Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır. İş elbiseleri giyilir ve iş gözlüğü takılır. Gerekli güvenlik önlemleri alınır.
Kara sıva, bir inşaatın kabası tamamlandıktan sonra yapılan ilk uygulamadır. Kalınlığı ortalama 2-4 cm olan kara sıvadan sonra kalınlığı 0.5 – 1 cm arasında değişen ince sıva uygulaması yapılır.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Uygulama kalınlığı tek katta 8 mm ile 2,5 cm arasında olmalıdır. Kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, ilk kat prizini almadan yine en fazla 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Hazırlanan harç sıva küreği veya mala ile uygulanır. Sonrasında mastarlanır.
Kara sıva, genellikle taş yapıların ve ahşap binaların dış cephelerinde kullanılır. Ayrıca iç mekanlarda da dekoratif bir etki yaratmak için tercih edilebilir. Kara sıva, dayanıklı ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yapıyı dış etkenlerden korurken aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır. İş elbiseleri giyilir ve iş gözlüğü takılır. Gerekli güvenlik önlemleri alınır.
·SIVA : Kaba Sıva = 1m3 Kaba Kum + 200 Kg Çimento + 0,170 m3 (7 Torba) Kireç ile ortalama 2 CM. KABA SIVA Harç ilk aşamada 150 lt. su kattıktan 2 saat sonra 4 torba çimento ve 100 lt daha su katılarak hazırlanır.
Kaba Sıva: Yoğunluğuna göre 10 mm ile 35 mm arasında uygulanan altyapı sıvasıdır. Bitmiş bir yüzey elde etmek için yeterli değildir. İnce sıva: Yoğunluğuna göre 5 mm ile 10 mm. arasında uygulanan perdah sıvasıdır. Kil boya ya da dekor sıva altına kullanılır.
Kara sıva, çimento yerine kireç ile hazırlanan karışım genel olarak yumuşak bir kıvamda olduğundan uygulaması kolaydır. Banyo ve yapının dış yüzeylerine uygulanmaz.
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
Kirec, harc / yuzey arasındaki boslukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yuzey basınc mukavemetini azaltır. Kirec miktarı arttıkca sıvanın su tutabilme ozelligi artmakta buna mukabil mukavemet dusmektedir. Kirec, sıvanın duvara karsı baglayıcı gucunu arttırır.
Hava sıcaklığı 20°C'nin üstünde yapılan sıva uygulamasında 12 - 15 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır.
Kaba sıva gibi kum, su ve bağlayıcı malzemeden oluşan ve kalınlığı 5 mm'yi geçmeyen sıva çeşididir. Kaba sıva tamamen kuruduktan sonra ince sıva uygulanmalıdır. İnce sıvanın amacı kalan boşlukları tamamlamaktır. İnce sıva yapılmadan önce ortam koşullarına bağlı olarak yüzeyin ıslatılması gerekebilir.
Perlitli sıva alçısı kullanıma hazır haldedir, içerisine başka maddeler karıştırılmamalıdır. Minimum uygulama kalınlığı 0,5 cm olmalıdır. Maksimum uygulama kalınlığı 1,5 cm olmalıdır.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
İnşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulamadır.su,çimento ve kum ile hazırlanan bir karışımdır,boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulanır.çimento yerine kireç ile hazırlanan karışım genel olarak yumuşak bir kıvamda olduğundan uygulaması kolaydır.banyo ve yapının dış yüzeylerine ...
İsteğe göre değişmekle beraber kara sıvadan sonra hemen ince sıvaya geçebilirsiniz veya alçı sıva yapabilirsiniz. Alçıya tavanlardan ve alçıpanlardan başlayabilirsiniz. Alçı sıvada da yine kara sıvada olduğu gibi ano uygulaması yapılır.
Sıva kalınlığı uygulama olarak 2-2.5 cm arasındadır. Teknik çizim olarak 3cm gösterilmiştir. Bir duvarın ön ve arkasında sıva yaptığınızı düşünürseniz 26 cm olur ki, bu normaldir.
Kara sıva genelde çimento esaslı sıva için kullanılır. Kaba sıva ise hem alçı hemde çimento esaslı sıva için kullanılabilir.
Sıvanın üst katını dış cephe boyaları ile boyayarak dayanıklı hale getirebilirsin. Ancak bu boyama işlemi için sıvanın iyice kurumasını beklemelisin. Bir haftalık bekleme süresinden sonra boyama işleminden daha fazla verim alabilirsin.
30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Yani 1 torba çimento 10 m² sıva yapar.
Elektrik tesisatı malzeme ve işçiliği ortalama 50.000 TL, su tesisatı malzeme ve işçiliği yaklaşık olarak 60.000 TL para tutar. Duvar örülmesi için harç 12.000 TL, sıva yapılması için kullanılan hazır sıvaya ise 17.000 TL para gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri