Fondöten sürdükten sonra açık renkli kapatıcıyı; göz altlarına, elmacık kemiklerine, alnının, burnunun ve çenenin tam ortasına sürmelisin. Koyu renkli kapatıcıyı da; elmacık kemiklerinin altında kalan bölgeye, alnında saç çizginin dibine ve burun kanatlarının iki yanına şerit halinde uygulayabilirsin.
Kapatıcı en çok göz altına uygulanır. Göz altındaki yorgunluk izleri, koyu halkalar, ince çizgiler kapatıcı ile mükemmel bir şekilde örtülebilir. Ama bu harika ürün aslında tenin diğer bölgelerinde de kusursuz bir ten uyumu yakalamana yardımcı olur.
Cildiniz kuru ve kullandığınız ürün yağsız ciltler içinse fondöten sürünce yüzde pul pul dökülmeler olur. Cilt yanlış kullanılan ürünü kabul etmez ve tepkisini gösterir. Kuru bir cildiniz varsa; pudra, yoğun kapatıcı ve mat fondötenleri kullanmamalısınız. Bunlar yağlı ciltler için üretilen ürünlerdir.
Göz altında morluklar ya da mavi alt tonlu lekeler varsa renk eşitleyici özelliği olan, mor/mavi rengi nötrleyen sarı, şeftali ya da turuncu tonlarda bir göz altı kapatıcısı seçmelisin. Eğer göz altlarındaki koyu halkalar çok belirgin ise sıvı formüllü bir kapatıcı yerine, yoğun bir krem kapatıcı tercih edebilirsin.
Kapatıcı ise fondötenden çok daha yüksek kapatma özelliğine sahip bir ürün. Daha yüksek kapatıcılığa sahip olmasının nedeni tüm yüze uygulanmasıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Kapatıcılar genellikle fondötenlere oranla çok daha yoğun yapıda oldukları için tüm yüze uygularken işleri biraz daha zorlaştırabiliyorlar. Yüksek kapatıcılıkta olan ama aynı zamanda da cilde kolay dağıtılabilen bir kapatıcıyı tüm yüzünde kullanabilirsin.
Fondöten, kapatıcı, krem allık, krem highlighter gibi ürünleri uygulamanıza yardımcı olur. Bu tarz ürünleri eliniz ya da makyaj fırçaları ile uyguladığınızda bazı durumlarda iz kalabilmektedir. Yüzde herhangi bir fırça izi kalmadan fondöten tarzı ürünleri güzelce uygulamak için makyaj süngeri kullanmanız gerekir.
Kapatıcı rengi seçerken cilt tonunun bir veya iki ton açığını tercih etmelisin. Açık renkli kapatıcılar, cildini daha aydınlık ve doğal gösterecektir. Kapatıcı rengi seçerken dikkat etmen gereken diğer nokta ise sıcak veya soğuk alt tonlarıdır. Eğer cildin sıcak alt tonlu ise kapatıcını da buna uygun seçmelisin.
Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Kapatıcıyı pişir
Makyajı pişirmek, çok daha pürüzsüz ve kalıcı bir sonuç elde etmene yardımcı olacak. Kapatıcı uyguladıktan sonra hemen dağıtmak yerine 1-2 dakika daha bekleyip öyle dağıtabilirsin.
Eğer kapatıcıyı sürdükten sonra göz makyajı yapacaksanız, kirpik diplerine çok yaklaşmamak ve göz kapağına ince bir şekilde sürmek gerekmektedir. Arzu ederseniz burunun yan bölümlerine doğru da uygulayabilirsiniz. Bu işlemi çok ince bir tabaka halinde yaparsanız yüzünüze doğal bir aydınlık gelecektir.
02 Nude tam olarak buğday tenlilerin rengidir. Sarı alt tonuna sahip kadınlar için önerilir. 03 Fair soğuk bir alt tona sahiptir.
1) Kapatıcıdan önce göz çevrenizi nemlendirmeniz iyi olur, eğer kuru bir cilde sahipseniz. Kapatıcı cilde çok daha iyi geçer ve doğal durur. Tabii burada dikkat etmeniz gereken nokta, yağlı bir krem kullanmamanız gerektiği. Cilt tarafından çabuk emilen ve cilde nem veren bir nemlendirici sürün.
Normal bir kapatıcı, fondötenden önce cilde uygulanır. Ancak concealer'ı makyaj bazı ve fondöteninizi sürdükten sonra uygulamalısınız. Önce concealer sürdüğünüz takdirde üstüne fondöten sürerken concealer uyguladığınız bölgelerin üzerini dağıtmış oluyorsunuz.
Kontür makyaja başlangıç aşamasıdır ve fondötenden önce yapılır. Bronzer ise bitiş adımıdır ve ten makyajının sonunda uygulanır. Yüzü boyutlandırma aşamasında ortaya çıkan bronzer kontür farkı ise şöyle: Bronzer vurgu yapılacak noktalara direkt uygulanır.
Allık Nerelere Sürülür? Allık genellikle yanaklara uygulanır. Ancak, doğru allık kullanımı, yüz hatlarınızı belirginleştirebilir ve cildinize ışıltı katabilir. Allığı yanaklarınıza uygulamak için, fırçayı elinizin alt kısmına yerleştirin ve yanaklarınızın dışına doğru hareket ettirin.
Nemlendirici ile Başlayın
makyaja temiz cildinize uygun bir nemlendirici uygulamakla başlayın. pul pul dökülmesine izin vermeyin.
Eğer beyaz tenliyseniz cilt renginize uyum gösterecek bir açık renkli bir fondöten kullanabilirsiniz. Göz altlarınızda koyu renkli bir görüntü ve morluklar varsa yine açık renk bir kapatıcı ile cildinizi eşitleyebilirsiniz.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Esmerler için de 20 Sand ve 25 Medium renkleri son derece uygun.
Makyaj süngerlerinin ıslatılma nedeni yüzün daha canlı kalması ve ürünün cilt ile bütünleşmesidir. Özellikle mat bitişli ten ürünleri kullanıyorsanız ve kuru bir sünger ile uygulama yapıyorsanız yüzünüzün pul pul görünme ihtimali oldukça yüksek.
Kapatıcıyı yedirmek için parmak uçlarını kullanabileceğin gibi fırçalardan ve nemli makyaj süngerini de kullanabilirsin. Parmak ve fırça ile daha yoğun kapatıcılık elde ederken, nemli makyaj süngeri ile daha doğal bir görünüm elde edebilirsin.
Kapatıcınız ve fondöteninizin uygulama sırası için önerilerimize kulak verin. Yüzünüz soluksa fondöteni önce kullanmanız gerekir. Ardından daha fazla rötuş isteyen yerleri kapatıcı ile geçebilirsiniz. Ancak yüzünüzün rengi güzelse ve sadece birkaç ufak nokta can sıkıyorsa fondöteni kullanmanıza gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri