Kapalı komedonlarda yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde, özellikle yüz, burun, alın ve çene gibi bölgelerde görülür. Gözeneklerin tıkanması sonucu sebum ve kir birikimi oluşur fakat bu birikim okside olmadığı için siyah nokta şeklinde görünmez.
Yeterli düzeyde su içmek, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak kalmak ve yeterli düzeyde vitamin almak; kapalı komedonların hızla azalmasına yardımcı olmaktadır. Evde yapılan bazı bakım rutinleri, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olabilmektedir.
Komedonlar genellikle kendiliğinden geçici olabilir ve iz bırakmadan iyileşebilir. Ancak bazı durumlarda komedonlar iltihaplı hale gelebilir veya sıkıldığında cildin derin tabakalarına zarar verebilir. Bu durumda ciltte izler veya lekeler kalma olasılığı artar.
Komedon nasıl yok olur? Elle yapılacak hafif bası yöntemiyle özellikle gözeneklerde yer alan komedonların çıkarılması amaçlanır. Daha sonrasında ise salisilik asit veya kimyasal peeling yöntemi uygulanabilir. Ancak daha sağlıklı sonuçlar cilt doktoruna danışmak faydalı olacaktır.
Komedon tedavisinde en etkili silahlarımız Salisilik asit, Retinol veya AHA'lardır.
İlgili 39 soru bulundu
Gözenek çevresinde yer alan komedonlar hafif bir bası ile çıkarılır. Ardından salisilik asid peeling ya da türevi olan malzemeler ile cildin soyulması sağlanır. Kapalı olan komedonlar elle sıkma yöntemiyle temizlendiğinden gözenek yapısına hiçbir zarar vermeden tedavi tamamlanmış olur.
Kapalı Komedon Rutinim. Komedon tedavisinde en etkili silahlarımız Salisilik asit (BHA grubu), Retinol veya AHA'lardır. (farklı alternatifleri doktor kontrolünde sağlayabilirsiniz.)
6 – KOMEDON KENDİLİĞİNDEN GEÇER Mİ ? Komedonlar genellikle ciltte biriken yağ, kir ve deri altında biriken ölü deri hücreleri nedeniyle oluşan cilt sorunlarıdır. Bir komedonun kendiliğinden geçip geçmeyeceği, cildinizin türüne bakım alışkanlıklarınıza ve genetik faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Komedonların geçmesi için düzenli cilt temizliği, nemlendirme, yağlı ve ağır makyaj ürünlerinden kaçınma, saçları yüzden uzak tutma gibi önlemler alınabilir. Ayrıca, komedonları azaltmaya yardımcı olabilecek cilt bakım ürünleri kullanılabilir.
Ciltteki pürüzlü görünümü azaltmak için amonyum laktat ve alfa hidroksi asit içeren nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz bir dermatolog önerisi ile alfa hidroksi asitler, salisilik asit ve glikolik asit gibi bileşenler içeren ürünleri kullanabilirsiniz.
Doğal maskeler, cildinizi temizlemek ve komedonların oluşumunu engellemek için etkili bir yöntemdir. Özellikle kil maskesi, ciltteki yağı emerek komedonların oluşumunu önler. Ayrıca limon suyu ve bal karışımı da cildinizi temizleyerek komedonların azalmasına yardımcı olabilir.
Keratololitik ve yenileyici cilt bakım ürünleri kullanılabilir. Bunlara örnek cilt bakım ürünlerinden bazıları: -Bioderma gel active -Cosmed foaming wash -Instute Esthederm intensive AHA -Etat pur %10 Glikolik asit Glikolik asit ve AHA lar güneşe karşı deriyi hassaslaştırır güneş kremi unutulmamalıdır.
Soğuk ve sıcak hava koşulları, klima, toz ve güneşe maruz kalma gibi sebeplerle bahsedilen bu cilt sorunu kolayca ortaya çıkmaktadır. Alında oluşan bu pütürlerin bir diğer sebebi ise vücudun ihtiyaç duyduğundan fazla miktarda yağ alımının olmasıdır.
The Purestin markasının kırmızı peeling ve AHA+BHA serumlarını, aynı zamanda mavi sabun ve toniğini satın aldım. Bir ay düzenli olarak kullandıktan sonra, ürünler yüzümde aşırı derecede komedon oluşumuna ve iri sivilceler çıkmasına neden oldu.
Komedon temizliği, komedonlu sivilcede çok faydalıdır. Tedavinin yarısını oluşturur. Bilinçli yapılan komedon temizliği iz bırakmaz.
Pahalı muadilleriyle aynı düzeyde. Karma yağlı ve çok hassas ciltliyim.Alerji veya komedon yapmadı. İçeriğinde bulunan ceramid ve squalen sayesinde asit rutinlerimde bariyerimi korudu ve cildimi sakinleştirdi.
Kullanılan cilt ürünleri de sebum dengesini sağlayamıyorsa ya da gözenekleri tıkayıcı etkisi bulunuyorsa komedojenik bir ürün olduğundan söz edilebilir. . 0 en iyisi olması ve komedon oluşturmaması anlamına gelirken, 5 bileşenin komedon oluşturma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir.
Komedon Aleti Nasıl Kullanılır? Komedon aparatı ile siyah noktalarınızı çıkarın. Komedon aleti halkasını, çıkarmak istediğiniz siyah nokta üzerinde ortalayarak ve hafif bir baskı uygulayarak aleti bir yandan diğer yana hafifçe sallayarak siyah noktaları çıkarabilirsiniz.
Bu tıkanıklılığa sebep olan etkenler; aşırı sebum salgılama, ölü hücrelerin gözeneklerde birikmesi, yetersiz kalan cilt bakımıdır. Ancak etkili bir cilt temizliği ile bu durumun önüne geçilebilir. Etkili cilt bakımını sağlamak içinde karbon içerikli ürünler tercih edilebilir.
Kil maskesi sebum üretimini dengeleyerek komedon oluşumunu azaltır. Özellikle burun bölgesinde karşılaşılan siyah noktaların temizlenmesini sağlar. Düzenli kullanımla siyah nokta oluşumunu azaltır. Farklı cilt tiplerine uygun çeşitli killer bulunmaktadır.
Beyaz noktaların , yani kapalı komedonların tek tedavisi mekanik yol ile cilt bakımıdır. Çünkü cilt yumuşadıktan sonra bu beyaz noktaların boşaltılması gerekir. Bunu da tecrübeli estetisyenlerin dermatolog gözetiminde yapması, cildinize kalıcı hasar oluşturulmaması açısından çok önemlidir.
Tedavi sırasında sebum üretimi % 90 veya daha fazla oranda azalır. Foliküler keratinizasyonu normalleştirir, yeni komedon oluşumunu engeller.
Retinoidler: Cilt hücrelerinin (keratinositlerin) yenilenmesini ve onarımını hızlandırıp, cilt üzerindeki ölü deri tabakasının atılmasına yardımcı olur. Açık ya da kapalı komedonların oluşmasını engelleyerek akne üzerinde de tedavi edici etkisi vardır.
Retinol aynı zamanda, aknelerde ve akne izlerinde de etkilidir. Ciltte komedon oluşmasının önüne geçerek gözeneklerin tıkanmasını da engeller.
Yüksek oranda kullanıldığında bazı ciltlerde sivilce ve komedon benzeri oluşumlara neden olabiliyor. Yine oran olarak yüksek geldiğini ciltteki fazla yağlanma gibi olağan dışı tepkilerden anlayabilirsiniz. Bunu minimuma indirmek için %5 gibi bir oranla başlamanızı tavsiye ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri