Kar kelimesinin tek anlamı vardır. Çünkü şapkalı a ile normal a birbirinden farklıdır.
Kâr ya da getiri,bir mal ve hizmet üretiminde elde edilen gelirin maliyetten yüksek olma durumudur.
Doğrulanmış Cevap
➩ Kar kelimesinin eş seslisi yoktur.
Farsça kār کار “1. yapma, etme, iş, fiil, 2. yapan, eden, 3. meslek, gelir, getiri” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Farsça ve Orta Farsça kardan, kār- کردن, کار “yapmak, etmek” fiilinden türetilmiştir.
kar / kâr / كار
(Çoğulu: Kur-Kirân) Zift, kara boya. Deve. Dağ keçisi. Ses çıkmasın diye ayağın kenarıyla yürümek.
İlgili 26 soru bulundu
Bu kelime genellikle karlı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karlı şeklinde olmalıdır.
Bulutlarda biriken suyun donmasıyla oluşan yağış biçimine kar denir. Bu kelime "kâr" şeklinde yazıldığında fayda ve kazanç anlamına gelir. Kâr sağlamak, bir işten kazanç elde etmek ve para kazanmak demektir. "Kârlı çıkmak" deyimi normalde zararı dokunacak bir işten şans eseri zarar görmeden kurtulmak anlamına gelir.
Kâr kelimesinin zıt anlamı
Kâr kelimesinin zıt anlamlısı tam tersi kaybedilen bir kazanç anlamında kullanılan zarar kelimesidir.
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit kara kelimesinin eş anlamı siyah olarak öne çıkmaktadır.
Chionophile, soğuk ve kar yağışlı havaları seven insanlara denir.
Ana yatırımlarını yapmış ve belli bir olgunluğa gelmiş olan şirketlerin “gerçek kâr” tanımı olarak “vergi öncesi/sonrası kâr”, yani dağıtılabilir kâr yaratmaları beklense de, birçok şirket temettü dağıtmak yerine, bu kârı yatırıma dönüştürme veya zor günler için saklama yoluna gidebilir.
Kar; Bulutlarda artan su damlacıkları yeryüzüne düşerken soğuk hava tabakasında kristalleşip, kar halini alıyorlar. Kışın dışarı çıktığınızda yeryüzünün beyaz bir örtü ile kaplandığını görüyorsunuz. Dolu; Bulutların içindeki su buharları, sıcak ve kuru havanın gelmesiyle aniden donarak doluyu oluşturuyorlar.
Bütün bu açıklamalardan sonra artık kara sözcüğünün kökeni konusuna ge- çebiliriz. Türkçe sözlükte kara Arapça ķārra' dan geldiği belirtilerek “yeryüzü- nün denizle örtülü olmayan bölümü, toprak” biçiminde anlamlandırılmıştır (TS: 1074 ).
Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
Ana kara kelimesinin eş anlamı nedir? Ana kara kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük "kıta"dır.
Hava olayı olarak kullanılan kar kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır.
Bununla beraber ak kelimesinin zıt anlamlısı; karadır. Ak ile kara kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak belirtilmiştir.
Borç kelimesi için kullanılabilecek olan zıt anlamlı sözcük 'alacaklı' olarak öne çıkar.
Hem gizemli yapısıyla birçok kültürü cezbetmiş, hem de kimyasal ve fiziksel özellikleriyle birçok bilim dalını meşgul etmiştir. Dinsel inançlardan bağımsız olarak yılbaşını temsil eden en önemli sembollerden biri olan kar tanesi, yeni yıl ile birlikte doğan umutları ve dilekleri de temsil eder.
Kâr etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: kazanç elde etmek, yarar sağlamak. etki yapmak. iyi gelmek, etkisi iyi olmak.
CEVABIMIZ:Kar havada bulunan su buharının donmasıyla oluşarak yeryüzüne inen tanelerdir... Dolu ise havada su buharının birden yoğunlaşıp katılaşmasıyla oluşarak, iri büyüklükte olan, yeryüzüne inen yağış türüdür ...
Su buharı yeterince neme doyduğunda atmosferin ısısına göre hava olayları oluşur. Kar, havadaki su buharlarının suya dönüşmeden önce donmasıyla oluşur. Bulutlardaki sıcaklığın 2 °C'nin altına düşmesiyle gaz halindeki su buharı, havadaki toz parçacıkları üzerinde yoğunlaşarak donar. Böylece kar parçacıkları oluşur.
Kar yağışı genellikle hava sıcaklığı -4 °C ilâ -20 °C arasındayken olur. Bu yağış, sıcaklık sıfırın altında birkaç derece olduğunda ağır, nemli, ebatları bir santimetreye ulaşan parçalar halinde gerçekleşir. “Lapa lapa kar yağması” tabiri bu durum için kullanılır.
Kar sayesinde barajlar dolar ve enerji olarak bize döner. Amonyak, azot bakterileri tarafından kalsiyum nitrat gibi azot tuzlarına çevrilerek bitkilerin azot ihtiyacını karşılar. Havadaki ve karadaki mikropların zararlı olanları, karla birlikte yok olur.
Siyah, Farsça bir sözcük olup, kara anlamındadır. Bu sözcüğün de yine Sanskritçe`de "koyu renk, esmer" anlamlarına gelen syama kelimesinden evrildiği düşünülüyor. Arapça`da byd kökünden gelen bayad sözcüğü beyaz isim verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri