Karanfilin Besin Değeri Özellikle lif, C vitamini, E vitamini, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineralleri içerir. Bu da karanfili sadece baharat olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir beslenmenin bir parçası olarak da tercih edilmesini sağlar.
Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır. Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır. Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar. Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.
Doğal antibiyotik olan soğanı karanfil ile birleştirmek tüm kış hastalıklarından korunmanızı sağlıyor. Hoş kokusu ile solunum yollarını açan karanfil soğan ile birlikte sizi virüslerden koruyor.
Güçlü antioksidan olan karanfil, bağışıklık sistemine olumlu yönde etki sağlar. Beyaz kan hücrelerinin artmasına destek olur. Kansızlığın azalması konusunda görev görür.
İlgili 36 soru bulundu
Karanfil, mükemmel bir manganez kaynağı, çok iyi bir diyet lifi, C vitamini, K vitamini ve ω-3 yağ asitleri ve iyi bir kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
- Bakteri ve benzeri dış zararlıları öldürür. - Mide bulantısı ile kusmalar için birebir etki sağlar. - Üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderme noktasında için destek verir.
Karanfil, çeşitli ağız hastalıklarına neden olan ağız bakterilerinin gelişmesini önler. Ağızda bulunan mikropları öldürür. Ağrı kesici özelliği ile diş ağrıları için de kullanılabilir.
Karanfil çayı sinüs enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olur. Sindirime iyi gelir. Bağırsak sisteminin daha hızlı ve iyi çalışmasına yardımcı olur. İltihap ve kabızlık sorunlarına iyi gelir.
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Karanfil birçok farklı şekilde tüketilebilir. Yemeklerde toz şeklinde baharat olarak kullanılabilir. Karanfil; çorbaya, ete, keklere, meyve salatasına, aşure içerisine, baharatlı ekmeklere de ilave edilip tüketilebilir.
Enerji Verir
Karanfil; A, K ve E vitaminleri bakımından zengin bir bitki olduğundan gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayabilecek bir güce de sahiptir. Siz de gün içerisinde yeterli miktarda karanfilli su içerek daha enerjik olabilir, günü daha kolay tamamlayabilirsiniz.
Karanfil suyunu cilde direk olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizde gözle görülür bir düzelme olacaktır.
Birçok önemli vitamin ve mineral içermesinin yanı sıra karanfil, doğal bir antioksidan görevi gören öjenol adı verilen bir bileşen içerir. Bu bileşen özellikle karaciğer sağlığı için faydalıdır.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Mersingiller ailesinden olan karanfil insan sağlığı için çok sayıda faydaya sahiptir. İltihap kurutucu özelliğinin yanında, ağrı kesici etkiye sahip olan karanfil hakkında bilinmeyenleri sizler için hazırladık. Çok bilinmeyen ama etkileyici özelliklere sahip karanfil hakkında tüm detaylar. Karanfil Nedir?
Karanfil keskin ve acı bir tada sahip olduğu için bazı kişiler doğrudan yutmayı tercih etmektedir. Peki karanfil yutulur mu? Karanfil çiğnenmeden yutulduğunda mide yanmalarına sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayı çiğneyerek yutmak genelde daha çok tavsiye edilen bir tüketme yöntemidir.
Karanfil çayı, mide bulantısı gibi durumlara karşı da etkili olabilmektedir. Keskin kokusu ile ferah hissetmenizi de sağlar. Kışın diğer bitkilerle birlikte yapılan karanfil çayı, soğuk algınlığından korunabilmek için tüketilebilir. Öksürüğe karşı iyi gelen karanfil çayı, solunum yollarını da rahatlatır.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
Karanfil çiğnemeye devam edilmesi halinde sigara bırakma sürecinde oldukça fazla yardımcı olur. Bakteri ile mücadele eden bir bitkidir. Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu etkilenir.
Karanfil antioksidan içerdiği için karaciğeri koruyor ve kemiklerin minerale doymasını sağlıyor. Kemik erimesi gibi osteoporoz hastalıklarda kemikleri güçlendiriyor.
Yüksek tansiyonu düşürür. Karanfilin baharatı dışında yağı saç ve cilt bakımında kullanılır. Unutkanlıklara karşı önleyicidir. Kan akışını arttırır, kan damarlarında bulunan toksinlerin atılmasını sağlar.
Gün içinde içeceğiniz bu karanfil suyu hem vücut ısınızı yükseltip metabolizmanızı hızlandıracağı hem vücuttan toksinleri uzaklaştıracağı hem de ödem ve şişkinliklerden kurtaracağı için 7 günde, yani 1 haftada 3 kiloya kadar kilo vermeniz mümkün. Karanfilli suyun bilinen ciddi bir yan etkisi de bulunmuyor üstelik.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri