Karanfil bitkisi suyu çok seven bir bitki türü değildir. Hatta toprak kurumadan çiçeğe yeniden su vermek bile çiçeği olumsuz etkileyebilir. Bu nedenden dolayı toprak kuruyana kadar su vermemek değil de yapraklarına su fışkırtmak daha iyidir. Karanfilleri budamak onun daha sağlıklı bitkiler vermesine olanak sağlar.
Karanfil suyu çok seven bir çiçek değildir. Toprak kurumadan çiçeği sulamak bitkiye zarar bile verebilir. Bu nedenle toprak kuruyana kadar sulamak yerine yapraklarına su fısfıslamak yeterlidir.
Özellikle ağız ve diş sağlığı için kullanımı oldukça yaygındır. Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir. Anti-inflamatuar özellikleri, romatizmal hastalıkların tedavisinde de etkili olabilir.
Soğuk su ile hazırlanan pratik karanfilli su tarifi: Bu tarifte 1 su bardağı içme suyunun içine 8-10 adet karanfili atmanız yeterli olacak. Çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu suyu içine karanfil attıktan sonra en az 15 dakika bekletip karanfillerin aromasını suyun içine bırakmasını sağlayın.
Metabolizmayı hızlandırır. Diş etlerini güçlendirir. İdrar söktürücüdür. Stres ve kaygıyı azaltır.
İlgili 42 soru bulundu
Hazırlanan a-karanfil suyu sprey bir şişeye koyduktan sonra saç derisine masaj yaparak uygulanır. Dipten uca, saçların her yerine uygulandıktan sonra 2 saat kadar bekletilir ve bol suyu ile durulanır. Kısa sürede etkisini gösteren karanfil suyu kürünün düzenli olarak hafta 2-3 defa uygulanması tavsiye edilir.
Çok güçlü, karakteristik bir kokuya sahip karanfil ağacı çiçeğinin tomucuklarından elde edilen yağlarla üretilen Karanfil Tütsü tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açarak konsantrasyonu yükseltmeye yardımcı olur ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında binlerce yıldır diş ve baş ağrısı çeken kişilerin acılarını ...
Tarçın, Limon ve Karanfil
Tarçın, limon ve karanfil bu konuda oldukça etkilidir. Bir bardak suyun içine biraz toz tarçın ekleyerek karıncaların geçtiği yerlere sürebilirsiniz. Bu işlemi tarçın yağı, limon yağı veya karanfil yağıyla da gerçekleştirebilirsiniz.
Karanfil Suyu Cilde Faydaları
Karanfilin kaynatılmasıyla elde edilen karanfil suyu da aynı şekilde cilt sağlığında etkilidir. Karanfil antioksidan, antibakteriyel bileşenleri sayesinde hücrelerin yenilenmesi gibi etkileri ile cilde uygulandığında cilt hücrelerinin beslenmesini ve yenilenmesini sağlar.
Yemeklerinizde toz halinde baharat olarak tüketebilirsiniz. Karanfil çorbaya, etlere, toz halinde köfteye, keklere, meyve salatasına, aşureye, helvaya, baharatlı ekmeğe de katılarak tüketilebilir Ayrıca evde yapılan doğal meyve sularının içerisine de katarak içeceğinizi tatlandırabilirsiniz.
Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak fazla kilo sorunu olanların daha hızlı kilo vermesine yardımcı olur. Yüksek tansiyonu düşürür. Karanfilin baharatı dışında yağı saç ve cilt bakımında kullanılır.
Karanfilin Besin Değeri
Özellikle lif, C vitamini, E vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir. Bu da karanfili sadece baharat olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenmenin bir parçası olarak da tercih edilmesini sağlar.
Karanfili toz haline getirmek için havanda dövebilir ya da çeşitli mutfak gereçlerini kullanarak öğütebilirsiniz. 6 ya da 7 diş kurutulmuş karanfili toz haline getirdikten sonra, kaynatmış olduğunuz suya atıp 10 dakika demlenmesini beklemelisiniz. Demlenmiş çayınızın tatlanması için bal da ekleyebilirsiniz.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Karanfil yağı, ciltteki kan dolaşımını hızlandırır. Bu da cilde canlılık verir. Ayrıca yaşın ilerlemesi sonucu ciltte meydana gelen kırışıklıklar ve sarkmaların önüne geçer.
Sirkenin kokusunu sevmeyen bu canlılar evinizi yavaşça terk edeceklerdir. Tarçın hemen herkesin evinde olan bir baharat ve bu baharatı, karıncaları evinizden uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Toz tarçını, karıncaların çıktığı noktaya dökebilir ve karıncaların evinizin içerisine girmelerini engelleyebilirsiniz.
Kaya tuzu, karıncaların yuvalarının etrafına veya yollarının üzerine serpilerek kullanılabilir. Kaya tuzu, karınca yuvalarındaki nem seviyesini azaltarak karıncaların hayatta kalma şansını azaltır. Biberiye yağı ise karınca yollarına veya karınca yuvalarının etrafına püskürtülerek kullanılabilir.
Karıncaların yollarını kaybetmemek için bıraktıkları o özel kalıntıların kokusunu silip süpürebilen nane yağı da onların evinizden uzaklaşmasını sağlayacak. Bir sprey şişesine su doldurun ve içine 10-15 damla kadar nane yağı damlatın. Ardından bu suyu karıncaların gelip geçtiği alanlara püskürtün.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir. Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir.
Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir. Adaçayı yakmak faydaları düşünüldüğünde oldukça pozitif bir ritüeldir.
Karanfil yağı, karanfil bitkisi olan Syzygium aromaticum'dan elde edilir ve yağ, doğal bir anestezik olan eugenol bileşeni içerir. Bu bileşen diş ağrısını hafifletmek ve uyuşturmak için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri