Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır.
Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, Ankara İl merkezine 68 km ve Çubuk İlçesine 28 km uzaklıktadır. Tabiat Parkı, ülke karayolu ulaşım ağına Ankara-Çubuk karayolu (D180) ile bağlanmaktadır. Çubuk İlçe merkezinden ayrılan ve kuzeybatı yönünde devam eden yol 28 km sonra Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'na ulaşmaktadır.
Karadeniz Bölgesinin cenneti olarak adlandırılan Karagöl, Artvin iline ait olan Borçka ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğu bölge ise tabiat parkı ilan edilmiştir. Karagöl, Borçka merkezine toplamda 26 km, Artvin il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Borçka'dan Karagöl tabelasını takiben yılan gibi kıvrımlı ve yarısı asfalt yarısı parke taşı olan yoldan yaklaşık yarım saat daha gidip tabiat parkına ulaşıyorsunuz. Araç girişi 21 tl.
İlgili 26 soru bulundu
Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok. Sahil gibi yerden girebilirsiniz. Bence kaçırmayın helede yağmur varsa.
BORÇKA KARAGÖL YAPILACAK ŞEYLER:
-Sandal kiralayıp göl üzerinde gezintiye çıkabilirsiniz. -Göl çevresindeki parkurda yürüyüş yapabilirsiniz. – Göl kıyısında kamp atarak unutulmaz bir gece geçirebilirsiniz. (Artık göl kıyısında kamp yapmak yasak.)
Yolun büyük bölümü asfalt olup son 6 km'si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır.
Karagöl sahası her şeyden önce bilimsel araştırmalar için açık doğa laboratuarı niteliğindedir. Yöre halkı ile yapılan görüşmelerde sahada ayı, kurt, tilki, çakal ve vaşak gibi vahşi hayvanların bulunduğu ifade edilmiştir.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
Kışın ortalama 2 metre yakın kar yağışı olduğu için yollar kapanır ayrıca yaban hayatın aktif olduğu bir bölgedir. Artvin'de bilinen 2 adet Karagöl vardır bunlardan diğeri Borçka Karagöl daha önce sizlerle onu keşfetmiştik. Alan olarak ve bitki örtüsü bakımından Şavşat Karagöl biraz daha farklılık gösterir.
Giriş ücreti araç için 33 TL.
Karagöl Yaylası, Sakarya ili, Taraklı ilçesi sınırlarındaki yayladır. İlin büyük yaylalarından olan Karagöl 567 hektar büyüklüğe, 1.100 m yüksekliğe sahiptir..
Tantalos'un atıldığı yarık daha sonra göl haline gelmiş ve bu göle Tantalos Gölü adı verilmiş. Yamanlar Dağı'ndaki bu gölün şimdiki adı Karagöl'dür.
Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Yer aldığı arazi bakımından volkanik domlar arasında kalmış olan Karagöl, küçük ölçekli bir krater gölüdür. Karagöl Tabiat Parkı bu gölün çevresine kurulmuştur.
Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.
Karagöl Yaylası
Nasıl Gidilir: Giresun Dereli İlçesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 70 kilometredir.
Borçka (Gürcüce ve Gürcistan Lazcası: ბორჩხა; "borçh'a"; Lazca: Borçxa), Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Artvin iline bağlı bir ilçe ve ilçenin merkezi olan kasabadır.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Borçka'dan ne alınır? Borçka'dan ilçenin meşhur çömleği, bal, cevizli pestil köme, eski kaşar ve karayemiş gibi ürünler hediyelik ve ikramlık olarak alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri