Enerji Verir Karanfil; A, K ve E vitaminleri bakımından zengin bir bitki olduğundan gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayabilecek bir güce de sahiptir. Siz de gün içerisinde yeterli miktarda karanfilli su içerek daha enerjik olabilir, günü daha kolay tamamlayabilirsiniz.
Strese iyi geliyor
Günümüzde bireylerin en fazla şikâyet ettiği konuların başında halsizlik ve yorgunluk gelmektedir. Bunların yanı sıra gerginlik ve sinir gibi durumlarda bir fincan su kaynatın ve içerisine 8-10 diş karanfil atın.
Çok güçlü, karakteristik bir kokuya sahip karanfil ağacı çiçeğinin tomucuklarından elde edilen yağlarla üretilen Karanfil Tütsü tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açarak konsantrasyonu yükseltmeye yardımcı olur ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında binlerce yıldır diş ve baş ağrısı çeken kişilerin acılarını ...
İçeriğindeki öjenol sebebi ile ağrıyı azaltmaya ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olduğu için diş ağrısı ve hazımsızlıkta da kullanılan karanfilin faydaları şunlardır: Ağız sağlığını korumaya yardımcıdır. Diyabete iyi gelir. Kansere karşı korunmaya yardımcı olabilir.
Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır. Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır. Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar. Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Karanfilin en bilinen etkisi doğal bir antiseptik oluşudur. Özellikle ağız sağlığında öne çıkan karanfil; ağız kokusu, diş ağrısı, diş eti hastalıkları gibi durumların giderilmesinde sıklıkla tercih edilir. Karanfil antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak karanfil çayı uykuya daha rahat dalmanızı sağlar.
2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı zencefil kökünü ve 1 yemek kaşığı karanfili bir demliğe ekleyin ve 1 adet çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı çay demler gibi demleyin. Elde edilen karanfilli tarçınlı su günde 2 defa içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde tüketin.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Diş ağrılarına ve ağız içinde oluşan, aft olarak da anılan yaralara iyi geliyor. Bunların yanı sıra düzenli olarak karanfilli su içmeye devam ettiğinizde ağız kokusu kalıcı olarak yok oluyor. Vücuttan toksinleri uzaklaştırdığından bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Çok güçlü ve karakteristik bir kokusu vardır, tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açar. Şifada, diş, baş vb. ağrı çekenlerin acılarını azaltmada kullanılır. Tütsüler, meditasyon, ferahlama, kötü kokuları bastırma, bio enerji, çakra açma vb. nedenlerle binlerce yıldır kullanılmaktadır.
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor.
KARANFiL ÇAYI: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçirici etki gösteriyor.
Karanfilin Besin Değeri
Özellikle lif, C vitamini, E vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir. Bu da karanfili sadece baharat olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenmenin bir parçası olarak da tercih edilmesini sağlar.
Gargarası olarak kullanıldığında ağız içindeki mikropların azalmasına yardımcı olabilir. Stres azaltma: Aromaterapi etkisi nedeniyle karanfil çayı sakinleştirici bir etki yaratabilir, stres ve anksiyeteyi hafifletebilir.
Karanfil, çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Karanfil çayı, kalp çarpıntısına da iyi geliyor. Karanfilin ayrıca, dişleri güçlendirici etkisi de vardır.
"Çalışıyorum ama aklımda tutamıyorum." sorununa çözüm olur, hafızayı güçlendirir. İçinde bolca bulunan omega 3 yağ asitleri sayesinde karanfil, hafızayı güçlendirme konusunda oldukça başarılı olan baharatlardandır. Sınav zamanı ezber derdine çözüm olur.
- Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir. - Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir. - Günde bir-iki tane karanfil çiğnemek içeriğinde yüksek oranda bulunan demir, protein, fosfor, kalsiyum, karbonhidrat ve A, C vitaminlerinden faydalanmanızı sağlar.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
Cilt bakımı: Karanfil yağı akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca kırışıklıkları azaltmak ve sağlıklı cildi teşvik etmek için de kullanılabilir.
Karanfilin keskin ve acı bir tadı vardır. Bazı insanlar kişiler doğrudan yutmayı tercih etmektedir. Karanfil çiğnenmeden direkt yutulduğu zaman mide yanmalarına yol açar. Bundan dolayı çiğneyip yutmak genel olarak daha fazla tavsiye edilen bir tüketme şeklidir.
Kokusunu aşina olduğunuz bu enfes baharatın çayını da mutlaka denemelisiniz. Tarçın gibi farklı baharatlara da uyum içinde tüketilebilen karanfil çayı, stresi azaltmaktan ağız sağlığını korumaya kadar birçok yarar sağlamaktadır.
Bu konudaki bilimsel çalışmalar yeterli değildir. Fakat halk arasında karanfil yağı geciktirici etkisi olan bir yağ olarak kabul görür. Cinsel gücü artırdığı söylenen “karanfil yağı cinsel organa sürülür mü” diye sorarsanız yanıtı hayır. Bu yağ cilde uygulanırken başka yağlarla birlikte kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri