Statik buzdolaplarının içerisindeki kanallarda dolaşan hava ilk olarak soğuyacak kendi içerisine ve yiyeceklerin donmasını sağlamaktadır. Statik buzdolaplarında içerideki hava soğurken dolap içerisindeki sıcak hava ile karşılaşarak iki farklı sıcaklık oluşmasıyla donma ve karlaşma meydana gelmektedir.
Low Frost mu? Statik derin dondurucular zaman geçtikçe buzlanma yapabilirler. No Frost derin dondurucular buzlanmaya karşı savaşır ve buzlanmayı engeller. No Frost derin dondurucular statik derin donduruculara göre daha az enerji harcar.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
Kısaca buzlanmanın oluşmaması olarak ifade edilebilir. Statik sistemle çalışan derin dondurucu ve buzdolaplarında kendiliğinden bir karlanma meydana gelmektedir. No frost derin dondurucu ve buzdolaplarında ise oluşan bu karlanma otomatik olarak engellenmekte olup; dolaptaki nem oranı belli bir seviyenin üzerini aşamaz.
Statik buzdolapları, soğutucu ünitede bulunan bir fan olmadan çalışan buzdolaplarıdır. Buzdolabı içindeki hava, soğutucu ünitenin arkasında bulunan bir evaporatör plakası tarafından soğutulur ve daha sonra bu soğuk hava, buzdolabı içindeki hava kanalları aracılığıyla dağıtılır.
İlgili 35 soru bulundu
Statik buzdolaplarında buzdolabının arka kesimi buz tutarak karlanma yapmak suretiyle soğuk havanın gıdalara daha kolay ve uzun süre etki etmelerini sağlamaktadır. Statik buzdolaplarının arka kısmının karlanma yapması gıdaların buzlanmasına ve kısa zamanda buz tutmasına neden olabilmektedir.
Low Frost buzdolapları, statik buzdolaplarına ve No Frost buzdolaplarına göre daha iyi bir seçimdir. Low Frost buzdolaplarında, buzlanma çok az miktarda olur ve bu buzlanma, otomatik olarak çözülür. Bu nedenle, Low Frost buzdolaplarını çok sık temizlemek gerekmez.
No Frost ürünlerinin pek çok avantajı mevcuttur. Bunlardan ilki bu buzdolaplarında ve derin dondurucularda saklanan gıdaların besin değerlerinin çok daha uzun süre muhafaza edilebilmesidir. Ayrıca bu cihazlar çok daha az enerji tüketir. Karlanma ve buzlanmanın olmaması ekstra bir temizlik ihtiyacı da gerektirmez.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
Sandık Tipi Derin Dondurucular
Ayırıcılar dışında tamamen açıktır, bu nedenle dikey tip donduruculara göre daha fazla depolama alanı sunarlar. Bu modeller aynı zamanda enerji verimliliği konusunda daha iyidirler. Yiyeceklerde dondurucudan kaynaklanan yanmaya neden olma olasılığı daha düşüktür.
Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
En az elektrik yakan beyaz eşyalar A+ sınıfına aittir, bu kural derin dondurucular için de geçerlidir. A+ sınıfı 100 litre civarı hacimli derin dondurucular ortama 500 watt, aynı sınıftan 250 litre civarı hacimli dondurucular 700 watt, 300 litreden fazla hacimli olanlar ise 900 watt günlük elektrik harcamaktadır.
Uğur Derin Dondurucu olarak tanınan Uğur Soğutma, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Tanınmış Marka 16 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.” statüsünde olduğu tespit edilerek tescillenmiştir. Son güncel bilgilere göre Uğur Soğutma, 2015 yılında Delta derin dondurucu markasını oluşturmuştur.
Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G harfleriyle belirtilir ve harflerde ilerledikçe enerji verimliliği düşer. Yani enerji tasarrufuna en çok katkı sağlayan enerji sınıfı A iken G de en az verimliliğe sahip enerji sınıfıdır.
Mevcut enerji etiketlerinin ölçeklendirmesi D ve A+++ arasında olup tüketiciye satılabilir en düşük enerji sınıfı A+'tır (buzdolapları, derin dondurucular, bulaşık ve çamaşır makineleri). Yeni enerji etiketindeki ölçeklendirme ise G ve A (en yüksek) arasında olacaktır.
Nem ve sıcaklık oranlarının sabit kalmasını sağlayan No Frost özelliği, derin dondurucuda saklanan yiyeceklerin ömrünü uzatıyor. No Frost derin dondurucularda da normal derin dondurucularla kıyaslandığında koku ortaya çıktığı görülüyor.
No frost Uğur derin dondurucu ise buzlanmayı tamamen engeller. Bu cihazlar karlanma önleyici özelliğiyle gıdalarınızın tazeliğini ve cihazın verimliliğini korur. Cam kapaklı Uğur derin dondurucu modelleri, içindekileri her zaman görmek isteyenler için idealdir.
No Frost terimi karlanmaz ve buzlanma yapmaz anlamına gelir.
İdeal olarak bu derece mevsime göre 2-5 arasında değişir. No-Frost buzdolapları içinde bu geçerlidir. Kış aylarında dereceyi 2 veya 3'e getirmeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında ise yaşadığınız yer eğer çok sıcaksa 5, ortalama sıcaklıkta ise 4 ayarı yeterli olacaktır.
Fresh Frost ürünleri ise çok özel bir teknolojiyle -40°C'de süper şoklama ile dondurulur. Bu teknik sayesinde bitkilerin hücre zarları korunduğundan meyve ve sebzeler, vitamin ve mineral değerlerini kaybetmez, koku oluşumu da engellenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri