Kara sıva makinesi, binaların biten kaba inşaatları üzerine püskürtme yöntemiyle sıva işlemi yapan makinelerdir. Kaba inşaat bitince boyaya geçmeden önce yapılara sıva uygulanmalıdır. Günümüzde sıva uygulamaları, avantajlarından dolayı kara sıva makineleriyle yapılmaktadır.
Kara sıva, genellikle taş yapıların ve ahşap binaların dış cephelerinde kullanılır. Ayrıca iç mekanlarda da dekoratif bir etki yaratmak için tercih edilebilir. Kara sıva, dayanıklı ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Bu özellikleri sayesinde yapıyı dış etkenlerden korurken aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar.
Püskürtme yöntemiyle çalışan bu makine, duvar oluşumu tamamlandıktan sonra makinede bulunan hortum aracılığı ile püskürtme işlemi yaparak sıvanın işlenmesini sağlar. Kara sıva, inşaatların içi ve dış cephelerinde kullanılabilir.
Alçı sıva makinası, uygulanacak alanlara uygun ayarlarda alçı hazırlayan makinedir. Alçı, makinenin haznesinde hazırlandıktan sonra kompresörler yardımıyla basıncı ayarlanır. Ayarlanan basınç sayesinde alçı hortumlardan geçerek püskürtme tabancasına ulaşır.
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
·SIVA : Kaba Sıva = 1m3 Kaba Kum + 200 Kg Çimento + 0,170 m3 (7 Torba) Kireç ile ortalama 2 CM. KABA SIVA Harç ilk aşamada 150 lt. su kattıktan 2 saat sonra 4 torba çimento ve 100 lt daha su katılarak hazırlanır.
Kara sıva, bir inşaatın kabası tamamlandıktan sonra yapılan ilk uygulamadır. Kalınlığı ortalama 2-4 cm olan kara sıvadan sonra kalınlığı 0.5 – 1 cm arasında değişen ince sıva uygulaması yapılır.
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır. Yüksek su buhar geçirgenliği ile su buharının engellenmeden dışarıya atılıp binaların nefes almasını sağlar.
Betpn, gazbeton, tuğla vb. yüzeylerde makina ile uygulanan ilk kat sıva alçısıdır. İç mekanlarda kullanılır. Tek katta pürüzsüz yüzey oluşturur.
Tanım: Isı yalıtım levhalarının, brüt beton,yutonk, kaba sıva yapılmış vb. yüzeylerin sıvanmasında kullanılan, file gömülerek yüzeyin mukavemetini artıran elyaf takviyeli çimento esaslı özel bir sıva harcıdır. Uzun uygulama süresine sahiptir. Dış hava şartlarına dayanıklı, su buharı geçirgenliğine sahiptir.
Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Sonrasında uygulama yüzeyinin 1 hafta boyunca nemli kalması sağlanmalıdır. Daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için üzeri FİXA İnce Siva ile sıvanır.
Silikonlu boyalar ile yağlı boyalar, alçı boyamada tercih edilen boya çeşitleridir. Alçı üzerine duvar boyama yapmadan önce, iki defa astar çekmen ve kurumasını beklemen gerekir. Kaba inşaatın bitimiyle yapılan kara sıva yerine alçıyı boyamak, çok daha kolay.
Genellikle duvar gibi düşey yüzeylere uygulanır. Kaba sıva gibi kum, su ve bağlayıcı malzemeden oluşan ve kalınlığı 5 mm'yi geçmeyen sıva çeşididir. Kaba sıva tamamen kuruduktan sonra ince sıva uygulanmalıdır. İnce sıvanın amacı kalan boşlukları tamamlamaktır.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
TÜKETİM MİKTARI Tüketim miktarı her 1 cm kalınlık için 8,5 kg/ m2'dir.
Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
M95 Makina Sıva Alçısı
35 kg'lık lamine edilmiş polipropilen torbalar içindedir.
Çimento kalekim bir yapıştırma harcı olarak bilinen yapı inşaat sektörünün önemli malzemelerindendir. Çimentodan farkı ise bir yapıştırma harcı olmasıdır. Daha çok seramik ve fayans ustaları kalekim malzemesini yaygın olarak kullanmaktadır. Kalekim yapıştırıcı tek bileşenden oluşan bir yapıştırma harcıdır.
Kara sıva genelde çimento esaslı sıva için kullanılır. Kaba sıva ise hem alçı hemde çimento esaslı sıva için kullanılabilir.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Kirec, harc / yuzey arasındaki boslukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yuzey basınc mukavemetini azaltır. Kirec miktarı arttıkca sıvanın su tutabilme ozelligi artmakta buna mukabil mukavemet dusmektedir. Kirec, sıvanın duvara karsı baglayıcı gucunu arttırır.
Uygulanmasını istediğiniz duvara uygulanan özel bir madde ile beton ya da sıva tasarımında görünüm sağlanır. Bu uygulama ile evinizde eşsiz bir tasarımla ünite dekorasyonu yapılabilir. Yenilik ve tarzı hayatınıza katmanız için geliştirilen bu yönteminbasit uygulaması ile benzersiz sonuçlara ulaşılır.
Yani 1 torba çimento 10 m² sıva yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri