyle alanında usta öğretici ya da ustalık mezunu olmak, herhangi bir lise mezunu olup alanında mesleki yetkinliğe sahip olduğunu belgelemek gereken diğer şartlar arasındadır.
Sadece öğretmen ve eğitimci yakınları değil sivil vatandaşlar ile öğrenciler daha rahatça öğretmen evinde konaklayabilir. Öğrencilerin kalmak istediklerinde öğrenci kartlarını, kamu çalışanları ve emeklilerin ise kartlarını göstermeleri gerekir.
Oryantasyon eğitimi verecek kişilere ilk önce iş güvenliği uzmanı veya insan kaynakları departmanı tarafından eğitim verilmelidir. Bu eğitimler kayıt altına alınmalı ve kişilere oryantasyon konularını anlatırken nasıl davranmaları gerekliliği benimsetilmelidir.
Üniversite Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri