ÖSYM tarafından yapılan MSÜ sınavına katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, lise ya da dengi okuldan mezun olan adaylar yaş, kilo ve boy şartlarını yerine getirdiklerinde MSÜ sınavına girebilir. Erkek adaylar için asgari boy sınırı 165, kadın adaylar için ise 160 olarak belirlenmiştir.
MSÜ sınavında toplam 75 net yapan aday; Sayısaldan 355, Sözelden 391 ve Eşit Ağırlıktan 380 puan alırken, toplam 66 net yapan aday ise Sayısaldan 334, Sözelden 376 ve Eşit Ağırlıktan 353 puan almaktadır. MSÜ 2022 Erkek öğrenciler için Kara ve Deniz Harp Okulu sayısal puan türü 277,078 puan ile kapattı.
Kara Harp Okulu; MSÜ - Sayısal ve MSÜ - Eşit Ağırlık Puanı ile alım yapmaktadır.
Hava Harp Okulu sayısal puan türüyle, Kara Harp Okulu eşit ağırlık ve sözel puan türüyle, Kara ve Deniz Harp okulları ayrıca sayısal puan türüyle alım yapmaktadır. Astsubay Meslek Yüksekokulu genel puan türüyle alım yapar. Bando Atsubay Meslek Yüksekokulu en yüksek puan türüyle alım gerçekleştirmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
En sık sorulan sorulardan birisi yaş sınırlaması oluyor. Sınava katılmak için yaş sınırlaması var. Harp Okulları için gün ve aya bakılmaksızın en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu) şartı bulunuyor. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacak.
Başarılı olan öğrenciler eğitim öğretim görmüş olduğu programa ait ön lisans diploması, astsubay diploması ve yurt dışında geçerliliği olan bir diploma eki ile birlikte astsubay çavuş olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerine atamaları yapılmaktadır.
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştirilmektedir. Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olmaktadırlar.
YKS-TYT ve YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunlu mudur? ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunludur.
Aday öğrenciler için MSÜ yaş sınırı en fazla 20 olarak belirlenmiştir. Bu sınır harp okulları için geçerlidir. Astsubay meslek yüksekokulları ise en fazla 21 yaşındaki kişileri almaktadır.
Harp Okulları için;
a. 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir. b. 2023-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir. Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
Madde 1 – Kara,Deniz,Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksek okulla- rın birinci sınıflarında Milli Savunma Bakanlığı hesabına okuyan ögrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
KHO'da; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye sınıflarından subay yetiştirilmektedir.
Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. Harbiyelilerin yatakhaneleri 3-8 kişilik odalardan oluşmaktadır. Harbiyeliler, her hafta cuma akşamı, cumartesi ve pazar günleri sivil kıyafet ile şehir içi izne çıkabilmektedir.
2023 yılı itibari ile 70 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Teğmen maaşları 36150 TL'dir. En düşük Teğmen maaşı 28920 TL iken, en yüksek Teğmen maaşı 85690 TL'dir. Güncel Teğmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Işık, üniversitenin nasıl kurulduğunu, bünyesinde Kara, Hava ve Deniz Harp Okulu olmak üzere 3 harp okulunun, kara, deniz, hava ve bando olmak üzere 4 astsubay meslek yüksek okulu ile 10 enstitünün bulunduğunu anlattı.
Milli Savunma Üniversitesi. Deniz Harp Okulunun seçkin eğitimini tamamlayan Teğmenler, mezun oldukları gün maaş almaya başlamakta, kendileri ve aile bireyleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağladığı sosyal, sağlık, OYAK üyeliği ve lojman gibi olanaklardan faydalanma hakkına sahip olmaktadır.
DİKKAT !!! Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.
Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir. Gün ve aya bakılmaksızın harp okulları adına en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Astsubay meslek yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.
* Her bir gözde görmeleri tam olmak şartı ile 1.00(dahil) diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir.
TABAN PUANI
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bando astsubay taban puanları 2023 yılında en yüksek 240,12756 ve en düşük 139,0466 olarak açıklanmıştır. Yukarıdaki tabloya göre ilk tercihi bando olanlar daha yüksek bir puan ile Milli Savunma Üniversitesi'ni kazanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri