piercinginiz halka şeklindeyse burnunuzda piercingi döndürerek bağlantı yerinin burun deliği dışına çıkmasını sağlayın ardından elinizle nazikçe aralayarak uçları birbirinden ayırın ve burnunuzdan çıkartın. Ucu top şeklinde pimli piercing kullanıyorsanız burnunuzdan nazikçe çekerek çıkarmanız yeterli olacaktır.
Yapılması gereken piercing üzerine bir miktar yağ ya da vazelin uygulamak ve birkaç dakika beklettikten sonra sıkışan piercingi nazikçe itmektir. İtme işlemi sırasında kesinlikle zorlamamaya özen göstermek ve aşırı güç kullanımından kaçınmak gerekir.
Top vida ya da bilye şeklinde olabileceği gibi bazılarının vidalı ya da basınçlı bir şekilde tutturulması da mümkündür. Piercing topunun çıkarılması için saat yönünde ya da saat tersi yönünde döndürülür. Vidalıysa dikkatlice gevşetilirken basınçlıysa hafifçe bastırılıp çıkarılması gerekir.
Piercinginizi çıkarmaya hazırsanız, sürtünmeyi azaltan bir alkolle birlikte bir iğneyi sterilize edin ve delme deliğine sokun. 2. Delmenin arkasının serbest kaldığını hissedene kadar iğneyi hafifçe sallayın. 3. Delmenin arkası sıkışmışsa, gevşetmek için pamuklu çubuk kullanmayı deneyebilirsiniz.
Piercinglerin genel olarak sistemi vidalar ve somunlarla aynıdır. Saat ibresi yönünde sıkışır, tersi istikametinde açılır. Toplardan birini tutup diğerini çevirerek açabilirsiniz. Bunun yanında geçmeli piercing çeşitleri de mevcuttur bunları ise top kısmından çekilerek çıkartılır.
İlgili 26 soru bulundu
Piercingi çıkarmak için ucunda bulunan topçuğu çevirmelisin. Topçuğun yönü piercingin takıldığı bölgeye göre sağa ya da sola doğru çevrilebilir.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Kullanmamaya bağlı olarak kapanan deliği tekrar açabilmek için, ilk delik açılan yere gitmek ve orada hijyenik koşullara uygun olarak tekrar delik açtırmak gerekir. Bunu taktığınız hızmayı sıcak suda bekleterek steril hale getirip delik açmayı gerçekleştirebilirsiniz.
Tragus piercing çıkarırken engel teşkil etmemesi için saçlar bir tokayla sabitlenir. Parmak tragusun önüne koyulur ve cilt nazik bir şekilde geri çekilir. Tragus piercingin çıkarılması için tragusun arkasındaki top sökülür, pimi ileri doğru çekilir.
Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır. Eğer uzun süre boyunca piercingi kullandıysanız durum biraz daha farklıdır. Bu gibi durumlarda deriniz piercinge alıştığı için kapanması da daha zordur.
Arkası düz piercinglerin arka kısmında bir top ya da vida bulunur. Topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için iğne ya da pens kullanılması tercih edilebilir. Bu tür durumlarda iğne ya da pens hafifçe döndürülür, aynı zamanda topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için nazikçe baskı uygulanır.
Piercingin takılacağı bölgeyi doğru şekilde sterilize etmeye özen gösterilmelidir. Cilt yüzeyi kuruduktan sonra kalem yardımıyla delim işlemi yapılacak bölge belirlenmelidir. Bu aşamada simetrik bir nokta belirlemek için cetvel kullanılabilir. Deri, dermal punch yardımı ile delinir ve yerinden çıkarılır.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
En az iki ay çıkartılmamalıdır, çıkartılırsa delim yeri iyileşebilir ve delim kapanabilir. Bu süre yapılan yere göre değişir. Deniz suyu piercing için faydalıdır (tabiki yüzülen denizin suyunun temiz olması şartıyla). Denize girilebilir ama havuza 3 hafta girilmemesi gerekir.
Çeşitli sebeplerle çıkarmak istediğinizde daha önce delinen derinizde bir boşluk ve yara izi kalır. Bunlar sıradan uygulamalardan farklı malzemelerle gerçekleştirilen, iyileşme süreci daha uzun ve dikkat gerektiren takılardır.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
piercinginiz halka şeklindeyse burnunuzda piercingi döndürerek bağlantı yerinin burun deliği dışına çıkmasını sağlayın ardından elinizle nazikçe aralayarak uçları birbirinden ayırın ve burnunuzdan çıkartın. Ucu top şeklinde pimli piercing kullanıyorsanız burnunuzdan nazikçe çekerek çıkarmanız yeterli olacaktır.
Tragus Deliği Kaç Günde Kapanır? Tragus deliği, genellikle diğer kulak deldirme bölgelerine göre daha uzun süreyle iyileşme süreci gerektirebilir. İyileşme süresi kişiden kişiye değişebilir ve birçok faktöre bağlıdır, ancak genellikle tragus deliğinin tamamen iyileşmesi için 6 ila 12 ay sürebilir.
-Tragus, kulak kanalının girişindeki üçgen kıkırdak dokunun dikey delinmesidir. -Delim işlemi (intraket) kanül iğne ile yapılır. - Bölgeye, genellikle bar kalınlığı 1.2mm olan halka veya muz piercingler uygulanır.
Doku yeniden büyüdüğü için yaralı da olsa kolayca tekrar delinebilir. Ancak başka bir iğne ile tekrar girmeden önce bölgenin tamamen iyileştiğinden emin olmak önemlidir.
1-2 haftada değiştirilecek kıvamda iyileşir. 1-2 ayda ise tamamen iyileşir ve ömür boyu kapanmaz, sadece delik küçülür.
Kulak memenizin etrafındaki cildi yumuşatın: Deliği açmadan önce kulak memesini yumuşatmak gerekiyor. Ilık bir duş bu işi görür. Bu, deliğin yeniden açılmasını kolaylaştıracaktır.
Dijital panoramik röntgen çekimi öncesinde özellikle baş bölümünde bulunan; toka, küpe, kolye, gözlük, piercing ve ağızda bulunan hareketli protezler gibi metal içeren nesnelerin çıkarılması gerekir. Böylece röntgen görüntüsü üzerinde bozulma oluşumunun önüne geçilir.
Eğer kızarıklık ve iltihaplanma geniş alanda ise piercing çıkarılıp bölgenin iyileşmesi beklenmelidir.
Ultrason yapılacak bölgede bulunan kolye, küpe gibi takılar çıkartılmalıdır. Ultrason görüntülemesinden önce kullanılan ilaçlar veya bitkisel takviyeler doktora söylenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri